Peugeot 308 SW GT sai kilpailukykyiset hinnat

a7dfc328f1f45f04_800x800ar

 

Peugeot 308 SW GT:n tunnistaa takaa katsottaessa kromatuista kaksoispakoputkista.

Vuoden Autoksi Euroopassa valitun Peugeot 308:n mallisto laajenee kilpailukykyisesti hinnoitelluilla GT-versioilla. GT-malliston hinnat alkavat 34 496 eurosta. Vakiovarustelistalta löytyvät mm. hierontatoiminnolla varustetut etuistuimet, Alcantara-verhoilu, LED-valot, kosketusnäyttö, navigointi ja 18” alumiinivanteet.

Vuoden Autoksi Euroopassa ylivoimaisesti valittu Peugeot 308 on noussut myyntimenestykseksi. Suomessa mallisarjan myynti on kasvanut 56 % viime vuoteen verrattuna. Loppuvuoden aikana myynnin kasvu on ollut vieläkin ripeämpää, koska myynnistä leijonan osan haukkaava SW-malli lanseerattiin syyskuussa jolloin sen myynti on ehtinyt vaikuttaa koko vuoden kasvulukuihin vain neljän kuukauden ajan. Uudelle kevyelle EMP2- perusrakenteelle pohjautuva uutuus on saavuttanut suosiota muotoilunsa, ajo-ominaisuuksiensa ja SW-mallin suuren tavaratilan ansiosta. GT-mallisto tuodaan Suomen markkinoille SW-korisena.

Kaksi moottorivaihtoehtoa

Peugeot 308 SW GT tulee liikkeisiin huhtikuussa kahden moottorivaihtoehdon voimin. Bensiinimoottorin valitseville asiakkaille tarjolla on 205–hevosvoimainen Twin Scroll-tyyppisellä kaksikanavaisella ahtimella varustettu bensiiniturbo, joka tarjoaa käyttöön tanakan 285 Nm:n vääntömomentin. Moottorin jatkeena on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Bensiinimoottorilla varustetun SW GT:n suositushinta ilman paikkakuntakohtaisia toimituskuluja on 34 496 €.

Dieselmoottorin valitseville tarjolla on 180-hevosvoimainen (BlueHDi, joka etenee ripeästi muhkean 400 Nm:n vääntömomentin turvin. Dieselin yhteydessä vaihteisto on aina 6-portainen Quickshift-toiminnolla varustettu Aisinin valmistama automaatti. BlueHDi-dieselin CO2- päästö on vain 107 g/km. Dieselmoottorilla varustetun SW GT automaatin suositushinta ilman paikkakuntakohtaisia toimituskuluja on 36 994 €.

Premium- varusteita samaan hintaan

Uusi Peugeot 308 GT SW-mallisto tulee markkinoille vankalla vakiovarustekattauksella. Ohjevähittäishintaan kuuluvia vakiovarusteita ovat mm. 9,7 tuuman kosketusnäyttö, Alcantara-verhoillut istuimet, älyavainjärjestelmä, etuistuinten hierontatoiminto, sähkösäätöinen ristiselän tuki etuistuimissa, navigointi, mukautuva vakionopeudensäädin, LED-ajovalot, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä urheilullisempaa ajotuntumaa korostava Sport Pack.

Keskikonsoliin sijoitettua SPORT-kytkintä painamalla kaasupolkimen ja ohjauksen asetuksen muuttuvat hetkessä dynaamisemmiksi. Samalla punasävyiseksi muuttuneen mittariston kautta kuljettajalle kerrotaan yksityiskohtaista tietoa moottorin tehosta, ahtopaineesta ja moottorin vääntömomentista ja autoon vaikuttavista G-voimista.

Alusta voimavarojen mukaan

Korkea moottoriteho kaipaa kumppanikseen voimavarojen mukaisesti hienosäädettyjä jousituksen komponentteja ja suorituskykyisiä jarruja. Pienempitehoisiin malliveljiinsä verrattuna GT on varustettu uudelleen kalibroiduilla jousilla, iskunvaimentimilla ja kallistuksenvakaimilla. Jousituksen nopean liikkeen kontrolloimiseksi iskunvaimentimet on varustettu nykyaikaisten kilpa-autojen iskunvaimentimista tunnetulla hydraulisella ”bump stop”- järjestelmällä. Jousituksen kokonaisjäykkyys on malliversiosta riippuen 10 – 20 % suurempi kuin 308 SW PureTech 130-mallissa. Jousitusta on laskettu 7 mm edessä ja 10 mm takana tanakamman ajotuntuman alleviivaamiseksi.

Pysähtymisessä huolehtivat 18” vanteiden sisällä halkaisijaltaan 330-milliset jäähdytetyt levyjarrut edessä ja 268 mm kokoiset takana. Auton ohjautuvuuden kovassakin jarrutuksessa varmistaa viimeisin Bosch 9CE- lukkiintumaton jarrujärjestelmä.