Scania jatkaa investoimista Ruotsiin

454063_highres_635545804455329132

 

Scania on investoinut 400 miljoonaa kruunua maalaamoon Oskarshamnin ohjaamotehtaassa.

Uusi maalaamo, jossa tehdään ohjaamoiden pohjamaalaukset, on otettu käyttöön Scanian ohjaamotehtaassa Oskarshamnissa, Ruotsissa. Uuden maalaamon myötä Scanian Euroopan tuotannon tekniset valmiudet nousevat kuudestakymmenestä kahdeksaankymmeneen tuhanteen ohjaamoon vuodessa. Uuteen tehokkaaseen tuotantoprosessiin on investoitu noin 400 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Jauhemaalaus on menetelmä, jolla on hyvin vähäiset ympäristövaikutukset, koska siinä ei käytetä liuottimia. Scanian ohjaamotehtaassa Oskarshamnissa tämä menetelmä otettiin käyttöön jo 20 vuotta sitten ja sitä on kehitetty ja jalostettu siitä lähtien. Uudessa maalaamossa vain kaksi prosenttia käytetystä jauheesta menee hukkaan.

Uusi maalaamo sijaitsee viisikerroksisessa rakennuksessa, jonka kokonaispinta-ala on 5 000 neliömetriä. Tuotantolaitoksessa ohjaamot esikäsitellään emäksisellä rasvanpoistolla ja huuhtelulla, minkä jälkeen ne fosfaattikäsitellään, huuhdellaan ja kuivataan ennen pohjamaalijauheen levitystä ja lopullista kuivausta.

Uuden maalaamon rakentaminen aloitettiin elokuussa 2012, ja laitteistojen ja prosessien yhteensovittaminen alkoi syyskuussa 2014.

Ohjaamot valmistetaan Oskarshamnissa, josta ne toimitetaan Scanian kolmeen Euroopan kuorma-autotehtaaseen, jotka sijaitsevat Ruotsissa, Alankomaissa ja Ranskassa. Ohjaamot sisältyvät myös yhtiön vientisarjoihin, joita toimitetaan Euroopasta paikallisiin kokoonpanoyksiköihin.

Scania Oskarshamnissa työskentelee noin 2 000 henkilöä. Toiminnot on jaettu viiteen eri työpajaan, joita ovat metallilevyjen prässäys, ohjaamorunkojen kokoaminen, pohjamaalaus, pintamaalaus ja loppuasennus.