Peugeotin joulukuun kuukausitiedote

96df887586397760_800x800ar

Peugeot 2008 on kirjoittanut myyntiennätykset uusiksi Euroopassa.

    Peugeot 2008 kirjauttaa Euroopan komeimmat kasvuluvut

–            Peugeotin myynti kasvaa Kiinassa neljä kertaa markkinoita nopeammin

–            Dashboard Diaries –reality seuraa Peugeot-perheiden arkipäivää

–            Tulevaisuuden autot verkottuvat, PSA Peugeot Citroën mukana alan tutkimuksessa

–            Peugeot perustaa uuden kokoonpanotehtaan Kazakstaniin

Peugeot 2008 kirjauttaa Euroopan komeimmat kasvuluvut

Peugeotin vuosi Euroopassa 2014 on päättymässä menestyksekkäästi, sillä myynti on sujunut 6 prosentin kasvuvauhdissa. Tammi-lokakuun välillä myytiin yhteensä 664 538 Peugeot-henkilöautoa eli 6 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2013. Maanosan 50 eniten myydyn mallin listalla yksi on ylitse muiden: Peugeot 2008:n kasvuluku 190 % on koko listan korkein, kun myyntiä verrataan tilanteeseen tammi-lokakuussa 2013. Kaikkiaan Peugeot 2008 on löytänyt ostajan 115 163 eurooppalaisesta kodista. Toinen hyvin menestynyt malli on Peugeot 308, jonka 131 035 auton menekki tarkoittaa käytännössä 59 prosentin myynnin kasvua.

Peugeotin myynti kasvaa Kiinassa neljä kertaa markkinoita nopeammin

9221fee2425e349c_800x800ar

 

Peugeot kasvaa Kiinassa markkinoita nopeammin ja tuo myyntiin uusia malleja.

 

Peugeot käytti Shanghain autonäyttelyn saaman julkisuuden maksimaalisesti hyväkseen ja esitteli ensi kertaa paikallisille markkinoille suunnitellun DongFeng Peugeot 508:n noin 200 paikallisen autotoimittajan läsnä ollessa. Myös esittelypaikka oli ainutlaatuinen: lentotukialus Minskin lentokansi. Kiinan kotimarkkinoille tarkoitettu 508 valmistetaan Dong Fengin ja Peugeotin yhteisesti omistamassa autotehtaassa Wuhanissa. Myynti alkaa ensi tammikuussa, ja malli vahvistaa oleellisesti Peugeotin asemia suositussa D-segmentissä. Peugeot on myynyt Kiinassa tänä vuonna jo 314 000 autoa eli 41 % edellisvuotta enemmän. Kasvu on ollut neljä kertaa nopeampaa kuin Kiinan automarkkinat keskimäärin (+ 11 %).

Dashboard Diaries –reality seuraa Peugeot-perheiden arkipäivää

Moni miettii joskus, mitä kaikkea heidän autonsa ovatkaan elämänkaarensa aikana nähneet. Tästä oivalluksesta on jalostettu Englannissa koukuttava Dashboard Diaries –realitysarja, joka koostuu 30–60 sekunnin mittaisista, aidoissa tilanteissa kuvatuista lyhytfilmeistä. Tätä varten kolmen tavallisen perheen käyttämien Peugeot 308 –autojen kojelautaan on kiinnitetty kolmen viikon ajaksi kamerat, jotka tallentavat kaiken mitä autojen sisällä tapahtuu: keskustelut, riidat, sanailut, liikennetapahtumat jne. Nottinghamista, Leicesterista ja Brightonista kotoisin olevat perheet ovat antaneet luvan materiaalin julkaisuun. Sarjan jaksot löytyvät osoitteesta http://po.st/DashboardDiaries .

Tulevaisuuden autot verkottuvat, PSA Peugeot Citroën mukana alan tutkimuksessa

PSA Peugeot Citroën ja joukko muita ranskalaisia tiedonkäsittelyn ja teknologian huippuyhtiöitä perustivat viime vuonna tekoälyn ja niin sanotun Big datan* hyödyntämistä tutkivan tutkimusprofessuurin. Marraskuussa yhtiöt osallistuivat Télécom Paris Techin koolle kutsumaan konferenssiin, jossa yhtiöt esittelivät alan tutkimus- ja hyödyntämispotentiaalia. PSA Peugeot Citroënin IT-asiantuntija Bernard Cohen määritti kokouksen annin näin: ”Lähitulevaisuuden autot ovat yksi laajimmalle levinneistä, toisiinsa verkottuneista käyttöhyödykkeistä. Ne tuottavat erilaista digitaalista dataa, jota voidaan hyödyntää lukemattomilla tavoilla liiketoiminnassa ja kuluttajapalveluissa.”

*Big data on erittäin suurten, järjestelemättömien ja jatkuvasti lisääntyvien tietomassojen keräämistä, säilyttämistä, jakamista, etsimistä analysointia sekä esittämistä tilastotiedettä ja tietotekniikkaa hyödyntäen. Big dataksi kutsuttavia tietovarantoja tuottavat esimerkiksi autojen telemetriatiedot ja erilaiset navigointipalvelut (Wikipedia).

Peugeot perustaa uuden kokoonpanotehtaan Kazakstaniin

Kazakstanin automarkkinat kasvavat voimakkaasti, ja PSA Peugeot Citroën on kehityksessä mukana. Paikallisen AllurGroupin kanssa perustettava uusi kokoonpanotehdas ryhtyy valmistamaan Peugeot 301 –mallia syyskuusta 2016 lähtien. Vuoden 2017 jälkeen tehtaan kapasiteetti nousee noin 12 000 autoon vuodessa, ja valmistusmäärä voi edelleen nousta jopa 17 000 uuteen autoon vuodessa. Autot on ensivaiheessa tarkoitettu paikallisille markkinoille, jotka kasvavat nopeasti. Vuodesta 2011 lähtien Kazakstanin automyynti on yli kolminkertaistunut viime vuoden 166 000 uuteen henkilöautoon. Ensi vuonna ennakoidaan myytävän jo 200 000 uutta autoa. Kazakstanissa myytävät Peugeot-mallit ovat 301, 3308, 508 ja Partner. Lisäksi maassa myydään Peugeot 408 –mallin autoja, jotka tuodaan Venäjältä.