Pianonvalmistaja Yamaha tuo ainutlaatuista ylellisyyttä uuden Lexus RX:n matkustamoon

b724bc5e6735f918_800x800ar

Pianonvalmistaja Yamahan valmistamat puiset koriste-elementit tuovat ylellisyyttä uuden RX:n matkustamoon.

  • Yamaha Fine Technologies vastasi Lexuksen pyyntöön ja toi ammattitaitonsa uuden RX:n matkustamoon
  • Keskikonsolin ja ovien laserleikatut, puiset somisteet on valmistettu erittäin innovatiivisen teknologian avulla
  • Somisteet viimeistelevät RX:n laadukkaan ja mukavan matkustamon omotenashi -hengessä ilmentäen japanilaisen vieraanvaraisuuden perinnettä

Korkea laatu ja huolellinen viimeistely ovat Lexus-brändiin yhdistettäviä attribuutteja. Uuden RX:n sisätiloissa viimeistelyn ja ylellisyyden tunteen täydentävät japanilaisen pianonvalmistaja Yamahan valmistamat ainutlaatuiset somisteet. Brändejä yhdistää korkealuokkainen käsityötaito, ja nyt maailman hienoimmista konserttisaleista tutun Yamahan taidonnäyte esiintyy intiimimmässä tilassa, uuden RX:n matkustamossa.

Maailman hienostuneimpien intstrumenttien valmistuksessa hyödynnetään erityistä laserleikkaustekniikkaa, joka toistuu nyt uuden RX:n matkustamon aitoa puuta olevissa somisteissa. Tyylikkäät ja ajanmukaiset somisteet tuovat ylellisen viimeistelyn auton laadukkaisiin sisätiloihin.

Keskikonsoliin ja oviin sijoitettujen somisteiden taidokas työstäminen paljastaa puun alla olevan alumiinikerroksen. Voimakas design luo jännittävän konstrastin lämpimän puun ja kylmän metallin välille, ja koristele-elementin kiiltolakkaus viimeistelee efektin.

Ainutlaatuista tekniikkaa hyödynnetään saatavilla olevan sapele-puumateriaalin yhteydessä. Samaa puuta käytetään myös flyygeleiden ja kitaroiden valmistuksessa. Puu on herkkä elementti, ja vain taitavimmat käsityöammattilaiset kykenevät työstämäään sitä – lopputuloksen laadukkuutta voikin verrata mittatilaustyönä valmistettuun, täydellisesti istuvaan liituraitapukuun tai taitavasti hiottuun kristalliin.   Ainutlaatuiset ja taidokkaat koristele-elementit ilmentävät sitä, miten uusi RX jatkaa sen edeltäjien viitoittamalla tiellä: sellaiset innovatiiviset teknologiat, materiaalit ja muotoiluratkaisut, jotka muokkaavat ihmisten käsitystä siitä, mitä ylellinen crossover voi tarjota, ovat aina olleet sen sydän.

Yamahalla on sadan vuoden kokemus sellaisten tuotteiden luomisesta, jotka hivelevät paitsi korvaa, myös silmää. Lexus on työskennellyt yhteistyössä Yamahan kanssa koko 25-vuotisen historiansa ajan, ja Yamahan valmistamia ylellisiä ja eksklusiivisia koristele-elementtejä on nähty aiemmin mm. LS-mallissa.

803e259b4af96658_800x800ar

omotenashi – japanilaiden vieraanvaraisuuden perinne

Omotenashi on perinteinen japanilainen käsite, joka tarkoittaa tervetulleeksi toivottavaa vieraanvaraisuutta. Uuden RX:n matkustamo on viimeistelty omotenashi ,-hengessä, ja Yamahan luomat ainutlaatuiset koriste-elementit ovat yksi perinteen ilmentymä.

O motenashi -filosofian periaatteet ovat muutenkin vaikuttaneet uuden RX:n suunnitteluun. Lexus on suunnitellut sen autoksi, jossa ihmiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi, mukavaksi ja vapautuneeksi. Lexus ei halua pelkästään vastata ihmisten odotuksiin, se haluaa ennakoida ja ylittää ne. Jokainen yksityiskohta on huolellisesti viimeistelty, ja suunnittelussa on huomioitu ihmisten erilaiset tarpeet. Lämminhenkisessä matkustamossa vaivattomuus yhdistyy hienostuneisuuteen ja ylellisyyteen.

Ylellistä takamatkustamista

Uudessa RX.ssä on kiinnitetty erityistä huomiota matkustusmukavuuteen, myös takamatkustajien osalta. Aiempaa suuremman akselivälin ansiosta takamatkustajilla on nyt enemmän jalka-, hartia- ja pääntilaa. Lämmitetyt takaistuimet ovat myös sähköisesti säädettävät.

Takamatkustajien matkustusväljyyttä ja mukavuutta voikin verrata Lexuksen lippulaivan LS:n mukavuuteen. Vieläkin enemmän valoa ja tilan tunnetta matkustamoon tuo saatavilla oleva panoraamakatto.

Edistyksellinen sähköinen takaluukku

Uusi RX on ensimmäinen Lexus-auto, jonka varusteluun kuuluu edistyksellinen, ilman kosketusta avatuvua sähköinen tavaratilan luukku. Erityinen sensori tunnistaa auton avaimen käyttäjän taskusta tai laukusta, ja takaluukku aukeaa automaattisesti, kun käyttäjä heilauttaa käyttään Lexus-logon edessä. Mikäli kädet ovat täynnä vaikkapa ostoskasseja tai matkalaukkuja, riittää, kun pitää kyynärpäätä logon edessä.

Pieni yksityiskohta vie mukavuuden ja ylellisyyden tasolle, joka ilmentää täydellisesti RX:n omotenashi -henkeä.

Säädettävä mukiteline

Mukitelineistä on tullut jo yleinen autovaruste, mutta Lexus esittelee uuden RX:n myötä täysin uudenlaisen, muunneltavan mukitelineen. Tämäkin yksityiskohta on vain yksi osoitus siitä, miten Lexus on ennakoinut ja ylittänyt niin pienet kuin suuretkin autoon kohdistuvat odotukset.

Lexus on kehittänyt yksinkertaisen, mutta tehokkaan järjestelmän, jonka avulla mukitelineen syvyyttä keskikonsolissa on helppo muuttaa. Mukitelineen pohja liikkuu kevyesti painamalla alaspäin, mikäli siihen asetetaan suurempaa syvyyttä vaativa juomapullo. Jos käyttäjä taas haluaa asettaa siihen pienempää syvyyttä vaativan mukin, mukitelineen pohja on nostettavissa haluttuun korkeuteen kätevästi nappia painamalla. Mukitelineen pohjan vaihteluväli on 70-110 mm.

Ensimmäiset uudet Lexus RX -autot saapuvat Suomeen vielä tämän vuoden puolella.