Toyota Mirai toimitettiin ensimmäiselle pohjoismaalaiselle asiakkaalle

adbb79554619978f_800x800ar

Tanska on yksi ensimmäisistä Toyota Mirain markkinalueista

Tulevaisuus on saapunut Eurooppaan – polttokennoauto Toyota Mirain myynti on alkanut Saksan, Iso-Britannian ja Tanskan markkina-alueilla. Tanskassa toimitettiin ensimmäinen Mirai uudelle omistajalleen, holstebrolaiselle perheenisälle, 22.10.2015.

On olemassa erilaisia hymyjä. Kohteliaisuushymyjä. Teeskenneltyjä hymyjä. Pieniä hymyjä. Näiden lisäksi on olemassa niitä aitoja onnenhymyjä, jotka kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Sellainen onnenhymy nähtiin Jacob Krogsgaardinkasvoilla, kun hän sai avaimet upouuteen Toyota Miraihinsa. Krogskaardin nelihenkinen perhe on Tanskan ensimmäinen Mirai-asiakas.

Krogsgaard tilasi nollapäästöisen polttokennoautonsa useita kuukausia sitten kuultuaan, että Tanska olisi yksi ensimmäisiä maita, joissa uutuus esiteltäisiin. Auton luovutuspäivää oli odotettu vähintään yhtä hartaasti kuin joulua.

“Itse asiassa, tämä on parempaa kuin joulu”, Krogsgaard toteaa leveä hymy kasvoillaan luoden onnellisia silmäyksiä uuteen menopeliinsä.

Tanskan Toyotan pääjohtaja Kristian Krapper luovutti Tanskan ensimmäisen Mirain Krogsgaardin perheelle STS Biler -myymälässä Tanskan Hergningissä.

“Olen todella ylpeä saadessani olla ensimmäinen tanskalainen Mirai-asiakas. Mirai on tulevaisuuden auto. Odotan innolla, että pääsen ajelemaan perheeni kanssa tietäen, että auto ei aiheuta lainkaan haitallisia pakokaasupäästöjä.”

Krogsgaard on koulutukseltaan insinööri, ja hän työskentelee paikallisen vetytankkausaseman toimitusjohtajana. Hän onkin erittäin kiinnostunut uudesta teknologiasta myös ammatillisessa mielessä.

“Tänään on erityinen päivä. Ei ainoastaan Toyotalle tai Krogsgaardin perheelle, vaan myös koko Tanskalle. Tämä on jännittävän matkan ensimmäinen askel – olemme matkalla kohti nollapäästöistä autoilua”, Kristian Krapper Tanskan Toyotalta toteaa.

Ei ole sattumaa, että juuri Tanska valikoitui ensimmäisten markkina-alueiden joukkoon. Maassa on seitsemän vetytankkausasemaa, ja Tanska onkin ainoa maa maailmassa, jossa on jo nyt koko maan kattava vetytankkausverkosto. Riittävän tankkausverkoston ja Mirain reilun 500 kilometrin toimintasäteen ansiosta autolla on mahdollista ajaa Tanskan päästä päähän.