Pohjolan Liikenne nopeuttaa Tampere–Helsinki-pikavuoroja – kyytiin myös Hämeenlinnasta

pl_pikavuoro

Pohjolan Liikenne nopeuttaa pikavuorobussejaan Tampere–Helsinki-välillä 6. kesäkuuta. Samalla reitin varrelle tulee uusia pysähdyksiä. Kyytiin pääsee jatkossa myös Tampereen linja-autoasemalta sekä Hämeenlinnasta Goodman-keskuksesta.

Tarjolla on yli 80 vuoroa viikossa. Tampere-Helsinki-bussimatkan hinta on edullisimmillaan viisi euroa verkkokaupassa www.pohjolanliikenne.fi, jossa lippuja on runsaasti myynnissä. Reitillä on arkipäivisin vuoroja kumpaankin suuntaan seitsemän ja lauantaisin sekä sunnuntaisin kolme.

Arkivuorot palvelevat hyvin Helsinkiin kello kahdeksaan, yhdeksään ja kymmeneen matkustavia.  Iltapäivällä on vastaavasti kattavasti paluuvuoroja Hämeenlinnaan ja Tampereelle.

Varttia nopeammin Helsinkiin

Uudet aikataulut nopeuttavat matkaa enimmillään noin vartin verran. Silti lyhyemmän matka-ajan puitteissa ehditään tehdä myös uusia pysähdyksiä Tampereella ja Hämeenlinnassa.

–       Lyhennämme matka-aikoja, sillä alkukevään kokemusten perusteella huomasimme, että aikatauluja voidaan nopeuttaa. Samalla tarjonta monipuolistuu uusien pysäkkien myötä. Kaikkiaan yli 80 viikoittaista vuoroamme parantavat olennaisesti Tampereen bussitarjontaa, josta olemmekin saaneet hyvää palautetta. Nyt sama tarjonta tulee myös Hämeenlinnaan, Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko kertoo.

Pohjolan Liikenteen bussireitti Tampereella alkaa Pyynikintorilta. Kyytiin pääsee keskustassa linja-autoaseman lisäksi myös rautatieaseman, Kalevan ja jäähallin pysäkeiltä, joiden kautta reitti kulkee Hervantakeskukseen. Hervannasta vuorot tarjoavat sujuvan ja helpon yhteyden suoraan pääkaupunkiseudulle sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Hämeenlinnasta Helsingin suuntaan bussin kyytiin noustaan Goodmanin kauppakeskuksen läheltä Eureninkadun pysäkiltä. Tampereelle bussit lähtevät Kaivokadun pysäkiltä.  Matka-aika Hämeenlinnasta sekä Helsinkiin että Tampereelle on noin tunti ja 20 minuuttia.

Ennen Kampin linja-autoasemaa bussit pysähtyvät Vantaan Keimolassa, josta on lyhyt kävelymatka Kivistön asemalle ja sieltä edelleen Kehäradan kautta lentoasemalle. Lisäksi bussi pysähtyy Pirkkolantien pikavuoropysäkillä, josta on hyvät yhteydet HSL:n runkolinjaan 550 eli ns. Jokeri-linjaan, sekä Helsingin Oopperalla, josta on kävelymatka Olympiastadionille, Helsingin Jäähallille ja Linnanmäelle. Ajoaika Hervannasta Helsinkiin on jatkossa noin kaksi tuntia ja 10 minuuttia.

Pohjolan Liikenne vie Tampereen Blockfestiin

Pohjolan Liikenne aikoo erilaisten tapahtumien yhteydessä liikennöidä myös myöhäisvuoroja kumpaankin suuntaan. Esimerkiksi elokuussa Tampereella järjestettävän Blockfestin yhteydessä Pohjolan Liikenne tarjoaa lisävuoroja festarikävijöille.

Pohjolan Liikenne on yksi Blockfestin yhteistyökumppaneista. Yhteistyö tulee näkymään niin reitin varrella kuin itse festivaaleillakin. Jokaisena järjestysvuotenaan jo ennakkoon loppuunmyyty Blockfest on kasvanut lyhyessä ajassa Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi. Ratinan stadionilla ja Ratinanniemen luonnonkauniissa festivaalipuistossa 19.-20. elokuuta toteutettava tapahtuma nousi otsikoihin viime kesänä, kun Suomen suosituin sooloartisti Cheek teki näyttävän paluun musiikin pariin juuri Blockfesteilla.

Pikavuoroilla monipuoliset palvelut

Pohjolan Liikenteen lilanvärisissä pikavuorobusseissa on monipuoliset vakiopalvelut.

Liput pikavuoroihin saa helpoiten omasta monipuolisesta verkkokaupasta www.pohjolanliikenne.fi. Tarjolla on lippuja edullisimmillaan viidellä eurolla. Liput voi ostaa myös autosta kuljettajalta käteisellä tai yleisimmillä maksukorteilla. Verkkokaupassa on tarjolla useita lippuvaihtoehtoja, joista on helppo valita itselle sopivin. Lisätietoja Pohjolan Liikenteen pikavuoroista ja lipuista www.pohjolanliikenne.fi.