Porsche valitsi MICHELIN Pilot Sport Cup 2 -renkaat uuteen 911 GT3 RS -malliinsa

80dc103d34691954_800x800ar

Uusi Porsche 911 GT3 RS varustetaan eksklusiivisesti huippusuorituskykyisillä MICHELIN Pilot Sport Cup 2-renkailla. Rengaskoot ovat edessä 265/35 ZR20 ja takana 325/30 ZR21.

MICHELIN Pilot Sport Cup 2 kaventaa rata-ajon ja maantieajon rajaa entisestään: se on uusimman sukupolven maantiekäyttöön hyväksytty ratarengas huippu-urheilullisiin autoihin, joilla ajetaan sekä maanteillä että radalla. Selkeänä osoituksena Porschen luottamuksesta näiden renkaiden suorituskykyyn on, että se on valinnut ne ensiasennusrenkaiksi myös muihin uusiin malleihinsa, joihin kuuluvat 918 Spyder, Cayman GT4 ja 911 GT3

Renkaan kehitysyhteistyö alkoi Porsche 918 Spyderin renkaista ja sitä jatkettiin Porschen insinöörien asettamien suorituskykyvaatimusten mukaisesti uutta, ratakäyttöön viritettyä GT3 RS -mallia varten.

Koska 911 GT3 RS -mallin renkaat ovat leveämmät kuin GT3:ssa käytettävät, niiden maakosketusala on eturenkaissa 20 prosenttia ja takarenkaissa 18 prosenttia suurempi. Renkaiden pito on suuren maakosketusalan ansiosta huomattavasti parempi, mikä korostaa ajon dynaamisuutta ja tarkkuutta rata-ajossa.

9b3c87e7dd95a062_800x800ar

MICHELIN Pilot Sport Cup 2 -renkaassa yhdistyvät moottoriurheilussa kehitetyt, vaativat rengasteknologiset ratkaisut, kuten Bi-Compound- eli kaksoiskumiseos sekä mukautuva maakosketusala, Track Variable Contact Patch 3.0. Bi-Compound -teknologia tarkoittaa, että renkaan kulutuspinnan sisä- ja ulkokehällä käytetään ominaisuuksiltaan erilaisia kumiseoksia, jotka reagoivat optimaalisesti kulutuspinnan kehän eri osiin kohdistuviin voimiin. Track Variable Contact Patch 3.0 on tekniikka, joka maksimoi maakosketusalalle kohdistuvan paineen siten, että kulutuspinnasta on aina sama määrä kumia kosketuksessa ajopintaan riippumatta siitä, ajetaanko suoraa vai kaarretta. MICHELIN Pilot Sport Cup 2 antaa kuljettajalle sekä ainutlaatuista ajamisen iloa että turvallisuutta niin jokapäiväiseen maantieajoon kuin kilparatojen haasteisiin. Michelinin Total Performance -strategian mukaisesti uuden renkaan kehitystyö ei rajoitu jonkin tietyn ominaisuuden parantamiseen, vaan se ohjaa kehittämään tasapainoisesti suorituskykyä, turvallisuutta ja kestävyyttä parhaalle mahdolliselle tasolle.

Tämän tuotekehitysstrategian ansiosta Pilot Sport Cup 2 myös kestää edeltäjäänsä Pilot Sport Cup+

-renkaaseen verrattuna peräti 50 prosenttia pidempään radalla ja antaa samalla nopeampia kierrosaikoja [1] . Lisäksi vesiliirron riski märällä pinnalla on entisestään pienentynyt, joten kuljettaja saa entistä suuremman ajonautinnon entistä turvallisimmin mielin.

Jotta GT3 RS :n ominaisuudet pääsisivät oikeuksiinsa myös talviajossa, Porsche on valinnut Michelinin ainoaksi talvirenkaaksi tähän urheilulliseen malliinsa. Hyväksytyt talvirenkaat ovat:
245/35R20 91V XLTL MICHELIN Pilot Alpin 4 N0
315/35R20 110V XLTL MICHELIN Pilot Alpin 4 N0

 


[1] Michelinin sisäisissä testeissä