Ranskan Valenciennesissa on valmistettu jo 200 000 Toyota Yaris Hybridiä

aa502dfcbbc42672_800x800ar

Ranskalaisen Valenciennesin autotehtaan kokoonpanolinjalla valmistui 200 000. Toyota Yaris  Hybrid viides lokakuuta. Pure White -valkoiseen väriin pukeutunut Yaris toimitetaan ranskalaiselle asiakkaalle.

3800 työntekijää työllistävältä tehtaalta valmistuu yli 300 Yaris Hybrid -autoa joka päivä. Hybridituotanto edustaa lähes 40 prosenttia mallin koko tuotantomäärästä. Kun tehdas aloitti hybridien valmistuksen huhtikuussa 2012, niiden tuotanto edusti noin neljännestä Yarisin kokonaistuotantomäärästä. Kasvaneet tuotantolukemat ovat osoitus niin Yarisin kuin Toyotan hybriditeknologiankin suosiosta.

Toyota Yaris on merkin myydyin malli Euroopan markkina-alueella. Vuonna 2014 joka viides Toyota Motor Europen myymä Toyota oli Yaris, mallia myytiin yhteensä yli 180 000 kappaletta. Joka kolmas Yaris-asiakas valitsi autonsa voimanlähteeksi Toyotan täyshybriditeknologian.

Noin 20 prosenttia Valenciennesissa valmistetuista Yaris Hybrid -autoista päätyy Ranskan markkinoille. Seuraavaksi suurimmat markkina-alueet ovat Italia ja Iso-Britannia. Suomeen Ranskassa valmistettuja Yaris-autoja on tuotu vuodesta 1999. Vuonna 2014 Suomessa rekisteröitiin 2136 Toyota Yarisia, ja eurooppalaisen trendin mukaisesti useampi kuin joka neljäs näistä oli hybridi.

Toyota Yaris Hybrid on varustettu 1,5 litran bensiinimoottorilla ja sähkömoottorilla. Kuten kaikki Toyotan täyshybridiautot, se lataa itse itseään ajon aikana ja jarrutettaessa, eikä autoa ole tarpeen ladata ulkoisesta virranlähteestä. Auton yhdistetty keskikulutus on vain 3,3l/100 km. Hiilidioksidipäästö on myös poikkeuksellisen alhainen, vain 75g/km. Hybriditeknologialla varustettu Toyota Yaris onkin markkinoiden vähiten hiilidioksidipäästöjä tuottava ei-ladattava hybridiauto.