Rekkakuskit jäällä –tosi-TV-tähti Lisa Kelly johdattaa rekkakaravaania Vuosaaren satamasta kohti Alahärmää

045fe857-4665-4785-9847-33baf8704ffc-main_image
Lisa Kelly johdattaa rekkakaravaanin kohti Power Truck Show -kuorma-autonäyttelyä Alahärmään torstaina 7. elokuuta.
Maailmankuulu amerikkalainen tosi-tv-tähti ja kuorma-autonkuljettaja LISA KELLY esiintyy virallisesti Suomen vierailullaan ensimmäisen kerran Vuosaaren satamassa lehdistötilaisuudessa torstaiaamuna 7.8.2014 klo 9.30. Sieltä hän lähtee johdattamaan rekkakaravaania kohti Alahärmää. Alaskalainen Lisa Kelly tähdittää Power Truck Show –kuorma-autonäyttelyä 8.-9.8. Näyttelyn aikana Kelly on myös tavattavissa Volvo Trucksin osastolla perjantaina klo 11, 14 ja 16 sekä lauantaina klo 11, 13 ja 15.

Torstaina 7.8. klo 9.30 järjestetään lehdistötilaisuus Vuosaaren satamassa (pysäköintialue 4, P4), johon maailmankuulu kuorma-autonkuljettaja Lisa Kelly osallistuu. Kelly pääsee tositoimiin ja astuu Suomen voimakkaimman puutavara-auton; Volvo FH16 750hv rattiin. 4-akselisessa takateli-tridem puutavara-autossa on 3550Nm vääntömomentti ja se on varustettu kuljettajan työtä helpottavalla Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmällä. Kelly johdattaa rekkakaravaanin matkalle kohti Power Truck Show -kuorma-autonäyttelyä Alahärmään.

Paikan päällä Vuosaaren satamassa nähdään myös ruotsalaisen Ralf Ekdahlin Volvo FH16, niinikään 750-hevosvoimainen, 3-akselinen vetoauto, jonka koko täysperävaunuyhdistelmää komistaa upea Tutankhamun-aiheinen maalaus Terje Aspmolta. Malmölainen omistaja-kuljettaja Ralf Ekdahl itse nähdään ohjauspyörän takana.

Esillä on myös Volvo FH 6×2 –vetoauto, joka on varustettu 13-litraisella ja 540 hevosvoimaisella moottorilla. Vetoauton erikoisuus on sen erikoisrakennettu pitkä ohjaamo, jonka auton ruotsalainen omistaja Andreas Hjorthejm on rakennuttanut Hollannissa. Vetoautoa Hjorthejm käyttää kotimaassaan teräskuljetuksiin.

Volvo Trucksin Power Truck Show -osastolla esillä voimaa ja uusinta teknologiaa

Volvo Trucksin osaston kalustotarjonta sisältää mm.: Volvo FH16 8×4 puutavara-auton, takateli-tridem 3550 Nm Euro6 –moottorilla, jossa on Globetrotter-makuuohjaamo. Ajoneuvon kokonaismassa on 76t. Kuorma-auto on varustettu muun muassa kuljettajan työtä helpottavalla Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmällä. Kuorma-autossa on Volvon tehdasasenteinen Alucarin päällirakenne. Käytössä on I-Shift -vaihteiston polttoainetaloudellisuusohjelmisto ja I-See –järjestelmä, joka tunnistaa tien pinnanvaihtelut ja hyödyntää tiedot ajon aikana säästäen polttoainetta. Autossa on 9 tonnin paraabelijousitettu etuakseli ja 33 t ilmajousitus takajousituksena.

6a8470b0-52a1-49d6-a171-00fdec790490

Volvo Trucksin osaston kalustotarjonta sisältää mm.: Volvo FH16 8×4 puutavara-auton, takateli-tridem 3550 Nm Euro6 –moottorilla, jossa on Globetrotter-makuuohjaamo. Ajoneuvon kokonaismassa on 76t.

Esittelyssä on kaksi Volvo FH 6×2 –vetoautoa, joissa on 540 hv ja 460hv, D13-moottori, takateli, takailmajousitus ja Globetrotter-ohjaamo. Käytössä on I-Shift -vaihteiston polttoainetaloudellisuusohjelmisto ja I-See –järjestelmä, joka tunnistaa tien pinnanvaihtelut ja hyödyntää tiedot ajon aikana säästäen polttoainetta. Kuorma-autot on myös varustettu uudella I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteistolla, jonka avulla vaihtaminen tapahtuu ilman vaihtokatkoksia, vääntövoima säilyy ja matkanteko on entistä tehokkaampaa. Ajoneuvoissa on myös ajo- ja näkyvyyspaketit, jotka sisältävät ajomukavuutta ja turvallisuutta lisääviä lisävarusteita.

Sisällä näyttelyhallissa Volvo FH 6×2 500hv –vetoautossa on D13-moottori, takateli, takailmajousitus ja sen kokonaismassa 68t. Ohjaamo on tilava Globetrotter XL. Kuorma-auto on varustettu muun muassa kuljettajan työtä helpottavalla Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmällä ja uudella I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteistolla. Ajoneuvossa on myös I-Park Cool –pysäköintijäähdytin, joka on integroitu ilmastointijärjestelmään.

Lisa Kelly tietoja:

1252ff4b-8d29-4eb2-9f59-06a334e3ff31

Lisa Kelly on tähdittänyt amerikkalaisia tosi-tv-sarjoja Rekkakuskit jäällä (Ice Road Truckers) ja Maailman vaarallisimmat tiet (IRT: Deadliest Roads), joita on myös esitetty Suomessa.