Turku Energian ensimmäinen sähköautojen latausasema on nyt käytettävissä

8388cbee9675784517d118e56321ad77_f775

Turku Energian ensimmäinen sähköautojen latausasema on avattu tänään Turun linja-autoaseman pysäköintipaikalla osoitteessa Aninkaistenkatu 20, hotelli Helmen edustalla.

Latausasemalla on sekä pikalatauspiste (latausaika noin 30 minuuttia) että hidaslatauspiste (latausaika noin 4–8 tuntia). Latauspisteet ovat yhteensopivia eri automerkkien latauspistokkeiden kanssa. Latausasemalla käytetty sähkö on tuotettu tuulivoimalla.

– Turku Energia haluaa helpottaa ympäristöystävälliseen autoiluun siirtymistä. Päästöjen väheneminen ja sähköautojen äänettömyys parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua, sanoo kehityspäällikkö Antto Kulla Turku Energiasta.

Sähköautojen latauspisteverkosto ja siihen liittyvät tietojärjestelmät ovat osa älyliikenteen kehitystä.

– Esimerkiksi paikalliset yritykset voivat hyödyntää sähköiseen liikenteeseen liittyviä älyliikenteen palveluja uusien innovaatioiden, palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämisessä, Kulla jatkaa.

Latauspalveluiden hinnoittelu tarkentuu syksyllä

Sähköauton lataaminen Turku Energian latausasemalla on toistaiseksi maksutonta. Jatkossa maksaminen tapahtuu rekisteröitymällä latauspisteiden käyttäjäksi internetissä Turku Energian sivujen kautta.

Rekisteröitynyt käyttäjä saa postitse sirukortin, jonka avulla latauspisteen saa avattua käytettäväksi. Latauspisteen voi avata myös autonavaimeen kiinnitettävällä avaimenperällä tai soittamalla kännykällä latausasemalla ohjeistettuun puhelinnumeroon. Latauspalvelut veloitetaan luottokortilta, jonka tiedot on annettu rekisteröitymisen yhteydessä. Latauspalveluiden hinnoittelu tarkentuu syksyllä.

Turkuun rakennetaan vuoden aikana lisää latausasemia

Turku Energian tavoitteena on saada autoilijoiden käyttöön yhteensä kolme latausasemaa vuoden 2014 loppuun mennessä. Latausasemat sijoitetaan Turkuun liikenteen ja asioinnin kannalta keskeisille paikoille.

Lisäksi Turku Energia tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden käyttää Linnankadun toimipisteen asiakasparkkipaikalle juuri rakennettua latausasemaa.

Turku Energian asentamat latausasemat ovat osa valtakunnallista Virtapiste-verkostoa. Kaikki Suomen latausasemat kokoavan listan ja kartan löydät täältä.

Lisää tietoa sähköautoilusta saat Liikennevirta Oy:n sivuilta ja Turku Energian tarjoamista sähköajoneuvojen latauspalveluista täältä.