Renault Sport Formula One Team 2017 – Uusi R.S.17 lähtee hakemaan hyviä sijoituksia

93c5f516306f5014_featured

Kaudelle 2017 Renault Sport Formula One Team lähtee suurin odotuksin, sillä uusien sääntöjen mukaan rakennettu auto on vallankumouksellinen muutos viime kauteen. Uutta ovat pitkälti tiimi, yhteistyökumppanit ja osin myös kuljettajat, sillä Jolyon Palmerin parina ajaa Force Indialta tullut Nico Hülkenberg. Tiimin tavoitteena on vähintään viides sija valmistajien maailmanmestaruudesta taisteltaessa.

On kulunut vain vuosi siitä, kun Renaultin pääjohtaja Carlos Ghosn järjesti kokonaan uudelleen yhtiön kilpailutoiminnan ja hän käynnisti monipuolisen moottoriurheiluohjelman. Nykyisin Renault Sport Racing kantaa vastuun eri sarjojen kilpailutoiminnasta, johon kuuluu uudelleen syntynyt Renault Sport Formula One Team.

Kaudella 2017 Renault kilpailee autourheilun kuninkuusluokassa, formula 1:ssä aivan uudella autolla. Viime kaudella R.S.16 oli nopeasti koottu palapeli. Uusi R.S.17 on kehitetty alusta alkaen niin, että moottori, runko ja kori rakentuvat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa kaikki eri komponentit tehostavat toistensa toimintaa.

Uudet säännöt auttoivat Renaultia Formula 1 -autonsa kehitystyössä, sillä suurten muutosten takia työ aloitettiin täysin puhtaalta paperilta. R.S.17 on suunniteltu Renault Sport Racingin Enstonessa, Iso-Britanniassa ja Viry-Chatillonissa, Ranskassa sijaitsevien kahden toimipisteen saumattomalla yhteistyöllä. Tiimin tekninen johtaja Bob Bell kiteyttää auton olemuksen: ”R.S.17 on ensimmäinen uuden aikakauden todellinen Renaultin Formula 1 -auto.”

Bellin mukaan rungon ja aerodynamiikan muutokset ovat yhtä vallankumoukselliset kuin moottoreissa siirtyminen nykyisiin vuonna 2014. Suurin haaste on ollut aerodynamiikka, jonka takia kehitystyössä keskityttiin pitkälti koriin. Miten hyvin työssä onnistuttiin, selviää lopullisesti testien käynnistyttyä.

Tiimin moottorikehityksen johtaja Remi Taffin kertoo, että oli tärkeää saada integroitua moottori runkoon heti alusta alkaen. Moottorin ja rungon kehitystyö eteni käsi kädessä, mikä nopeutti työtä ja ratkaisujen löytymistä. Moottorin suunnittelussa integrointi ja painon vähentäminen olivat avainsanoja. Lisäksi jäähdytys ja moottorin vaikutus aerodynamiikkaan olivat tärkeitä kehityksen sektoreita.

Lisää voimaa tiimiin saadaan myös kuljettajan vaihdoksella. Tiimissä jatkaa viime kaudella debyyttinsä Formula 1:ssä tehnyt brittiläinen Jolyon Palmer. Palmer on varma, että tutustuttuaan kaikkiin ratoihin ja sarjaan, hänellä on nyt paljon paremmat edellytykset menestykseen. Hänen rinnalleen tuo kokemusta Force Indialla viime vuonna seitsemänneksi ajanut saksalainen Nico Hülkenberg. Tiimin kolmoskuljettajana on venäläinen Sergey Sirotkin.

Renault Sport Racingin toimitusjohtaja Cyril Abiteboul määrittelee tiimin tavoitteet kaudelle 2017: ”Me haluamme olla viides valmistajien mestaruussarjassa. Saavuttaaksemme tavoitteemme meidän on saatava säännöllisesti pisteitäkilpailuissa. Kuljettajiemme pitäisi täydentää toisiaan ja tiimin antaa tukea sille. Tämä vuosi on toinen kausi meidän pitkän tähtäimen suunnitelmassamme. Emme odota yhdessä yössä tapahtuneen ihmeitä, mutta meillä on tarkkanäkemys siitä, mihin olemme menossa.”

KILPAILUKALENTERI 2017 FORMULA 1

26.3. Australia, Melbourne
9.4. Kiina, Shanghai
16.4. Bahrain
30.4. Venäjä, Sotši
14.5. Espanja, Barcelona
28.5 Monaco, Monte Carlo
11.6 Kanada, Montreal
25.6. Azerbaijan, Baku
9.7. Itävalta, Spielberg
16.7. Iso-Britannia, Silverstone
30.7. Unkari, Budapest
27.8 Belgia, Spa-Francorchamps
3.9. Italia, Monza
17.9 Singapore
1.10. Malesia, Sepang
8.10. Japani, Suzuka
22.10. Yhdysvallat, Austin
29.10. Meksiko, Meksiko City
12.11. Brasilia, Sao Paulo
26.11. Abu Dhabi