Valmet Automotive käynnisti Mercedes-Benz GLC:n sarjatuotannon

mercedes-benz-glc_x253_start_1000x470__07-2015

Valmet Automotive on käynnistänyt tänään Mercedes-Benz GLC-katumaasturin sarjatuotannon Uudenkaupungin autotehtaalla. Sarjatuotannon alkua juhlistettiin Uudessakaupungissa median ja yhteistyöyritysten edustajille järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa. Tilaisuuteen osallistui myös edustajia Daimler AG:n johdosta sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tilaisuuden 140 kutsuvierasta tutustuivat Mercedes-Benz GLC-katumaasturin tuotantoprosessiin ja siihen kuuluvaan Suomen suurimpaan robottihitsaamoon, joka esiteltiin nyt ensimmäistä kertaa. Ohjelma sisälsi Suomessa valmistetun GLC-katumaasturin symbolisen luovutuksen tuotannolta asiakkaalle. Luovuttajana oli Valmet Automotiven autonrakentaja Elina Anttila ja vastaanottajana Mercedes-Benz Cars -yksikön S-, E- ja C-sarjojen tuotannosta vastaava johtaja Andreas Kellermann.

Puheissa painotettiin Valmet Automotiven ja Daimler AG:n menestyksekästä yhteistyötä sekä GLC-projektin nopeaa ja laadukasta toteutusta.

– Valmet Automotiven henkilöstö pystyy vastaamaan toimialan kiristyviin vaatimuksiin ja kehittämään tuotantoteknologiaa, logistista kyvykkyyttä ja joustavia tuotantomalleja, joilla jopa ennakoidaan asiakastarpeita. Valmet Automotivea voikin pitää monen alan edelläkävijänä, totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– GLC on Valmet Automotiven historian vaativin projekti, ja kiitän Daimleria heidän luottamuksestaan sekä yrityksemme henkilöstöä heidän panoksestaan projektin toteuttamiseksi. Henkilöstömme osaamisen ansiosta meillä on syytä uskoa, että yhteistyömme Daimler AG:n kanssa tulee jatkumaan vielä pitkään, totesi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

– Yhteistyö Valmet Automotiven kanssa on tärkeä tekijä Mercedes-Benzin globaalissa tuotantostrategiassa. Pystymme vastaamaan markkinoiden kysyntään joustavammin ja asiakkaiden tarpeisiin nopeammin. Olemme asettaneet kunniahimoisia tavoitteita GLC-tuotannolle Suomessa ja Valmet Automotive on aina kyennyt saavuttamaan ne. Olemme iloisia voidessamme juhlistaa tätä hienoa tilaisuutta yhdessä, totesi Mercedes-Benz Cars -yksikön S-, E- ja C-sarjojen tuotannosta vastaava johtaja Andreas Kellermann.

Myös Mercedes-Benz Cars-yksikön ostotoimesta ja toimittajalaadusta vastaava johtaja Klaus Zehender lähetti tilaisuuteen tervehdyksensä: ”Jatkamme sitä menestyksekästä yhteistyötä, jonka aloitimme Valmet Automotiven kanssa A-sarjan valmistuksella vuonna 2013. Kokemukset ovat vahvistaneet näkemyksemme, että valintamme on osunut oikeaan. Valmet Automotive on toiminnassaan joustava ja luotettava. Mercedes-Benz Cars onnittelee koko Valmet Automotiven henkilöstöä”.

Mittavien tuotantoon tehtyjen investointien lisäksi Valmet Automotive rekrytoi tämän vuoden aikana kaikkiaan yli 1000 autonrakentajaa Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin tuotannon tarpeisiin. Parhaillaan on käynnissä rekrytointikampanja, jolla haetaan Uudenkaupungin autotehtaalle 500 autonrakentajaa.