Sähköautoilijoiden Virtapiste-latauspalvelu käynnistää toimintansa

virtapiste_vantaan_energia_tikkurilan_urheilupuisto

Sähköautojen latauspalveluita tarjoava Virtapiste-verkosto käsittää tällä hetkellä 60 latauspistettä 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Palvelun uusi mobiilisovellus kertoo sähköautoilijalle reaaliajassa latauspisteiden varaustilanteen ja lisäksi sillä voi varata, käynnistää, lopettaa sekä maksaa latauksen.

Suomalainen sähköautoilu siirtyy uuteen vaiheeseen, kun Virtapiste-latauspalvelu käynnistää toimintansa. Palvelu tarjoaa sähköautoilijoiden käyttöön laajan ja kasvavan latauspisteverkoston, ympärivuorokautisen asiakaspalvelun sekä huippuluokan mobiiliapplikaation erityisominaisuuksineen.

–       Käynnistämme sähköautoilijan arkea olennaisesti parantavan palvelun Suomessa, sanoo toimitusjohtaja Jussi Palola Virtapiste-verkostoa operoivasta Liikennevirta Oy:sta.

Alkuvaiheessa Virtapisteitä on eri paikkakunnilla yhteensä 60, joista 13 on pikalatauspisteitä ja loput keskinopeita. Kiinnostus sähköautoiluun on lisääntynyt uusien ladattavien sähköautomallien myötä ja valmistelut latausverkoston laajentamiseksi ovat käynnissä. Virtapiste-verkoston teknologiset valinnat on tehty siten, että kaikki olemassaolevat, EU-standardin täyttävät latauspisteet on yksinkertaista liittää mukaan.

–       Toivotamme uudet toimijat tervetulleiksi mukaan. Julkisen latauspisteen voi perustaa vaikkapa ravintoloitsija pysäköintialueelleen ja liittää sen Virtapiste-verkostoon, sanoo Palola.

Joulukuussa 2013 perustetun Liikennevirta Oy:n rooli on tarjota verkoston käyttöön yhteiskäytön mahdollistavat teknologiat ja palvelut. Latauksen hinnoitteluun operaattoriyhtiö ei puutu, vaan tarjoaa avoimen kauppapaikan sähköautoilijoille ja latauspisteiden omistajille. Kunkin latauspisteen omistaja päättää latauspalvelunsa maksullisuudesta ja hinnoittelusta itsenäisesti omassa aikataulussaan.

Reaaliaikainen tieto helpottaa sähköautoilijan arkea

Latauspalvelua ohjaa Virtapiste-mobiilisovellus, joka on maksutta kaikkien sähköautoilijoiden ladattavissa sovelluskaupoista. Kaikki käyttäjät voivat vapaasti hyödyntää sen kartta- ja navigointiominaisuuksia ja nähdä Virtapisteiden varaustilanteen reaaliajassa. Virta.fi -palveluun rekisteröityneet asiakkaat saavat lisäksi käyttöönsä sen kaikki ominaisuudet, jotka on suunniteltu helpottamaan sähköautoilua: applikaatiosta voi varata itselleen Virtapisteen etänä sekä käynnistää, lopettaa ja maksaa lataus Virtapisteissä.

–       Esimerkiksi varausmahdollisuuden ansiosta sähköautoilijalle ei tule turhia ajoja jo varatulle latauspisteelle. Suosituilla latauspisteillä voi näet olla jo ajoittain ruuhkaa, Palola havainnollistaa.

Virtapiste-latauspisteitä voi käyttää sovelluksen lisäksi tekstiviestillä, latauskortilla tai avaimenperällä. Palveluun kuuluu 24/7 päivystävä palvelunumero 0800-02200, josta sähköautoilijat voivat saada apua ongelmatilanteissa suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

10.2. lähtien Virtapiste-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Samana päivänä aukeaa mahdollisuus rekisteröityä palvelun asiakkaaksi ja perustaa itselleen prepaid-periaatteella toimiva Virtapiste-tili. Huom. kuukauden siirtymäajan jälkeen 10.3. lähtien Virtapiste-latauspalvelut ovat ainoastaan rekisteröityneiden asiakkaiden käytössä.

Kirjautuminen sekä linkit mobiiliaplikaatioihin: www.virta.fi 

Virtapisteet kartalla: http://app.virta.fi
Virtapiste facebookissa: www.facebook.com/Virtapiste