Sony julkaisee ensiluokkaisia autoäänentoistolaitteita IFA 2015 -messuilla

rzs0oqno8emo0eb6tvlw

Sony esittelee IFA 2015 -messuilla yhden todisteen lisää osoittaakseen, että Hi-Res Audio -äänentoisto on luksusakustiikan oikea standardi kaikissa kuunteluympäristöissä. Sony esittelee uuden, autoihin tarkoitetun Hi-Res Audio -äänentoistomallistonsa, johon kuuluvat RSX-GS9-keskusyksikkö, XM-GS4 neljäkanavainen vahvistin, XS-GS1 superdiskanttikaiutin, XS-GSW121D bassokaiutin, XM-GS100 monovahvistin, XS-GS6921-takakaiuttimet1 ja XS-GS1621-etukaiuttimet. Tämän vuoden IFA-messujen kävijät saavat kokea mukaansatempaavan autoäänentoistoelämyksen, jonka äänenlaatu ylittää CD-laadun ja pitää sisällään maailman ensimmäisen2 valmiiksi laitteeseen sisällytetyn DSD-toisto-ominaisuuden.

Ensiluokkaista akustista nautintoa Hi-Res Audio -äänentoistolla

Äänentoiston korkeinta huippua edustava Hi-Res Audio -äänentoisto viittaa äänenlaatuun, jossa hyödynnetään CD-laatua enemmän äänen osia. Hi-Res audio on digitaalinen katkoton tallennus- ja toistomuoto tuottaen rikkaan, täyteläisen ja kristallinkirkkaan äänen, joka muuten on kuunneltavissa ainoastaan alkuperäisistä studioäänityksistä.

Jotta Hi-Res Audion hienous pääsisi oikeuksiinsa, Sony keskittyi suunnittelussa ja valmistusprosessissa käyttämään ainoastaan komponentteja, jotka tuottavat parhaan mahdollisen äänentoiston sekä

minimoivat elektromagneettisen hälyn ja tärinän. Hi-Res Audion yhdistäminen tarkkoihin yksityiskohtiin tekee tästä auton äänentoistojärjestelmästä todellisen taideteoksen.

RSX-GS9 digitaalinen mediasoitin – muuttaa alkuihastuksen täydelliseksi kiintymykseksi

Sonyn RSX-GS9 digitaalinen mediasoitin autoon tuo saataville tähän asti hienoimman ajokokemuksen. Tämä tulee parhaiten esille RX-GS9 muotoilusta, joka mahdollistaa sen, että laitteen kyvyn tuottaa kaikkein vaikuttavimpia ääniasteita. Erittäin jäykän kaksikerroksisen alustan muotoilu on resonoimaton ja häiriötön. Korkealaatuiset komponentit, aina toiminnallisista vahvistimista kellogeneraattoriin, on koottu yhteen siten, että äänen selkeys ja laatu olisivat mahdollisimman hyvät ja negatiiviset vaikutukset, kuten kova värinä, joka on yleistä autonäänentoistojärjestelmissä, olisivat mahdollisimman vähäiset. Huomionarvoisimpina tekijöinä Sony yhdisti ESS Technology, Incin ES9018S-tekniikan, maailman suorituskykyisimmän 32-bitin audio D/A-muuntimen. D/A-muunnin kääntää musiikkitiedostot analogisiksi signaaleiksi vaikuttavalla dynaamisella alueella jopa 135 desibeliin asti sekä 120 desibelin THD+N (Total harmonic distortion and noise), jolloin saadaan tuotettua niin selkeä ääni ja vahva läsnäolon tunne, jonka voi päihittää ainoastaan elävä musiikkiesitys konserttipaikassa tai äänitysstudiossa.

Laitteelle antaa parhaiten oikeuden kuuntelemalla pakkaamattomia musiikkitiedostoja. Itse asiassa RSX-GS9 on maailman ainoa autoon tarkoitettu äänisoitin joka on sisäänrakennetusti yhteensopiva DSD-äänimuodon (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit) kanssa, joka toistaa musiikin ennenäkemättömän tarkasti. Jos musiikkivalikoima koostuu MP3-tiedostoista, Sonyn DSEE HX™ (Digital Sound Enhancement Engine) ylösskaalaa musiikin lähelle Hi-Res-äänenlaatua, joten kuuntelunautinto on varma huolimatta siitä, missä muodossa musiikki on tallennettu.

Nämä akustiset huippuominaisuudet täydentyvät soittimen virtaviivaisella ulkomuodolla, joka täydentää lyömätöntä kuuntelukokemusta. Soittimen etupaneeli on siisti ja muotoiltu yhdestä kappaleesta, joka on tehty täysin

koneleikatusta ja pikkutarkasti viimeistellystä 14 mm alumiinista. Paneelia täydentää selkeästi näkyvä OLED-näyttö, takaa valaistut valintanäppäimet ja suuri alumiininen äänenvoimakkuuden säädin, joka asettuu saumattomasti keskelle paneelia.

Edistyksellisiin yhdistettävyysominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi LDAC™-tuettu Bluetooth®/ NFC™, jota täydentää Sonyn SongPal™-sovellus3. Kahden USB-portin (A-typpi) ja yhden USB micro-B (USB DAC) -portin ansiosta musiikkia voi toistaa mistä tahansa lähteestä, mukaan lukien älypuhelin, USB-muisti tai MP3-soitin.

Nelikanavainen XM-GS4-vahvistin – hienot yksityiskohdat läpi koko skaalan

nkuskxk9xupfbotdofir

Sonyn uusi nelikanavainen XM-GS4-vahvistin on tärkeä osa ihanteellista Hi-Res-äänentoistoa. Laite muuttaa matalatehoiset äänisignaalit valtaviksi ääniaalloiksi, joiden vietäväksi kuulija voi antautua ja sukeltaa musiikkinautintoon. Vahvistimen uskomattoman laajalla taajuusvasteella, 10Hz aina jopa 100 kHz saakka, laite tuottaa tasaisesti vahvat ja voimakkaat sävelet, jotka voi säätää vastaamaan omia mieltymyksiä vaihtelevien alipäästö- ja ylipäästösuodattimien avulla. Suodattimien avulla ristikkäistaajuudet on helppo optimoida vastaamaan täydellisesti omia järjestelmäasetuksia.

Superdiskanttikaiutin XS-GS1 herättää musiikin henkiin

pauceszi88vpbz1a5of2

Mikään äänentoistojärjestelmä ei ole täydellinen ilman kaiuttimia, jotka herättävät musiikin henkiin. Mitä todella korkean taajuuden ääniin tulee, Sonyn huippuluokan XS-GS1 25 mm pehmeä kupolidiskanttikaiutin on ihanteellinen lisäys Hi-Res-äänentoiston toteuttamiseen autossa, koska se toistaa helposti ylimmät taajuusalueet yltäen jopa 50 kHz saakka.

Korkean taajuuden äänillä on erittäin kapea lähetyskenttä, joten XS-GS1 pyrkii mahdollisimman hyvin hajauttamaan äänen koko auton laajuudelle. Kaiutin on muotoiltu tuottamaan ääntä laajalle alueelle, siinä on avoin

etuverkko ja sulavasti laskeutuvat ääniaukot edessä. Lisäksi XS-GS-kaiuttimet voi asentaa suuntautumaan tuulilasiin matkustajien sijaan, jolloin ääni leviää tehokkaammin ja parantaa korkeiden äänien laatua, joten kuuntelijat voivat vain keskittyä nauttimaan herkistä korkeista äänistä, jotka tekevät kokonaisuudesta tasapainoisen ja sielukkaan.

Hi-Res-äänentasoa ei huomaa ainoastaan korkeiden äänien puhtaudesta, vaan lisäksi dynaaminen alue on ällistyttävä, lähetetyn äänen resoluutio on omaa luokkaansa ja äänenpaineen vaihtelu on sujuvaa kaikilla taajuusalueilla. Edellä mainittu toimii täydellisesti GS-sarjan kokoäänialueen kaiuttimilla (XS-GS1621) ja subwoofer-bassokaiuttimella (XS-GSW121D) vahvistettuna monovahvistimella (XM-GS100) ja hyödyntämällä Sonyn alkuperäistä kiillevahvistettua solukkoa (MRC) ja MRC-hunajakennokaiutinkalvoja.

Sonyn Hi-Res-autoäänentoistomallisto tulee saataville joulukuun puolivälissä 2015. Lisätietoa tulee osoitteeseen www.sony.fi. Malliston suositushinnat ovat:

RSX-GS9: n. 1450 EUR

XM-GS4: n. 450 EUR

XS-GS1: n. 200 EUR

3) SongPal-sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-mobiililaitteille Google-sovelluskaupasta ja Applen App Store -sovelluskaupasta.