UUSI CITROËN C4 CACTUS M-KONSEPTIAUTO: VAPAA KULKEMAAN!

a6a39c92f04bb555_800x800ar

Citroën esittelee Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä Méhari-mallin inspiroiman konseptiauton: Citroën C4 Cactus M:n. C4 Cactus -mallin maastoversioksi kuvaillun uuden konseptiauton ilme on reipas ja iloinen. Muotoilun lisäksi C4 Cactus Concept M on Citroënin elämäntyyliä korostava vapaa-ajan automalli. Kaikenlaiseen maastoon ja kaikkiin tilanteisiin sopiva konseptiauto kuvastaa hyvinvointia, vapautta ja lähtemisen helppoutta.

Citroën C4 Cactus muotokieltä pidemmälle vievä M Concept näyttää siltä, että se soveltuu millaiseen maastoon tahansa. Se muistuttaa muotokieleltään selvästi Shanghaissa viime huhtikuussa esiteltyä Citroën Aircross -konseptiautoa. Lokasuojien muotoilu tekee auton ilmeestä kompaktin ja vankan. Suorempi tuulilasi, korotettu kori ja kookkaampi renkaiden halkaisija korostavat mallin soveltuvuutta vapaa-aikaan. Korin sivuilla suuret, mallille tunnusomaiset kevyet ovet tuovat auton ilmeeseen keveyttä ja suojaavat auton koria. Auton muotoilu tuo mieleen maineikkaan Méhari-mallin, joka oli myös samanlainen kaikenlaisiin maastoihin sopiva auto. Mallin ohjaamo on täysin avoin. Matkustajat kulkevat takapenkille kiipeämällä korin reunan yli sivusta takaosan astinlautaa apuna käyttäen. Näin matkustajat voivat tuntea olevansa osa ympäristöä.

Meharin henkinen jälkeläinen

Citroën C4 Cactus M-konseptiauton henkinen edeltäjä on Citroën Mehari, joka oli tuotannossa peräti 21 vuotta (1968 – 1988). Maastoseikkailuja ajatellen tuotannossa oli myös nelivetoinen Mehari 4×4, joita tuotettiin vuosien 1979 – 1983 välillä. Citroën Meharin etuvetoisia malleja vietiin myös USA:n markkinoille. Kaiken kaikkiaan 20 vuoden aikana valmistettiin yhteensä 144 953 Citroën Meharia.

9949e4d4edf821fc_800x800ar

 

9405266d134f2720_800x800ar

Älykäs vapaa-ajan malli

Citroën C4 Cactus M-konseptiauton muotoilu tekee vapaa-ajasta elämäntyylin ja tuo sen osaksi autoilua. Auton sisätilat kuvastavat tätä ajattelutapaa, sillä mallissa on käytetty ulkoilmaharrastuksiin sopivia teknisiä materiaaleja. Auton käyttöä helpottaa se, että matkustamon voi huuhdella vedellä jalkatilassa sijaitsevien poistoaukkojen ansiosta . Surffihenkiset istuimet muistuttavat märkäpukuja, ja ne on päällystetty kirkkaanvärisellä neopreenikankaalla, joka on miellyttävän tuntuista ja suojaa istuimia kosteudelta. Katto-osa mahdollistaa erilaisten välineiden, kuten surffilaudan kuljettamisen. Kaikki on suunniteltu helppokäyttöisyyttä ajatellen. Konseptiauto on moderni versio Méhari-mallin muotoilun taustalla olleista arvoista. Nämä arvot liittyvät ajomukavuuteen, hyvinvointiin ja vapaa-aikaan, jotka ovat olleet aina tunnusomaisia Citroënille. C4 Cactus -mallin ja Aircross-konseptiauton ohella. Konseptiauto kuvastaa merkin elinvoimaisuutta ja yhtenäistä lähestymistapaa.

Soveltuu kaikenlaiseen maastoon

Citroën C4 Cactus M on suunniteltu maastoajoon niin, että sillä on helppo lähteä tutkimusretkille. Kaikki on suunniteltu rentoa matkantekoa ajatellen harrastuksesta, säästä tai tieolosuhteista riippumatta. Grip Control -toiminto optimoi pidon maastosta riippumatta parantaen ajomukavuutta. Malli luo tunteen äärettömästä vapaudesta mukautuvan ohjaamon taittovuoteen ja teltaksi muuntuvan katon avulla. Innovatiivisen täyttöjärjestelmän avulla täyttyvä katto myös suojaa matkustajia sateella. Siinä on kaikki C4 Cactus -mallista tutut hyödylliset ominaisuudet, kuten kosketusnäyttö ja Easy Push -järjestelmä.

TEKNISET OMINAISUUDET

Mitat

Pituus: 4.16 m

Leveys: 1.77 m

Korkeus: 1.48 m

Akseliväli: 2.60 m

Bensiinimoottori ja uusi automaattivaihteisto

PureTech 110 S&S EAT6 -bensiinimoottori

Polttoaineenkulutus

Polttoaineen kulutus: 4,8 l / 100 km

CO2 -päästöt : 110 g/km

Renkaat

Renkaat: Bridgestone 19”, erityiset kapeat erikoisrenkaat

Lisätietoja: www.citroen.fi