Suomalainen Valopilkku-sovellus tekee taksimatkustamisen vallankumouksen Tallinnaan

Tulika Takso kuva

Tulika Takso

Suosittu suomalainen taksisovellus Valopilkku tekee taksimatkustamisen vallankumouksen Tallinnaan. Sovellus laajenee Viron pääkaupunkiin Tulika Takson 240 valkoisella taksilla. Taksin tilaaminen on nyt Suomenlahden molemmin puolin helppoa, luotettavaa ja ilmaista.

Tulika Takso on Viron suurin ja vanhin taksiyritys, joka tunnetaan laadusta ja luotettavuudesta. Valopilkku on Suomen suosituin taksisovellus, jolla on jo lähes 100 000 käyttäjää – taksimatkoja sillä tilataan kuukausittain yli 70 000.

Valopilkku toteutetaan Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n ja Tulika Takson yhteishankkeena Tallinnaan. Sovellus paikantaa asiakkaan automaattisesti Tallinnassa ja ilmoittaa asiakkaalle taksin rekisterikilvessä näkyvän numeron (Suomessa Valopilkku ilmoittaa keltaisen katolla olevan kupunumeron). Taksin tuloa voi seurata kartalta, jonka lisäksi sovellus ilmoittaa asiakkaalle push-viestillä auton saapumisen. Valopilkulla asiakas voi antaa myös välittömän palautteen taksipalvelusta 1-5 tähdellä ja tekstitse. Taksin voi tilata myös ennakkoon sovelluksella.

Viro on suomalaismatkailijoiden suosikkikohde

Viro on suomalaisten matkailijoiden ykköskohde vuodesta toiseen. Suomalaiset tekevät vuosittain Tilastokeskuksen mukaan 2,5 miljoonaa vapaa-ajan matkaa Viroon, joten markkinapotentiaalia sovellukselle löytyy.

Tulika Takson kaikki autot ovat valkoisia Skoda Superb, VW Passat ja Toyota Avensis –merkkisiä takseja. Valopilkulla tilattujen taksimatkojen hinta noudattaa Tallinnassa luonnollisesti Tulika Takson selkeää ja luotettavaa hinnoittelua: lähtömaksu 3,65 euroa, päivällä kilometrihinta 0,69 euroa (hinnat: www.tulika.ee).

”Valopilkku helpottaa merkittävästi taksimatkustamista asiakkaan parhaaksi. Sovellus mahdollistaa esimerkiksi suomalaisille risteilymatkustajille laadukkaan, luotettavan, turvallisen ja helposti tilattavan taksipalvelun Tallinnassa. Asiakkaan ei tarvitse tietää, missä on, mistä tilata taksi tai minkäväriseen taksiin voi luottaa. Valopilkku ja Tulika Takso hoitavat taksin asiakkaalle napin painalluksella.” –kertovat Tulika Takson tekninen johtaja Guido Mandre ja Valopilkun hankepäällikkö Jouni Mutanen

Valopilkulla taksi Suomessa lähes koko maassa

Valopilkku toimii jo lähes 200 paikkakunnalla Suomen Lapista Viron Tallinnaan noin 7500 taksin voimin. Sovelluksen omistaa 100-prosenttisesti Suomen Taksiliiton Yrityspalvelu Oy. Teknisestä toteutuksesta ja suunnittelusta vastaavat suomalaiset yritykset Taiste ja Blind Angle Software. Tilausvälitystekniikasta Tallinnassa vastaa Semel Oy.

Suomessa sovelluksen kautta annettujen palautteiden keskiarvo taksipalvelusta on 4,5 tähteä, yli 2/3 osaa täydet viisi tähteä. Valopilkun voi ladata helpoiten www.valopilkkutaksi.fi –sivuilta ja Google Play, Windows Phone ja App Store –sovelluskaupoista. Sovellus toimii iPhonella, Androidilla ja Windows Phonella (versio 8 tai uudempi).

Näin tilaat Valopilkulla taksin –videon voi katsoa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=-Dix72nXg64