Suomen ensimmäinen Nissan e-NV200 luovutettiin asiakkaalle

nissan_e-nv200_q-park

Nissan on juuri aloittanut sähköautomallistonsa toisen tulokkaan, Nissan e-NV200:n myynnin. Ensimmäinen auto luovutettiin tänään Q-Parkille, Suomen suurimmalle pysäköintialan yritykselle.

Nissan on täysähköautomarkkinoiden ylivoimainen markkinajohtaja. C-segmenttiin sijoittuvaa Nissan LEAFia on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 135 000 kappaletta. Odotukset sekä viisipaikkaisena henkilöautona että pakettiautoversiona saatavan e-NV200:n suhteen ovat korkealla.

”Olemme erittäin iloisia e-NV200:n saamasta vastaanotosta – malli on herättänyt runsaasti kiinnostusta niin yksityis- kuin yritysasiakkaiden keskuudessa”, kommentoi Nissan Nordic Europen viestintäjohtaja Taina Erkkilä. ”Akkukäyttöisen sähkömoottorin ansiosta ajon aikana päästötön ja lähes äänetön e-NV200 on täydellinen vaihtoehto muun muassa kuljetusyrityksille, jotka liikkuvat kaupunkien keskustoissa, myös yöaikaan. Alhaisen painopisteen ansiosta auto on erittäin vakaa ajettava ja pakettiautoversiossa on kompaktista ulkomuodosta huolimatta erinomaiset tilat tavarankuljetuksiin. Lisäksi huoltokustannukset ovat jopa 40 % alhaisemmat ja polttoainekustannukset jopa 75 % edullisemmat dieselautoihin verrattuna.”

Suomen ensimmäisen e-NV200:n ostanut Q-Park Oy omistaa ja operoi pysäköintilaitoksia ja pysäköintialueita Suomen suurimmissa kaupungeissa. Täyssähkökäyttöinen pakettiauto sopiikin mainiosti Q-Parkin liiketoimintaan.

”Me otamme ajoneuvojen valinnassa ympäristöasiat huomioon”, kertoo Operations Manager Mika EngbergQ-Parkista. ”Olemme käyttäneet vähäpäästöisiä hybridejä jo pitkän aikaa ja nyt olemme valinneet sähköautot, jotka ovat hiljaisia ja ajon aikana päästöttömiä. Haluamme omalta osaltamme olla yksi sähköautoilun edelläkävijä Suomessa ja vähentää pakokaasupäästöjä sekä säästää luontoa tuleville sukupolville.”

”Olemme ainoa pysäköintialan yritys Euroopassa,  joka raportoi sosiaalisesta vastuustaan. Ympäristöä, yhteiskuntaa ja taloudellisesti kestävää kehitystä koskevat asiat huomioidaan kaikissa päätöksissä päivittäisessä toiminnassamme”, Engberg jatkaa.

e-NV200 on saatavana kompaktina mutta tilavana ja käytännöllisenä pakettiautona tai viisipaikkaisena henkilöautona joko Combi-perusvarustuksella tai Evalia-luksusvarustuksella. Uutuudessa yhdistyvät luokkansa avarin kuormatila (4,2 m3) ja palkittu sähköautotekniikka. Auton toimintamatka yhdellä latauksella on 170 km. Malliston hinnat alkavat 33 245 eurosta.