Suomen Taksiliitto: Suosittuun taksin tilaussovellus Valopilkkuun uusia ominaisuuksia

image003

Suomen laajimmasta kotimaisesta taksin tilaussovellus Valopilkusta on julkaistu uusi versio. Uuteen versioon kuuluu muun muassa autotyypin valinnanmahdollisuus farmarista tilataksiin. Sovellus toimii noin 5200 taksin voimin jo yli 120 paikkakunnalla kattaen noin 3,6 miljoonaa kuluttajaa Suomessa. Sovelluksen kautta annettu asiakaspalaute on erinomaista: 10 000 asiakaspalautteen keskiarvo on 4,5 tähteä viidestä – yli 2/3 osaa on täydet viisi tähteä.

Sovelluksen uuden version autotyypin valinta on jaettu kolmeen eri vaihtoehtoon: kaikkiin mahdollisiin autotyyppeihin, farmariautoon ja tila-autoon. Farmari kannattaa valita silloin kun matkustaa normaalia suuremman tavaramäärän kanssa – Tila-auto on syytä tilata silloin kun matkustajia on enemmän kuin neljä.

Kaikki autotyypit -valinta toimii sovelluksen oletusvalintana ja takaa asiakkaalle edelleen nopeimman mahdollisen kyydin. Samalla on hyvä tietää, että kaikki autotyypit eivät välttämättä ole tuettuina kaikilla Valopilkun alueilla. Tuolloin sovellus informoi asiakkaan tilaukseen liittyvistä mahdollisista rajoitteista.

Valopilkun kautta lähetetään myös todella paljon kyytiarvosteluja ja yleistä palautetta. Useampi asiakas on toivonut saavansa palautteisiin vastauspyyntö-toiminnon, joten se on nyt myös palveluun lisätty. Ominaisuus löytyy palautteen lähettämisnäkymän alalaidasta.

Valopilkku on nyt myös optimoitu ulkoasunsa puolesta uusille iPhone-malleille, joten käyttökokemus on nyt näilläkin laitteilla kristallinkirkas. Myös muita pieniä parannuksia löytyy ympäri sovellusta.

Eikä sovelluksen kehitys tähän jää – niin Taisteen kuin Blind Anglenkin kehitystiimit ohjelmoivat täyttä häkää jo seuraavia sovittuja ominaisuuksia. Näistä mainittakoon tässä vaiheessa muun muassa osoitteiden tarkennukset (kuten rapun) lisääminen tilaukseen, saapuvan auton esittäminen kartalla, tuki nimetyille paikoille (esim. asemat) sekä entistä tarkemmin päivittyvät saapumisaika-arviot asiakkaalle. Kehitystyö perustuukin jatkuvaan vuorovaikutukseen asiakasryhmien kanssa.

Valopilkku on siirtänyt käytännössä koko suomalaisen taksijärjestelmän asiakkaan älypuhelimeen. Sovellus paikantaa asiakkaan itsenäisesti ja ilmoittaa asiakkaalle taksin arvioidun saapumisajan sekä taksin katolla olevan keltaisen valon kupunumeron. Valopilkulla asiakas voi antaa myös välittömän palautteen taksipalvelusta 1-5 tähdellä ja tekstitse.

Viimeksi tänään ”sinivalkoinen sovellus” on avattu Pohjanmaalla Pohjanmaan Taksi Oy:n toiminta-alueella kattaen noin 200 taksilla 17 kuntaa Ylivieskasta Kalajokeen ja Haapajärvestä Raaheen.

Sovelluksen voi ladata helpoiten www.valopilkkutaksi.fi –sivustolta ja Google Play, Windows Phone ja App Store –sovelluskaupoista. Valopilkku toimii iPhonella, Androidilla ja Windows Phonella (versio 8 tai uudempi). Sovellusta on ladattu jo reilut 35 000 kertaa älypuhelimiin.

Keskustelua sovelluksesta käydään Twitterissä #valopilkku ja Taksiliiton Facebook-sivuilla. Youtube-videon voi katsoa ja ladata tästä: https://www.youtube.com/watch?v=_BmdzgBwIb8

Valopilkku on ”sinivalkoinen sovellus”, joka on Suomen Taksiliiton 100-prosenttisesti omistaman Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n ja järjestäytyneiden tilausvälitysyhtiöiden yhteisponnistus. Sovelluksen suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta vastaavat kotimaiset startup-yritykset Taiste ja Blind Angle Software.