Viidennen sukupolven Opel Astra avasi voittoputken: Opel Astra voitti Kultaisen Ohjauspyörän

20151112 Opel Astra ja Kultainen Ohjauspyörä

Saksalaiset Auto Bild ja Bild am Sonntag jakoivat Das Goldene Lenkradin nyt 40. kerran ja uusi viidennen sukupolven Astra toi Opelille palkinnon 16. kerran.

Vuodesta 1976 alkaen saksalaiset Auto Bild ja Bild am Sonntag -lehdet ovat vuosittain palkinneet parhaat uutuudet Kultaisella Ohjauspyörällä. Valinnan tekevä tuomaristo muodostuu lehtien lukijoista, alan asiantuntijoista sekä kuuluisuuksista, joihin kuului tänä vuonna mm. Opelilla maailmanmestaruusralleja voittanut Walter Röhrl. Asiantuntijat vertailevat uutuuksia monipuolisesti, kun taas lukijat antavat omat äänensä enemmän tunteiden perusteella.

Opel Astran palkintoa perusteltiin seuraavasti: “Klassikko on saanut uuden muotoilun ja modernia tekniikkaa. Mahtava loikka eteenpäin: auto on kevyempi ja sen kulutus on pienentynyt merkittävästi.”

Opelin pääjohtaja tohtori Karl-Thomas Neumann iloitsee palkinnosta: “Tärkein saksalainen palkinto parhaalle Opelille, jonka olemme koskaan valmistaneet! Me Opelilla olemme erittäin ylpeitä Kultaisesta Ohjauspyörästä. Palkinto todistaa että valtava panostuksemme Astraan ei ole mennyt hukkaan. Uusi Astra on synonyymi kevyille rakenteille, erittäin tehokkaille moottoreille, tehokkaammalle tilankäytölle, luksusluokan varusteille perheautossa ja esimerkilliselle laadulle.”

Opel Kadett ja Astra ovat voittaneet jo neljä kertaa Kultaisen Ohjauspyörän sen lähes 40-vuotisen historian aikana. Myös edellinen Astra oli yksi kuudestatoista Opel-mallista, jotka on palkittu Kultaisella Ohjauspyörällä viidelle vuosikymmenelle ulottuvalla ajanjaksolla.

Kultaisen Ohjauspyörän voittaneet Opel-mallit ovat aikajärjestyksessä: Opel Senator (1978), Opel Kadett D (1979), Opel Ascona C (1981), Opel Corsa A (1982), Opel Kadett E (1984), Opel Senator B (1987), Opel Calibra (1990), Opel Omega B (1994), Opel Vectra B (1995), Opel Zafira A (1999), Opel Vectra C (2002), Opel Zafira B (2005), Opel Astra J (2009), Opel Meriva B (2010), Opel Zafira Tourer (2012) ja nyt Opel Astra K (2015).