SUPERSTAILATTU: DIVINE DS

b0d57c4505588add_800x800ar

DS on nyt kansainvälinen, menestyvä ja itsenäinen automerkki: neljän viime vuoden aikana myyty maailmanlaajuisesti yli 500 000 DS-autoa. Uusin luomus DIVINE DS -konseptiauto edustaa täydellisesti DS:n geeniperimää. Merkin hermokeskuksessa Pariisissa muotoillussa ja valmistetussa konseptiautossa on kaikki DS:n ominaispiirteet:

– Ensimmäisenä automaailmassa: Hypertypage-superstailaus

– Yksilölliset tyylipiirteet

– Ranskalaista eleganssia

– Tyylin palvelukseen valjastettua teknologiaa

Uusin luomus DIVINE DS -konseptiauto edustaa täydellisesti DS:n geeniperimää. Merkin hermokeskuksessa Pariisissa muotoillussa ja valmistetussa konseptiautossa on kaikki DS:n ominaispiirteet.

Yksilöllisyyttä kompaktissa paketissa

Kooltaan kompakti (pituus 4,21 m, leveys 1,98 m, korkeus 1,35 m) neliovinen DIVINE DS erottuu välittömästi kadun liikenteestä. Sen näyttävää, tyylikästä ja kiinnostavaa muotokieltä korostaa korin matta metallinharmaa väri. Sen muotokieli koostuu DS-mallistolle tyypillisistä graafisista muodoista ja vahvoista, aistikkaista korilinjoista. “DS Wings” eli siipimäisiksi muotoillut korkeat etukulmat, jyrkästi kaartuva sivuprofiili ja katon yksilöllinen muotoilu.

Ainutlaatuista ulkoista muotoilua täydentävät ennennäkemättömän upeat sisätilat. Yksilöllisen matkustamon muotoilu perustuu selkeisiin kontrasteihin, high-techiin ja vahvapiirteisiin muotoihin. DIVINE DS uudistaa automuotoilun ja -elämyksen Hypertypage-käsitteellään, jota voidaan kutsua superstailaukseksi. Asiakas voi tilata parhaiten omaan tyyliinsä sopivan matkustamostailauksen. Arvokkaat verhoilumateriaalit tilataan samoilta valmistajilta, joita yksilöllisiä muotitaideluomuksia räätälöivät Pariisin haute couture -talot käyttävät. DS on ensimmäisenä automerkkinä ylittänyt vakiintuneiden käytäntöjen asettamat rajat: se on yhdistänyt kaksi erilaista maailmaa tuomalla perinteiset ja maineikkaat tuotemerkit autoteollisuuteen.

Näyttävän muotoilun elementit

Karismaattista muotoilua leimaa voimakaspiirteisyys ja virtaviivaisuus, jota alleviivaavat jykevyyttä tuovat 20 tuuman renkaat. Vahvat ja aistikkaat linjat luovat tehokkaan vastakohdan kromiosien graafiselle veistoksellisuudelle. DIVINE DS:n matta metallinharmaa väri korostaa tyylikkäitä linjoja. Korin muotoilu kiinnittää huomiota heti ensi silmäyksellä uniikkien piirteidensä ansiosta, jotka ovat DS-brändin tavaramerkki.

DIVINE DS:n leveälle ja voimakasilmeiselle keulalle tunnusomaiset siipimäiset etukulmat (DS Wíngs) nähtiin ensimmäisen kerran DS 5LS- ja DS 6-malleissa. Perän muotoilu on ilmeeltään jykevämpi ja kulmikkaampi, mikä lisää arvokasta kokonaisvaikutelmaa. Etusäleikön kolmiulotteinen vaikutelma muodostuu valon heijastuessa erikokoisiin ja eri tasoihin sijoitettuihin kromisäleikön timantinmuotoisiin särmiin. Sivuprofiili on jyrkästi kaartuva, sillä suunnittelijan käsiala ja luonnosten dynaamisuus on haluttu jättää näkyviin. Konseptiauton profiili on kuin nimikirjoitus, joka kaartuu perän pyöreästä linjasta ja suippenee luontevasti kohti keulaa. Ääriviivoja korostava kromilista tuo esiin korin virtaviivaisen ja dynaamisen ilmeen. Ovenkahva piiloutuu kromilistan taakse, ja korin sivun kaunis linja säilyy rikkoutumattomana. Katon muoto kuuluu muotokielen huippukohtiin.

Autoteollisuuden uusi käsite: Hypertypage – superstailaus

Innovatiivinen DS-brändi tuo DIVINE DS -mallin myötä automarkkinoille täysin uuden käsitteen: hypertypagen eli superstailauksen. Uusi suunnittelukonsepti vie personoinnin täysin uudelle tasolle: asiakkaalla on mahdollisuus valita autonsa matkustamon verhoiluun haute couture -tasoiset materiaalit. Näitä premium-tason materiaaleja on vain harvoin käytetty autoteollisuudessa. Valittavana on kolme verhoiluvaihtoehtoa, jotka perustuvat 15 minuutissa vaihdettaviin kojelaudan ja oven verhoilupaneeleihin. Kolme “pukeutumiskoodia” voidaan vaihtaa halutun kokonaisuuden mukaan, ja ne tuovat esiin auton kolme täysin erilaista persoonallisuutta:

bcf94644800bc57e_800x800ar

–  “Mâle” edustaa selkeää ja modernia ajattelua, jossa luonnollinen hiilikuitukangas on yhdistetty kiiltonahkaan. Maskuliinisia materiaaleja on yhdistelty kilpa-automaailman inspiroimaan verhoukseen, jota koristaa punamusta helmikirjailu.

–  “Parisienne Chic” viittaa Pariisin tyylikkyyteen ja eleganssiin, joista sisustuksen haute couture -tyyppiset materiaalit kertovat. Korkealaatuinen norsunluun värinen pintanahka on yhdistetty poimuttamalla kuvioituun sekä helmillä ja kristalleilla koristeltuun ylelliseen silkkisatiiniin, jota on käytetty ovipaneeleissa. Koristeompeleet, joissa toistuu DS:n logon muoto, ovat kansainvälisesti tunnetun Lesagen käsialaa.

–   “Fatale Punk” -verhoiluvaihtoehto on luonteeltaan rohkeampi, tummempi ja ylellisempi. Tunnusomaisen ilmeen sille antaa syvän musta, topattu nahka, johon upotetut kristallikoristeet tuovat mieleen lävistyskorut. Kaartuvan ovipaneelin sisäpuoli on verhoiltu Swarovskin kristallikoristellulla Crystal Fabric -kankaalla. Tässä verhoilumateriaalissa kimaltelevat miljoonat hiotut ja hiomattomat kristallit. Verhoilussa on rockhenkeä.

Hypertypage eli superstailaus-sisätilakonsepti luo DIVINE DS -mallin sielun. Superstailaus on osoitus DS:n ensisijaisesta tavoitteesta luoda asiakkailleen täsmälleen heidän toivomustensa ja persoonallisuutensa mukaisia autoja. ’

Swarovskin kristallit

Swarovski on kansainvälisen muodin ja luksustuotteiden maailmassa tunnustettu kärkiyritys. Swarovskilla on erinomainen maine haute couture -muotitalojen keskuudessa, ja yritys onkin yhteistyössä ranskalaisen muodin huippunimien kanssa. Swarovskin salaisuus on suurelta osin kristallien valmistustekniikassa, hionta- ja kiillotusmenetelmissä, jotka antavat näille kristalleille erityisen hienon rakenteen.

DS-merkki on nyt ylellisen Swarovskin yhteistyökumppani. Swarovskin kristallit näkyvät DIVINE DS:n ulkopuolella ja antavat arvokkaan loppusilauksen esimerkiksi ajovalojen kehyksille. Maineikkaat kristallit koristavat myös sisätilaa luoden ovipaneeleille ja kojetaululle hienostuneen ilmeen.

Lesagen tekstiilit

Toinen erittäin arvostettu ja autoalalla poikkeuksellinen DS:n yhteistyökumppani on Maison Lesage, Ranskan arvostetuin kirjailtuja kankaita valmistava yritys. Vuonna 1860 perustettu Lesage tekee yhteistyötä johtavien muotisuunnittelijoiden kanssa. Kankaiden kirjonta on taidemuotona edelleen kehittyvä ala. Kirjonta on vaativaa ja tarkkaa käsityötä, jossa käytetään kalliita materiaaleja kuten silkkiä, helmiä ja kristalleja.

Kirjonta pääsee oikeuksiinsa DIVINE DS -mallin “Parisienne Chic” -superstailauksessa, jossa on käytetty erityisen ylellisiä matkustamon materiaaleja ja käytetty DS-logon muotoa yksityiskohdissa.

Ainoalaatuiset yhteistyöprojektit osoittavat, miten DS haluaa unohtaa kaavamaisen ajattelun autoalalla ja yhdistää luovasti eri aloja. DS-merkistä on tullut käsite ranskalaisten luksustuotteiden alalla.

Teknologiaa tyylin palveluksessa

Teknologia herättää DIVINE DS:n korin muotoilun eloon: ensimmäisenä huomiota herättävät ajovalot.

Keulan valojen muoto perustuu DS 3 -mallista saatuun ideaan: Siinä on säilytetty yksittäisten ledivalomoduulien timantin muoto. Ajovaloihin on yhdistetty sekventiaalivilkut, joissa käytetään lasertekniikkaa. DIVINE DS:n ajovalojen jokaisessa laservalomoduulissa on kaksi voimakastehoista laserdiodia. Näiden valodiodien valaistuksen voimakkuus on 50 prosenttia perinteisiä ledivaloja suurempi. Laservalo on tehokasta teknologiaa ja vastaa kestävyydeltään ajoneuvon rakennetta. Laservalo ei myöskään häikäise muita tiellä liikkuvia, koska ajovalo säätyy automaattisesti, kun kamera havaitsee vastaantulevan ajoneuvon. Ne tulevat käyttöön LED-valojen rinnalla kun nopeus ylittää 60 km/h.

Takavaloissa on käytetty yksinomaan ledivaloja. Sisäänvedetyissä lampuissa toistuu timanttileikattu nauhamainen pintastruktuuri, joka tekee valoista elävän näköiset. Valonauhat syttyvät pimeässä ja jarrutettaessa, ja sekventiaalivilkut täydentävät huomiota herättävää valoefektiä.

Takaosan suomumaisesti avautuvat fasettipinnat optimoivat DIVINE DS:n aerodynamiikan. Peruutuskamera on kiinnitetty yhteen fasettilevyistä. Teknologia on osa tyyliä.