Tamlansilta maastokelpoisia poliisiautoja Tšekin tasavaltaan

Tamperelainen hälytys- ja hyötyajoneuvoja valmistava Tamlans Oy on saanut merkittävän tilauksen Tšekin tasavallasta. Yritys toimittaa 42 maastokelpoista ajoneuvoa poliisiviranomaisten käyttöön yhteistyössä paikallisen kumppaninsa kanssa. Tamlansin uuteen ajoneuvokonseptiin luotetaan: viime vuoden lopulla yritys sai yli 200 ambulanssin tilauksen Norjasta. Myös Iso-Britanniasta on saatu yhden ambulanssin jatkotilaus.

Uusi Amarok Negea on yli kolmen vuoden ajan yhteistyössä sairaankuljettajien kanssa kehitetty, nelivetoinen pick-up-hälytysajoneuvo. Volkswagenin alustaan yhdistetty moduulirakenteinen komposiittikori on ainutlaatuinen koko maailmassa. Sisätilojen ergonomiaan ja turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Komposiittimateriaalista rakennettu kori on luja ja kevyt – auton kokonaispaino on alle 3500 kiloa, ja sen kuljettamiseen riittää B-luokan ajokortti.

Amarok on suunniteltu helppoon ja turvalliseen ajoon maastossa. ”Auto on parhaimmillaan hälytysajossa erittäin hankalakulkuisessa ja liukkaassa maastossa. Ajo-ominaisuudet maantiellä ovat henkilöautoa vastaavat”, sanoo Tamlansin toimitusjohtaja Kari Ojala.

Tamlansin osuus tilauksesta on noin miljoona euroa. Yksi autoista varustellaan ambulanssiksi Suomessa. Poliisin käyttöön tulevat autot varustelee Tamlansin tšekkiläinen yhteistyökumppani. Ajoneuvomoduulit toimitetaan asiakkaalle kesän ja syksyn 2015 aikana.

”Kansainvälinen kiinnostus kehittämäämme ajoneuvokonseptia kohtaan on nousussa. Suorituskykyinen Amarok soveltuu erinomaisesti myös Suomen sääolosuhteisiin, ja odotamme kasvua myös kotimaan markkinoilta. Tamlansilla on jälleenmyyntisopimukset jo lähes kymmenessä maassa. Tavoitteenamme on yli 30 jälleenmyyjän verkosto ja viennin osuuden kasvattaminen jopa 70 prosenttiin liikevaihdosta”, Ojala toteaa.