Tammikuussa rekisteröitiin 11 788 uutta henkilöautoa

Tammikuussa rekisteröitiin 11 788 uutta henkilöautoa mikä on 14,8 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Suurimpana yksittäisenä syynä rekisteröintien kasvuun Suomessa on ollut romutuspalkkiokokeilu, jonka piiriin kuuluvia autoja rekisteröitiin vielä tammikuun aikana. Toinen syy on autoveron lievä alentuminen vuoden alusta.

Viime vuonna Suomessa ensirekisteröitiin 108 812 uutta henkilöautoa. Ruotsissa sen sijaan rekisteröitiin 345 108 autoa, joka oli kaikkien aikojen ennätys. Tähän on syynä paitsi Ruotsin hyvä taloustilanne, myös maan autoverottomuus. Suomessa myytäisiin noin 190 000 autoa, jos olisimme rekisteröinneissä Ruotsin kanssa samalla tasolla väkilukuun suhteutettuna. Autoalan mielestä Suomen pitää tehdä nyt nopeasti rohkeita ratkaisuja viennin ja kotimarkkinakysynnän elvyttämiseksi.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin tammikuussa 1 149 kappaletta ja viime vuoden tammikuuhun verrattuna määrä kasvoi 19,8 prosenttia. Pakettiautokauppaan on kertynyt patoumaa viimeisten seitsemän laihan vuoden jälkeen, joka alkaa nyt vaikuttaa myyntiin. Autoalan ennusteryhmä ennustaa kuluvalle vuodelle lievää kasvua pakettiautokauppaan.

Pakettiautojen tavoin myös kuorma-autojen rekisteröintimäärä kasvoi viime vuodesta. Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin 285 kappaletta. Linja-autoja ensirekisteröitiin tammikuussa 29 kappaletta.