Täysin uuden 2015 Ford Mustangin tuotanto Yhdysvaltain markkinoille on alkanut Fordin Flat Rockin kokoonpanotehtaalla

qeye3e5zx6pstkhz2js3

  • 2015 Mustangin tuotanto Yhdysvaltain markkinoille alkoi Flat Rockin kokoonpanotehtaalla elokuun lopulla. Mustang tulee nyt ensimmäistä kertaa globaaliin myyntiin 50-vuotisen historiansa aikana.
  • Uusi Mustang tulee myyntiin Yhdysvalloissa tänä syksynä ja ensi vuoden aikana yli 120 maassa
  • Mustang asettaa ajettavuudelle, tarkemmalle ohjaukselle ja hienosäädetylle ajomukavuudelle uudet mittapuut

HELSINKI 5.9.2014 – Hartaasti odotettu ensimmäinen uusi Ford Mustang valmistui 28.8. Flat Rockin kokoonpanotehtaalla ja käynnisti tämän ikonisen auton kuudennen sukupolven tuotannon nyt ensin Yhdysvaltain markkinoille. Mustang tulee ensimmäistä kertaa globaaliin myyntiin ja on saatavilla yli 120 maassa eri puolilla maailmaa oltuaan tuotannossa jo 50 vuotta. Eurooppaan suuntautuva tuotanto alkaa ensi vuoden alkukuukausina.

Oikealta puolelta ohjattavan Mustangin lisäys Fordin globaaliin ajoneuvomallistoon mahdollistaa auton viennin vasemmanpuoleisen liikenteen markkinoille yli 25 maahan eri puolilla maailmaa, kuten Isoon-Britanniaan, Australiaan ja Etelä-Afrikkaan.

“Mustang on ja tulee aina olemaan autoilun ikoni,” sanoo Joe Hinrichs (Ford President of The Americas). ”Auton saatavuuden laajentaminen globaaliksi tuo asiakkaillemme ympäri maailmaa mahdollisuuden saada aito, omakohtainen Mustang-kokemus.”

Ford juhlisti alkuperäisen Mustangin 50-vuotispäivää huhtikuussa. Juhlan hengen mukaisesti jokainen 2015 mallin auto saa kojelaudalleen koristeeksi merkin, jossa on laukkaavan ponin logo ja sanat ”Mustang – Since 1964.”

Mustangeja on myyty yli 9,2 miljoonaa sen 50 vuotta jatkuneen tuotannon aikana, mutta auton vaikutus yltää syvemmälle. Se on esiintynyt tuhansia kertoja elokuvissa, televisiossa, musiikissa ja videopeleissä. Mustang on myös Facebookin tykätyin auto lähes 8 miljoonalla tykkääjällä.

Paranneltu kokemus, mutta yhä aito Mustang

Se, miltä Mustang näyttää, millaista sillä on ajaa ja minkälainen ääni siitä lähtee, ovat tärkeä osa sitä vaistonomaista tunnetta, joka saa kuljettajan haluamaan ratin taakse ja tien päälle. Sekä viistoperä- että avomallin suunnittelu on aloitettu puhtaalta pöydältä. Muotoilun peruselementit tuovat mieleen auton todellisen luonteen. Näitä elementtejä ovat pitkä, veistoksellinen konepelti ja lyhyt takaosa, nykyaikaisesti toteutettuna.

Mustang-mallistosta löytyy auto jokaiselle. V8-moottorin lisäksi saataville tulee 3,7-litrainen V6 ja täysin uusi 2,3 litran EcoBoost®-moottori, joka tuo Mustangiin huipputeknologiaa.

Mustang GT:n tuotanto jatkuu 5,0-litraisen V8:n uusimmalla versiolla, jossa on 435 hevosvoimaa ja 542 Nm:n vääntö. Moottorissa on nyt myös parempi venttiilikoneisto, uusi imusarja ja parempi sylinterin kansi.

Mustangin 2,3-litraisen EcoBoost-moottorin suoraruiskutus, muuttuva venttiilien ajoitus ja turboahdin tuottavat 310 hevosvoiman tehot ja 434 Nm:n väännön eli suorituskyvyn, jollaista Mustang-kuljettajat odottavat.

Mustangin ajokokemus

Täysin uusi Mustang asettaa ajettavuudelle uuden mittapuun ja vastaa siihen maailmanluokan ajodynamiikalla ja matkustusmukavuudella.

Mustangissa on täysin uusi jousitus edessä ja takana. Etuosan uusi apurunko tekee auton rungosta jäykemmän vähentäen samalla painoa, mikä luo vankemman pohjan helpommin ennakoitavalle ohjautuvuudelle. Tämä parantaa käsiteltävyyttä, ohjausta ja matkustusmukavuutta.

Mustangissa on täysin uusi erillistakajousitus monitukivarsipyöräntuennalla. Jousituksen geometria, jouset, iskunvaimentimet ja puslat ovat kaikki kehitetty ja säädetty tuomaan parannettua pitoa. Kevytmetalliset komponentit taka-akselissa auttavat vähentämään jousittamatonta massaa, jolloin ajettavuus ja käsiteltävyys paranevat.

Kokoonpanotehtaan muodonmuutos

Yhdeksän vuotta sen jälkeen kun Mustangin tuotanto siirrettiin Flat Rockiin, tehdas juhlisti vuonna 2013 miljoonatta tehtaalla rakennettua Mustangia.

“Uuden sukupolven Mustangin rakentaminen on suuri kunnia 3 000 ahkeralle ja omistautuneelle ammattiliiton työntekijälle Flat Rockin kokoonpanotehtaalla,” sanoo Jimmy Settles, alan ammattiliiton varapuheenjohtaja. ”En usko maailmassa olevan paikkaa, jossa tämä auto ei olisi tunnettu. Sen rakentaminen täällä Michiganissa on ylpeyden aihe.”

Tehdas on kokenut muodonmuutoksen viimeisen vuoden aikana. Osana 555 miljoonan dollarin investointia tehtaaseen on lisätty huipputason autopeltiosasto, joka mahdollistaa useiden eri mallien samanaikaisen tuotannon, mikä tukee Fordin pyrkimyksiä joustavaan valmistukseen. Muita tehtaan toiminnan laajennuksia ovat kolminkertainen märkämaalausprosessiliantunnistus ja laserjuottaminen.

Mustangin lisäksi Flat Rockin kokoonpanotehtaalla on tuotannossa myös Ford Fusion. Tehtaalla työskentelee arviolta 3 000 työntekijää kahdessa vuorossa.

Flat Rockin kokoonpanotehtaalla on valmistettu ajoneuvoja vuodesta 1987, kun se avattiin Mazda Motor Manufacturing USA -tehtaana ja valmisti Mazda MX-6 -autoja. Ford osti 50 prosentin osuuden tehtaasta vuonna 1992, ja sille annettiin uusi nimi, AutoAlliance International. Vuosien varrella tehtaassa on valmistettu Mazda 626-, Mazda 6-, Mercury Cougar- ja Ford Probe -autoja.