Täysin uusi Ford KA+ tarjoaa runsaasti tilaa, taloudellisuutta ja ajamisen hauskuutta

vcroyhbcd2vqqwzw5ywm

 • Ford esittelee täysin uuden, Euroopan markkinoille tulevan viisiovisen KA+-viistoperän, joka tarjoaa runsaasti sisätilaa, taloudellisuutta ja ajamisen hauskuutta edulliseen hintaan
 • Kokonaispituudeltaan alle 4-metrisen KA+:n matkustamossa on tilaa viidelle matkustajalle, edessä on luokkansa suurin pääntila ja takana luokkansa suurin jalkatila, minkä lisäksi autossa on 21 säilytyspaikkaa tavaroille
 • Uusi 1,2-litrainen Duratec-bensiinimoottori, jossa on muuttuva nokka-akseleiden ajoitus, tarjoaa nopeasti reagoivaa suorituskykyä ja sen CO2-päästöt ovat 110 g/km ja EU-yhdistetty polttoaineenkulutus 4,8 l/100 km**
 • Ainutlaatuiset alustaominaisuudet takaavat ketterän ja miellyttävän ajodynamiikan; voimansiirto, runko ja alusta ovat viritetty niin, että ne vaimentavat melua ja parantavat ajo-ominaisuuksia
 • Täysin uusi Ford KA+ on nyt tilattavissa Suomessa.

Vantaa, 5.8.2016 – Ford esittelee täysin uuden pikkuauton, KA+:n, joka tarjoaa runsaasti sisätilaa, taloudellisuutta ja ajodynamiikkaa edulliseen hintaan. Suomessa saatavana on yksi malli, KA+ 1.2 Ti-VCT 85 hv Ultimate (hinta alk. 14 391,62 €).

Fordin pienten autojen luokkaan Fiestan rinnalle sijoittuva KA+ tarjoaa houkuttelevan uuden vaihtoehdon eurooppalaisille kuluttajille, jotka haluavat tyylikkään, hyvin varustellun ja suorituskykyisen pienen auton.

“Ford on pitkään tarjonnut edullisia pieniä autoja, jotka ovat käytännöllisiä, taloudellisia ja miellyttäviä ajaa”, sanoi Jim Farley (Executive Vice President and President, Europe, Middle East and Africa, Ford Motor Company). ”KA+ pysyy uskollisena tuolle perinteelle, sillä siinä on ketterä ajodynamiikka ja miellyttävät sisätilat sekä luokkansa suurin pääntila edessä ja jalkatila takana.”

Runsaasti tilaa viidelle

Täysin uusi Ford KA+ on viisiovinen viistoperä, joka on suunniteltu Fordin pienten autojen alustalle. Sen kokonaispituus on alle 4 metriä, mutta siinä on runsaasti tilaa viidelle henkilölle.

KA+ on hieman Fiestaa lyhyempi, mutta 29 mm korkeampi, ja sen optimoidut sisätilat tarjoavat luokkansa suurimman pääntilan edessä ja jalkatilan takana.

KA+ on käytännöllinen auto jokapäiväiseen ajoon. Siinä on 270 litran tavaratila – tilaa riittää kahdelle isolle matkalaukulle – ja 60/40-suhteessa taitettavat takaistuimet sekä 21 säilytyspaikkaa pienille tavaroille eri puolilla matkustamoa.

Säilytyspaikkohin kuuluu MyFord Dock keskellä kojelautaa, jossa matkustajat voivat pitää ja ladata mobiililaitteita, kuten matkapuhelimia ja navigaatiojärjestelmiä. Etuovien lokeroihin mahtuu litran pullo, 0,6 litran pullo ja pieni sateenvarjo. Piilossa olevaa säilytystilaa kojelaudan päässä pystyy käyttämään vain silloin, kun kuljettajan ovi on auki, minkä ansiosta arvotavarat pysyvät piilossa.

Fordin uusimmasta muotokielestä inspiraationsa saaneeseen tyylikkääseen, sopusuhtaiseen ulkoasuun kuuluu erottuva puolisuunnikkaan muotoinen säleikkö ja suuret, taaksepäin taipuvat ajovalot. Kaikki KA+-mallit ovat tyylikkäästi viimeisteltyjä. Niissä on kromiset yksityiskohdat etusäleikössä ja korinvärinen puskuri, ovenkahvat ja ovipeilit.

Sisätiloissa kojelaudassa on upea rakeinen pintarakenne ja kestävät, nykyaikaiset tumman puuhiilen väriset pintamateriaalit. Lisäksi huomiota herättäviä krominsävyjä on lisätty näkyviin kohtiin, kuten oven kahvoihin, keskikonsolin ohjausnuppeihin ja tuuletusaukkoihin.

Herkästi reagoiva ja taloudellinen

KA+:n moottorimallisto perustuu uuteen, tehokkaaseen 1,2 litran Duratec-bensiinimoottoriin. 85-hevosvoimainen 1,2-litrainen moottori on samasta perheestä kuin Fiestan 1,25-litrainen moottori. Siinä on hyödynnetty muuttuvaa nokka-akseleiden ajoitusta, joka parantaa suorituskykyä, polttoainetaloudellisuutta ja päästöjä.

Autossa on vakiona viisivaihteinen manuaalivaihteisto. 1,2-litrainen moottori on viritetty niin, että se takaa tasaisen ja nopeasti reagoivan suorituskyvyn ja vääntömomenttia laajalla kierrosalueella, joka tekee ajamisesta helppoa ja hauskaa niin kaupungissa kuin pidemmillä matkoilla.

Polttoainetaloudelllisuutta on parannettu käyttämällä optimoitua kalibrointia, vähäkitkaista moottoriöljyä ja uudelleenlatausta, mikä säästää polttoainetta ylläpitämällä ajoneuvon akun tehokasta varaustasoa hyödyntämällä ”ilmaista” sähköenergiaa kuljettajan jarruttaessa tai ajoneuvon rullatessa vaihteen ollessa vapaalla.

Alhaisella vierintävastuksella varustetut renkaat ja parannellut aerodynaamiset yksityiskohdat, kuten optimoitu alempi etuspoilerin reuna ja säleikön aukot, myös lisäävät tehokkuutta. Suomen mallistossa tarjottavan mallin vetopyörästön välitys on pidempi ja erikoiskalibroidun 85-hevosvoimaisen moottorin kanssa CO2-päästöt ovat 110 g/km ja polttoaineen kulutus 4,8 l/100 km**.

Ketterä, mukava ja hauska ajaa

Täysin uuden KA+:n ketterä ja hauska ajettavuus vastaa eurooppalaisten asiakkaiden odotuksia.

Dynaamisen suorituskyvyn takaamiseksi KA+:ssa on ainutlaatuiset alustaominaisuudet, joihin kuuluvat ohjausjärjestelmä, jouset ja vaimentimet, kallistuksenvakain edessä, taka-akselin vääntöpalkkijousitus ja renkaat sekä uudelleen suunniteltu apurunko ja moottorin kiinnikkeet.

Ajoneuvo on myös käynyt läpi intensiivisen kehitysohjelman, jolla on varmistettu parempi mukavuus ja hienostuneisuus tyypillisissä eurooppalaisissa ajo-olosuhteissa. Lisäksi erilaisilla toimenpiteillä on minimoitu tuulen kohinaa sekä tien ja voimansiirrosta syntyvää melua.

KA+, jonka lopullinen hienosäätö ja kehitys suoritettiin Fordin Euroopan testiradalla Lommelissa, Belgiassa, ja lukuisten koeajojen aikana Euroopan teillä, tarjoaa asiakkaille nautittavan ja mukavan ajokokemuksen.

Kattavat vakiovarusteet

KA+:n vakiovarusteisiin kuuluvat Suomessa:

 • Manuaalinen ilmastointi
 • Äänikomennoilla*** toimiva Fordin SYNC yhteydenpito- ja viihdejärjestelmä ja AppLink, joka mahdollistaa lukuisten älypuhelinsovellusten puheaktivoinnin
 • Ford MyKey, jonka avulla omistajat voivat rajoittaa maksiminopeutta ja äänenvoimakkuutta ja varmistaa, etteivät turvallisuusominaisuudet ole pois päältä. MyKey-teknologia sopii erinomaisesti vanhemmille, jotka antavat nuorten ja kokemattomien kuljettajien käyttää autoaan
 • Sähkötoimiset etuikkunat ja sivupeilit
 • Kauko-ohjattava keskuslukitus
 • Kuusi turvatyynyä
 • Lämmitettävät etuistuimet
 • Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä mäkilähtöavustimella
 • Ford Easy Fuel -tankkausjärjestelmä.

Saatavilla on myös joukko valinnaisvarusteita, kuten automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin ja nahkaverhoiltu ohjauspyörä, pysäköintitutka taakse, sähkötoimiset takasivuikkunat, sähkötoimisesti taitettavat sivupeilit ja 15 tuuman kevytmetallivanteet.

“Kompaktin auton valitsemisen ei tulisi tarkoittaa, että joutuu tekemään kompromissin”, sanoi Darren Palmer (Small Car Vehicle Line Director, Ford of Europe). ”Täysin uusi KA+ täyttää Ford Fiestan, B-MAX:n ja EcoSportin pienikokoisille autoille asettamat korkeat standardit tarjoamalla sellaista tyyliä, tilaa, kehittynyttä teknologiaa ja hienostuneisuutta, joita eurooppalaiset asiakkaat haluavat.”

*JATO Dynamics -tulokset perustuvat JATO Consult -yhtiön tarjoamaan tietoon. Luvut perustuvat 30 Euroopan maan tietoihin. Lisätietoa www.jato.com.

** Ilmoitetut polttoaineen/energian kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Todellisessa käytössä polttoaineen kulutus voi vaihdella johtuen (yksilöllisistä) auton asetuksista, ajokäyttäytymisestä, käytössä olevista teknisistä varusteista kuten ilmastoinnista ja muista mahdollisista ei-teknisistä tekijöistä. CO2 on ilmaston lämpenemistä aiheuttava kasvihuonekaasu

*** Englanninkieliset äänikomennot