Täysin uusi Nissan Micra on mullistava kaupunkiauto

Micra Gen5

  • Näyttävä muotoilu korostaa Micran uudistunutta luonnetta
  • Nissanin Intelligent Mobility vision mukaisesti uudessa Micrassa on runsaasti kaupunkiautoille harvinaista huipputeknologiaa, kuten automaattinen hätäjarrutustoiminto ja aktiivinen kaistavahti
  • Uusi Micra on taloudellinen ja suorituskykyinen entistä pienempien moottorien ja parannetun aerodynamiikan ansiosta
  • Säväyttävät värit ja monipuoliset räätälöintimahdollisuudet

Tämänvuotisessa Pariisin autonäyttelyssä julkistettava viidennen sukupolven Nissan Micra on rohkeasti muotoiltu ja teknisesti mullistava kaupunkiauto, joka on suunnattu erityisesti maailman suurimmille hatchback-markkinoille Eurooppaan. Viidennen sukupolven Micran hallitsevana muotoilupiirteenä on keulasta perään ulottuva dramaattinen muotoiluviiva, ja se on edeltäjäänsä matalampi, leveämpi, pidempi ja tilavampi. Uuden Micra-malliston vahvuuksia ovat myös entistä pienemmät turbomoottorit, ketterä alusta ja innovatiiviset turvallisuusjärjestelmät.

”Yli 30 vuotta sitten lanseerattu ensimmäinen Micra mullisti pienten viistoperien segmentin ja aloitti uuden luvun Nissanin historiassa. Viidennen sukupolven Micra on aivan yhtä mullistava auto. Se muuttaa ihmisten käsitykset siitä, mitä hatchbackilta on lupa odottaa”, kertoo Carlos Ghosn, President and CEO, Nissan. ”Uusi Micra vahvistaa Nissanin asemaa automuotoilun edelläkävijänä Qashqain ja Juken kaltaisten ikonisten autojen jälkeen. Se osoittaa, että tähtäämme suoraan B-segmentin huipulle Euroopassa, missä segmentin suurimmat ja kilpailluimmat markkinat ovat.”

 

Muotoilu

Micra Gen5:n muotoilu perustuu pitkälti Sway-konseptiin, joka esiteltiin viimevuotisessa Geneven autonäyttelyssä. Uuden sukupolven Micra ilmentää täydellisesti Nissanin tuoreinta muotoilukieltä, johon kuuluvat tunnusomaiset yksityiskohdat ja tunteita herättävät korin muodot. Nissanille tunnusomaisiin muotoilupiirteisiin kuuluvat V-Motion-etusäleikkö – josta teräväkulmainen muotoiluviiva kaartuu auton perään saakka –, bumerangin muotoiset valot ja kelluvan vaikutelman antava katto, joka tuo tilan tuntua auton sisälle. Uuden Micran muotoilun erityispiirteitä ovat C-pilareihin upotetut takaovien kahvat sekä pitkälle taakse jatkuva kattolinja, joka yhdistyy takaspoileriin. Nämä ominaisuudet palvelevat yhtä lailla aerodynaamiikkaa kuin estetiikaka.

Valittavissa on kymmenen hienostunutta ja eloisaa koriväriä (muun muassa Energy Orange), jotka käyvät täydellisesti yksiin auton säväyttävän ulkomuodon kanssa. Ulkopuolen ja sisätilojen monipuolisten räätälöintimahdollisuuksien ansiosta uusi Micra on mahdollista toteuttaa jopa 125 erilaisella tavalla, joten autosta voi tehdä todellakin itsensä näköisen.

Kuljettajan mukavuuteen on panostettu huomattavasti uudessa Micrassa. Ajoasento on mahdollista säätää juuri omien mieltymysten mukaiseksi istuimen entistä laajempien säätöjen, syvyys- ja korkeussuunnassa säädettävän ohjauspyörän sekä polkimien ja vaihdevivun optimaalisen sijoittelun ansiosta. Micra on myös entistä leveämpi ja sen akseliväliä on pidennetty, joten matkustamo kuuluu luokkansa tilavimpiin. Levitettyjä siipiä muistuttava kojelauta vahvistaa sisätilojen antamaa kepeää ja avaraa vaikutelmaa.

 

Runsaasti huipputeknologiaa

Viidennen sukupolven Micra on Nissanin ensimmäinen B-segmentin auto, jossa on näin kattava turvallisuusvarustelu kaikissa varustelutasoissa. Uutuusmalli ilmentää siten täydellisesti yhtiön Intelligent Mobility ‑visiota. Micran teknologiavarusteluun kuuluu monia tavallisesti vain suuremmista autoista löytyviä järjestelmiä, kuten B-segmentin ensimmäinen aktiivinen kaistavahtijärjestelmä, Nissanin Euroopan mallien ensimmäinen automaattinen hätäjarrutustoiminto jalankulkijan tunnistuksella, Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä, liikennemerkkien havainnointijärjestelmä, automaattinen ajovalojen vaihtojärjestelmä ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmä. Edistyneet turvallisuusjärjestelmät toimivat Nissanin itseohjautuvan autoteknologian rakennuspalikoina ja ovat erottamaton osa yhtiön Intelligent Mobility ‑visiota.

Viidennen sukupolven Micran ainutlaatuisiin ominaisuuksiin kuuluu myös täysin uusi, kuuden kaiuttimen Bose® Personal® ‑audiojärjestelmä, jonka Bose kehitti yhteistyössä Nissanin kanssa. Lajissaan ensimmäinen, Bose PersonalSpace™ -virtuaaliääniteknologiaa hyödyntävä järjestelmä on optimoitu kuljettajaa silmällä pitäen. Kuljettajan istuimen pääntukeen integroidut kaksi Bose UltraNearfield™ ‑kaiutinta takaavat todella kokonaisvaltaisen kuuntelukokemuksen. Matkustajat saavat puolestaan nauttia molempiin etuoviin sijoitettujen uusien Bose Super65 ‑kaiuttimien ja A-pilareissa olevien diskanttikaiuttimien äänentoistolaadusta.

Audiojärjestelmää, satelliittinavigaattoria ja handsfree-järjestelmää ohjataan seitsentuumaisen täysvärinäytön välityksellä. Ladattaviin sovelluksiin kuuluu muun muassa Apple CarPlay, joka mahdollistaa Siri-ääniohjauksen käytön.

 

Alusta ja moottorivaihtoehdot

Uuden Micran ominaisuuksiin kuuluvat myös ajomukavuutta lisäävä korinvakautusjärjestelmä sekä aktiivinen pidonhallinta, joka vähentää aliohjautumista ja terävöittää ajo-ominaisuuksia. Nämä mukavuutta ja turvallisuutta parantavat innovatiiviset järjestelmät ovat kuuluneet tähän mennessä vain Qashqain ja X-Trailin varusteluun. Uuden sukupolven Micraan on saatavissa myös uusi, harjattomalla moottorilla toimiva sähköinen ohjaustehostin, joka takaa entistä paremman ohjaustuntuman ja ‑vasteen.

Melutaso auton sisällä on pienentynyt muun muassa erinomaisen äänieristyksen ja aerodynamiikan optimoinnin ansiosta. Uuden Micran poikkeukselliset aerodynaamiset ominaisuudet saavutettiin yhdistämällä katto- ja sivuspoilerit. Lopputuloksena on viistoperämallille erinomainen ilmanvastuskerroin 0,29.

Myös moottorien taloudellisuus oli tärkeä tavoite Micran kehitystyössä. Moottorivalikoima käsittää 0,9-litraisen ja kolmisylinterisen turbobensiinimoottorin, joka kehittää tehoa 90 hv, yhtä tehokkaan 1,5-litraisen dieselmoottorin ja vapaasti hengittävän yksilitraisen bensiinimoottorin, jonka huipputeho on 73 hv. Optimoituun aerodynamiikkaan yhdistettyinä Micra-malliston taloudelliset moottorit merkitsevät uutta edistysaskelta Nissanin Intelligent Power ‑filosofialle.

Viidennen sukupolven Micra mullistaa asiakkaiden käsitykset B-segmentin autoista tarjoamalla ainutlaatuisen yhdistelmän näyttävää muotoilua, intuitiivista teknologiaa ja ketterää suorituskykyä. Uusi Micra erottuu joukosta katseet kääntävän muotoilun ja säväyttävien korivärien ansiosta. Sen tilavat sisätilat ja teknologiavarustelu vetoavat asiakkaisiin, jotka haluavat B-segmentin autoltaan entistä enemmän tai etsivät pienempää autoa ominaisuuksista tinkimättä.

Viidennen sukupolven Nissan Micra valmistetaan Euroopassa Renault-Nissan-allianssin Flinsin tehtaalla Ranskassa. Uuden Micran myynti käynnistyy Suomessa toukokuussa 2016.