Testattu ja palkittu täysin uusi Hyundai Tucson

affd663a199727cd_800x800ar

Täysin uusi Hyundai Tucson on saavuttanut maksimituloksen eli viiden tähden arvosanan Euroopassa autojen turvallisuutta mittaavan puolueettoman organisaation, Euro NCAP:n, testissä. Uutuus on testattu ja palkittu myös Yhdysvalloissa Insurance Institute for Highway Safety’n (IIHS) vuoden 2015 Top Safety Pick+ -palkinnolla. Kyseinen ajoneuvojen turvallisuutta mittaava testi tunnetaan yhtenä autoteollisuuden vaativimmista.

Hyundai Motor Europen Operatiivisten toimintojen johtaja Thomas Schmid kommentoi: ”Täysin uusi Tucson esittelee kilpailukykyiseen hintaan laajan joukon uusia turvallisuustekniikoita, kuten automaattisen hätäjarrutustoiminnon. Viiden tähden luokitus on jälleen yksi todiste siitä, kuinka laatu ja turvallisuus kuuluvat uusiin autoihimme”.

Euro NCAP-testin tulokset kertovat täysin uuden Tucsonin olevan yksi turvallisimmista ja parhaiten varustelluista autoista luokassaan. Hyundai käyttää viimeisimpiä aktiivisen turvallisuuden tekniikoita parantaakseen auton turvallisuustasoa. Jalankulkijoiden parantuneen turvallisuuden vuoksi täysin uusi Tucson on varustettu vakiovarusteena olevalla aktiivisella konepellillä (Active Hood System), joka nousee takareunastaan ylös pehmentämään iskun vaikutusta törmäystilanteessa. Uusi korirakenne sisältää myös 30 % enemmän suurlujuusterästä, mikä kasvattaa korin vääntöjäykkyyttä ja tarjoaa yhä paremman turvan auton matkustajille. Oviin asennetut sivutörmäyssuojat pystyvät ottamaan vastaan ja vaimentamaan entistä voimakkaammat törmäysvoimat. Uusi korirakenne sitoo enemmän ja paremmin törmäysenergiaa, mikä oli myös yksi merkittävä tekijä erinomaisessa Euro NCAP -testituloksessa.

Insurance Institute for Highway Safety’n (IIHS) arviointi pohjautuu viiteen erilaiseen matkustaja-turvallisuutta mittaavaan testiin. 2015 Top Safety Pick+ -palkinnon voittajan on saatava hyvä tulos kaikissa viidessä testiosiossa. Mike O’Brien Hyundai Motor American tuotesuunnittelusta vastaava johtaja kommentoi:Meille tärkeintä on sitoutuminen matkustajien turvallisuuteen läpi koko mallistomme. Ponnistelemme kehittääksemme teknologioita, joilla vältetään onnettomuuksia, esimerkkinä mm. ennakoiva törmäysvaroitin, kaistavahti ja hätäjarrutusavustin. On hienoa, että Tucsonille on myönnetty tunnustus, joka liittyy matkustajan suojaamiseen.”

Uusien teknologioiden ansiosta täysin uusi Tucson kuuluu turvallisuusominaisuuksiltaan segmenttinsä monipuolisimmin varusteltuihin autoihin. Täysin uudessa Tucsonissa on mm. automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä(AEB), joka hälyttää odottamattomissa hätätilanteissa ja jarruttaa tarvittaessa itsenäisesti. Järjestelmä on varustettu tutka- ja kamerailmaisimilla, jotka varoittavat visuaalisesti, äänimerkillä ja jarrun poljinvoimaa vähitellen lisäämällä. Jos ennustettavissa on mahdollinen kolari, järjestelmä lisää jarrutustehoa automaattisesti täyteen jarrutukseen, jotta törmäys lievenee tai se vältetään. Jalankulkijan havaitsemiseksi aktiivinen kantama on 70 km/h saakka. Ajoneuvot se pystyy havaitsemaan jopa 180 kilometrin tuntivauhdissa.

Täysin uusi Tucson tarjoaa lukuisan määrän turvaominaisuuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyjen lisäksi Tucsonista löytyvät sivuturvatyynyt edestä sekä koko matkustamon mittaiset turvaverhot. Auto on varustettu myös kaistavahdilla, joka estää tahattoman kaistanvaihdon varoittamalla kuljettajaa sekä äänellä että visuaalisesti ennen kuin ohjauspyörän korjausliike auttaa kuljettajaa.

Kuljettajaa helpottaviin turvaominaisuuksiin kuuluu myös kuolleen kulman varoitin (BSD), joka valvoo tutkan avulla auton takakulmia ja havaitessaan toisen auton varoittaa siitä ulkopeileissä. Myös risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCTA) vähentää törmäysriskiä lähestyvän liikenteen kanssa näyttämällä katvealueita. Järjestelmä kuvaa risteävää liikennettä tutkalla 180 asteen alueella auton takana ja varoittaa kuljettajaa törmäysvaarasta.

Täysin uusi Tucson huolehtii kuljettajastaan myös tunnistamalla voimassa olevan nopeusrajoituksen SLIF-järjestelmänsä avulla. Nopeusrajoituksen tunnistusjärjestelmä käyttää edessä olevaa kameraa sekä navigointijärjestelmän informaatiota ajantasaisesti tunnistamaan nopeusrajoituksista kertovat liikennemerkit. Se näyttää infon sekä navigointijärjestelmän näytöllä että mittariston infonäytöllä.

Täysin uusi Tucson on nyt myynnissä kaikkialla Euroopassa. Sen vankka rakenne on yhdistelmä teknologian sekä mukavuuden yhteistoiminnasta ja se kasvattaa Hyundain myyntiä ja menestystä SUV-autojen luokassa. Hyundai on myynyt Euroopassa jo runsaat 1,2 miljoonaa SUV-mallia.