Tietoa Renaultiin liittyvästä tutkinnasta

1412278_925531990828901_5908817570858028911_o

Yhdysvaltojen ympäristösuojelun toimisto (US Environmental Protection Agency) julkaisi aiemmin raportin, jonka pohjalta kävi ilmi, että yksi johtava autonvalmistaja käytti autoissaan päästöjen huijausohjelmistoa. Tämän raportin seurauksena Ranskan hallitus perusti riippumattoman teknisen komitean, jonka tehtävänä on varmistaa, että ranskalaisilla autonvalmistajilla ei ole käytössä vastaavanlaisia ohjelmistoja autoissaan.

Tekninen komitea tutkii tällä hetkellä 100 automallia sisältäen Ranskan markkinaosuuksiin pohjautuen 25 Renaultia. Vuoden 2015 joulukuuhun mennessä on jo testattu 11 autoa, joista 4 Renaultia, mikä on mahdollistanut viranomaisten ja Renaultin kehitysorganisaation välisten hedelmällisten ja kehittävien keskusteluiden käynnistämisen.

Ranskan energia- ja ympäristötoimisto (The French Agency for Energy and Climate (DGEC), joka on ekologian, kestävän kehityksen ja energia ministeriön pääkontakti riippumattomalle tekniselle komitealle, katsoo jo nyt käynnissä olevan toiminnan pohjalta, että Renaultin malleista ei tule paljastumaan huijausohjelmistoja.

Tämä on hyvä uutinen Renaultille.

Käynnissä olevat testaukset vauhdittavat kehitysratkaisuja tulevaisuuden ja nykyisille Renault mallelle, jotka on esitelty autojen energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävässä Renaultin päästösuunnitelmassa.

Samanaikaisesti DGCCRF päätti tehdä lisätutkimuksia paikanpäällä, jotta teknisen komitean ensimmäiset tulokset voidaan vahvistaa. DGCCRF on vieraillut niin Renaultin pääkonttorissa, Renault Technical Centre Lardyssä sekä Technocentressä Guyancourtissa.

Ministeriön päättämät lisätutkimukset on tehty hyvässä yhteistyössä Renaultin ja teknisen komitean kanssa.

COP21 ympäristökokouksen menestyksen jatkona, Renault pyrkii kiihdyttämään ympäristöä suojelevien ratkaisujen investointia.

Renault Yhtymä on TOP3 joukossa hiilijalanjäljen kehitysohjelmien suhteen (1. sijalla 2013 ja 2. vuonna 2014). Kolmen viimeisen vuoden aikana autojen hiilijalanjälki on pienentynyt 10%.