Toyota, Nissan ja Honda tukevat yhteistyössä vetytankkausverkoston rakentamista

b53fb54792ceed06_800x800ar

Toyota Motor Corporation, Nissan Motor Co. Ltd. ja Honda Motor Co. Ltd. ovat sopineet yhteistyöstä vauhdittaakseen vetyautojen laajemman käytön mahdollistavan vetytankkausverkoston rakentamista. Tarkemmista toimenpiteistä päätetään myöhemmin.

Vetytankkausverkoston rakentaminen on välttämätöntä, jotta vetyautoilu voisi yleistyä. Tankkausverkoston aikaansaamiseksi tehdään paljon töitä, mutta se ei ole helppoa – varsinkaan, kun vetyautoja ei vielä juurikaan tavata liikenteessä.

Japanin hallitus on linjannut vetytankkausverkoston rakentamisen mahdollisimman pian erittäin tärkeäksi, jotta vetyautot voivat yleistyä. Se edesauttaakin verkoston aikaansaamista myöntämällä valtionapua paitsi vetytankkausasemien rakentamiseen, myös niiden ylläpitoon.

Toyota, Nissan ja Honda ovat panostaneet vetyautojen kehittämiseen, ja kattavan tankkausverkoston luominen on tärkeää kaikille kolmelle merkille. Yhtiöiden näkemyksen mukaan myös autonvalmistajien on tärkeää yhdistää voimansa vetyautoilun yleistymiseksi, ja yhteistyö hallitusten ja yksityisten yritysten kanssa on tärkeää yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Kaikki kolme harkitsevat myös konkreettisia toimenpiteitä verkoston aikaansaamiseksi, mm. osallistumista kustannuksiin.

Polttokennoautoilla ennakoidaan olevan keskeinen rooli tulevaisuuden vedyn käyttöön perustuvassa yhteiskunnassa, ja niin Toyota, Nissan kuin Hondakin haluavat antaa merkittävän panoksen tälle kehityssuunnalle varmistamalla mahdollisimman laajan vetyautojen käytön.

b36bfb25d11e6c74_800x800ar

 

Toyota Mirai on käyttövoimansa ansiosta erittäin ympäristöystävällinen auto.

Jo 1500 Toyota Mirai -tilausta

Toyotan polttokennoauto Mirai esiteltiin Japanissa noin kaksi kuukautta sitten. Ensiesittelyn jälkeen Toyota on saanut jo 1500 tilausta uutuudesta.

Ensiesittelyn yhteydessä Toyota ilmoitti, että sen tavoitteena on myydä noin 400 kappaletta Japanissa vuoden 2015 loppuun mennessä. Valmistaja arvioikin, että suuren tilausmäärän vuoksi toimitusajat venyvät ennakoitua pitemmiksi.

Noin 60% saaduista tilauksista on valtiollisilta hallintolaitoksilta tai yrityksiltä ja noin 40% yksityisasiakkailta.

Toyota Mirai lanseerataan vuoden 2015 aikana myös Yhdysvaltojen markkinoille sekä Euroopassa rajoitetulle markkina-alueelle, johon Suomi ei alkuvaiheessa kuulu.