Toyota on jälleen maailman arvokkain autobrändi

9d0136d93ac7a7f1_800x800ar

BranZ on julkaissut maailman arvokkaimpien brändien listan (Top 100 Most Valuable Global Brands 2015), ja Toyota on myös vuonna 2015 maailman arvokkain autobrändi reilun 26 miljardin euron brändiarvollaan. Lexus nousi yhden sijan, ja se on nyt maailman kymmenenneksi arvokkain autobrändi 3,9 miljardin euron brändiarvollaan.

BrandZ™ on julkaissut arvokkaimpien brändien listan vuodesta 2006 alkaen, ja Toyota on noussut arvokkaimmaksi autobrändiksi jo kahdeksan kertaa. Ainutlaatuisen tutkimuksen tulokset perustuvat yli kahden miljoonan kuluttajan antamiin haastatteluvastauksiin yli 30 eri maassa. BrandZin mukaan kuluttajan käsitys brändistä on keskeinen tekijä sen arvoa määriteltäessä, sillä brändi koostuu useista eri osatekijöistä: mm. kaupallisesta menestyksestä, tuotejakelusta ja johtajuudesta.

Toyota Motor Corporationin myynti kasvoi 2,5 % vuonna 2014, ja sen valmistamia autoja myytiin 10,2 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Hyvät myyntilukemat haastavista ajoista huolimatta vaikuttivat omalta osaltaan positiivisesti sen brändiarvoon. Nykyaikaiset sosiaaliset trendit asettavat haasteita toimialan kasvulle. Autonvalmistajien laatu on kasvanut huomattavasti, mutta toisaalta markkinoilla erottuminen on aiempaa haastavampaa. Lisäksi asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut, mikä tekee brändin rakentamisesta aiempaa vaikeampaa.

Yhtenä esimerkkinä Toyotan edistyksellisyydestä toimii sarjavalmistukseen päässyt polttokennoauto Mirai, joka esiteltiin vuoden 2014 joulukuussa. Auto on jo saatavilla Japanissa, ja tänä vuonna sen myynti laajenee Eurooppaan valikoiduille markkina-alueille vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Toyotan valmistamia hybridiautoja puolestaan on myyty jo reilusti yli seitsemän miljoonaa kappaletta ympäri maailman sitten vuoden 1997, jolloin ensimmäinen Toyota Prius lanseerattiin. Suomessa on myynnissä kuusi erilaista Toyota hybridiä: Yaris, Auris, Auris Touring Sports, Prius, Prius PHEV ja Prius+.

TOYOTA

Toyota on paitsi maailman arvokkain autobrändi, myös maailman suurin autonvalmistaja. Vuonna 2014 Toyota Motor Companyn valmistamia autoja myytiin 10,2 miljoonaa kappaletta kaikilla viidellä mantereella, yli 170 eri maassa.

Toyotan visiona on olla tiennäyttäjänä uudenlaiseen liikkumisen tulevaisuuteen. Se on sitoutunut tuottamaan sellaisia ympäristöystävällisiä autoja, jotka myös kuluttajat ottavat omakseen. Toyota Motor Companyn valmistamia hybridiautoja onkin myyty jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta ympäri maailman, ja polttokennoauto Toyota Mirain myynti alkaa tänä vuonna niin Euroopan kuin Yhdysvaltojenkin markkinoilla.

Toyota tunnetaan paitsi tehokkaasta tuotantojärjestelmästään ja korkeasta asiakastyytyväisyydestään, myös laadukkuudestaan. Toyota onkin laatutilastojen kestomenestyjä, niin Suomessa kuin maailmallakin.

Toyota Motor Europe työllistää suoraan noin 20 000 henkilöä Euroopassa, ja sillä on 30 kansallista myynti- ja markkinointiyhtiötä 56 eri maassa. Suomessa Toyota Auto Finland Oy työllistää suoraan noin 80 henkilöä, ja Toyota-asiakkaita palvelee 57 täyden palvelun autotaloa ja 27 valtuutettua korjaamoa.