Uuden Ford Mustangin hansikaslokerossa on tilaa säästävä polviturvatyyny

cjo0acgznq0okbzcdu3x

  • Uuden Ford Mustangin innovatiivinen polviturvatyyny antaa lisätilaa etupenkin matkustajille
  • Ford on ensimmäisenä autovalmistajana integroinut hansikaslokeron kanteen muovista valmistetun turvatyynyn, joka korvaa erillisen polviturvatyynyn
  • Yhtiö testaa parhaillaan painoa säästävän teknologian tulevaisuuden käyttösovelluksia; uusi teknologia soveltaa muovikalvoa kankaan sijaan, ja siihen liittyen on haettu tähän mennessä jo 23 patenttia

Helsinki, 13.8.2015 – Turvatyynyt ovat pelastaneet arviolta jopa kymmeniä tuhansia henkiä niiden tultua markkinoille 35 vuotta sitten.* Niillä on tärkeä rooli myös suunnittelijoille, jotka miettivät, mihin turvatyynyt autoissa sijoitetaan.

Täysin uusi Mustang on ensimmäinen auto, johon uudenlainen polviturvatyyny on asennettu hansikaslokeron kanteen kojelaudan sijaan. Näin matkustajat saavat mahdollisimman paljon jalkatilaa. Kangasvalmisteisen turvatyynyn sijaan muovista valmistettu, muotoiltu turvatyyny on sijoitettu hansikaslokeron oven sisä- ja ulkopinnan väliin.

46 senttimetriä pitkiä ja 28 senttimetriä leveä hansikaslokeron turvatyyny on 65 prosenttia kevyempi kuin perinteinen polviturvatyyny, mutta suojaa silti vastaavalla tavalla. Onnettomuuden sattuessa hansikaslokeron oveen asennettu pieni kaasugeneraattori täyttää turvatyynyn 20 millisekunnissa ja työntää oven ulospäin matkustajan jalkojen suojaamiseksi. Turvatyynyn kevyempi paino mahdollistaa polttoainesäästöt, ja siinä käytettävään teknologiaan on haettu tähän mennessä jo 23 patenttia.

”Tämä on uudenlainen tapa ajatella turvatyynyjä. Palasimme suunnittelupöydän ääreen ja kävimme vuoden aikana läpi satoja prototyyppejä onnistuaksemme täydellisesti”, kertoo Sean West (Ford Restraints Manager). ”Se oli vaivan arvoista. Tämän mallin ansiosta pystyimme yhdistämään kahden erillisen osan toiminnot yhteen, jolloin saimme enemmän tilaa sekä vähensimme painoa ja käytettävien osien määrää. Se mahdollisti myös kojelaudan siirtämisen eteenpäin, jotta etupenkin matkustajalla olisi enemmän tilaa.”

”Hansikaslokeron ilmatyyny luo paljon uusia mahdollisuuksia ruiskuvalutekniikalla valmistetuille turvatyynyille. Hansikaslokeron ilmatyyny voi olla vasta alku”, kertoo West.

Täysin uudessa Ford Mustangissa on vakiovarusteena yhteensä kahdeksan turvatyynyä, ja se on palkittu Pohjois-Amerikassa parhaalla mahdollisella turvallisuusstandardilla. Ford Mustang on ensimmäistä kertaa myynnissä Euroopassa auton 50-vuotisen historian aikana, ja se on saatavilla fastback- ja convertible -mallina.