Uudet Trail ja Active -mallit vievät Ford Transit-malliston aivan uudelle alueelle

aya9wvmswrdvqrnzmiqc

 • Ford esittelee Transit-mallistoonsa uudet Trail- ja Active-mallit, joissa yhdistyy ainutlaatuinen muotoilu, yllättävä suorituskyky ja Transitin legendaariset ominaisuudet.
 • Vahvan ja suorituskykyisen Transit Trailin älykäs nelivetojärjestelmä ja Transit Custom Trailin mekaaninen tasauspyörästön lukko parantavat pitoa haastavissa työskentelyolosuhteissa.
 • Transit Custom ja Tourneo Custom Active -mallit tarjoavat SUV-mallien inspiroimaa tyyliä, ainutlaatuiset sisätilat ja tasauspyörästön lukon seikkailunhaluisille yksityis- ja yritysasiakkaille.
 • Active-mallit tulevat saataville myöhemmin vuoden 2020 aikana saataville myös Transit Connect ja Tourneo Connect -malleihin.

DUNTON, U.K., 15.6.2020 – Ford esitteli tänään vahvat ja haastaviin olosuhteisiin pystyvät Trail ja Active -mallit Transit ja Tourneo -mallistoihinsa. Trail-mallien hinnat on julkaistu Suomessa, tuotteet ovat nyt tilattavissa ja ensimmäiset autot tulevat maahan loppukesällä. Active-mallien Suomen aikataulusta kerrotaan myöhemmin lisää.

Uudet Transit Trail ja Transit Custom Trail -mallit on suunniteltu erityisesti haastavissa olosuhteissa tapahtuvaan työskentelyyn. Niissä on parempi pito etuvetoisen Transitin ja Transit Customin mekaanisen tasauspyörästön lukon (mLSD) sekä Transitin älykkään nelivetojärjestelmän ansiosta.

Transit Trail ja Transit Custom Trail -malleihin tehdyt ulko- ja sisätilojen päivitykset takaavat mukavuuden ja suorituskyvyn haastavissa olosuhteissa käytännöllisyydestä tinkimättä.

Uudet Transit Custom ja Tourneo Custom Active-mallit ovat loistava valinta aktiivisten yksityis- ja yritysasiakkaiden elämäntyyliin. Active-mallin ulkonäkö puhuttelee ja valinnaisvarusteena saatava mekaaninen tasauspyörästön lukko (mLSD) takaa paremman pidon irtonaisella, liukkaalla tai pehmeällä pinnalla. SUV-mallien inspiroimat ulkoiset yksityiskohdat miellyttävät silmää ja lisäävät käytännöllisyyttä haastavissa ajo-olosuhteissa.

“Active ja Trail -mallit osoittavat, kuinka monikäyttöinen ja kyvykäs Transit-mallisto voi olla,” toteaa Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe. “Jokaiseen tarpeeseen löytyy aina sopiva Transit, olipa kyseessä syrjäisissä paikoissa toimiva yritys tai perhe, joka haluaa yhtä seikkailunhaluisen auton kuin he itse ovat.”

Active-mallien valikoima laajenee myöhemmin tämän vuoden aikana, kun yhtiö esittelee pienemmät Transit Connect Active ja Tourneo Connect Active -mallit. Tästä tulee lisätietoa lähempänä lanseerausta.

Trail kaikkiin olosuhteisiin

Uudet Ford Transit Trail ja Transit Custom Trail tarjoavat karskia uutta ilmettä ja enemmän suorituskykyä niille omistajille tai yrityksille, jotka työskentelevät kaukana helppokulkuisista teistä.

Trail-malleissa on ylimääräinen musta suojaus etu- ja takapuskurien alla sekä sivupaneeleissa. Mattamustan etusäleikön suuret “F O R D” -kirjaimet antavat autolle voimakkaan olemuksen, ja kuvastavat sen kykyä mennä minne tahansa. Mallissa on lisäksi ainutlaatuiset 16-tuumaiset alumiinivanteet ja “Trail”-logo euovissa.Transit Customiin on saatavana myös monikäyttöisyyttä lisäävät kattokaiteet ja astinlaudat.

Voimansiirtovaihtoehdot tarjoavat paremman pidon haastaviin olosuhteisiin. Etuvetoisissa Transit ja Transit Custom Trail -malleissa on mekaaninen tasauspyörästön lukko (mLSD) vakiona. Transit Trail -malliin on saatavana älykäs nelivetojärjestelmä, joka takaa varman etenemisen haastavammassa maastossa ja sääolosuhteissa. Suomessa on myynnissä ainoastaan Transit Trail AWD nelivetomalli.

Quaifen voimansiirtoasiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kehitetty mLSD siirtää automaattisesti moottorin vääntöä parhaiten pitävälle pyörälle paikoissa, joissa on huono pito. Näin Transit Trail ja Transit Custom Trail pystyvät etenemään mukavammin päällystämättömillä teillä, soralla ja rosoisilla tai haastavilla pinnoilla. Auton elektroninen ajonohjausjärjestelmä on kalibroitu yhteensopivaksi mLSD-järjestelmän kanssa. Samaa teknologiaa on käytetty aiemmin pidon ja käsiteltävyyden parantamiseksi Ford Performance -malleissa, mukaan lukien Focus RS, Fiesta ST ja Focus ST. Teknologialla ei ole vaikutusta auton CO-päästöihin tai polttoaineen kulutukseen.

Transit Trail -malliin on saatavana myös älykäs nelivetojärjestelmä, joka takaa optimoidun pidon off-road -olosuhteissa. Teknologia reagoi tien pintaan ja kuljettajan ajotapaan ja siirtää jopa 50 prosenttia moottorin väännöstä etuakselille käytettävissä olevan pidon mukaan.

Transit Trailin älykkään nelivetojärjestelmän lisäksi ajo-ominaisuuksia parantavat ajotilat Slippery ja Mud/Rut. Ajotilat on suunniteltu parantamaan suorituskykyä ja tuomaan kuljettajalle varmuutta erilaisissa ajo-olosuhteissa, ja niitä on helppo käyttää kojelaudassa olevan ajotilavalitsemen avulla. Älykkäässä nelivetojärjestelmässä on myös AWD Lock -tila, jonka avulla väännön voi lukita 50:50-suhteessa etu- ja taka-akseleille, jos pito on äärimmäisen huono. Nelivetomallin tavaratila ja muut mitat ovat samat kuin Transit Trailin takavetoisissa malleissa.

Asiakkaat hyötyvät myös Trail-mallien tasokkaammista sisätiloista. Esimerkiksi mallissa vakiovarusteena olevat täysnahkaverhoillut istuimet ovat ylelliset, kestävät ja helpot pitää puhtaana. Vakiona oleva ilmastointi puolestaan takaa mukavat olosuhteet säästä huolimatta, ja lämmitettävän Quickclear-tuulilasin ansiosta matkaan lähtö on helppoa myös pakkasella. Vakiovarusteisiin kuuluvat myös sähkötoimisesti taittuvat ovipeilit ja ajovaloautomatiikka.

Transit Custom Trailin kokonaismassa on 3000 – 3400 kiloa ja siihen on saatavana eri korimalleja, mukaan lukien pakettiauto, jatko-ohjaamopakettiauto ja kombi. Valittavana on kaksi eri pituutta. Näistä Suomen myyntimallistossa on Transit Custom Trail pakettiauto.

Transit Trailin 3500 kg painoluokassa on tarjolla useita korimalleja ja -pituuksia (Suomessa L2 ja L3 -mallit): pakettiauto, jatko-ohjaamopakettiauto, kombi, alusta ja jatko-ohjaamoalusta.

Kaikissa Transit Trail ja Transit Custom Trail -malleissa on voimanlähteenä Fordin edistyksellinen 2.0 litran EcoBlue-dieselmoottori, joka on saatavana 130 hv, 170 hv ja 185 hv (ei Suomessa) tehoisena.

Lisäksi Transit Custom Trail mallit tarjoavat luokassaan ainoana sähköistetyn voimansiirron etuja 2.0 litran EcoBlue Hybrid -kevythybriditeknologian avulla. Kevythybridimallit ovat saatavana 130 hv, 170 hv ja 185 hv tehoisina. 48 voltin kevythybriditeknologia ottaa energiaa talteen jarrutuksessa, varastoi sen 48 voltin akustoon ja käyttää varastoitua energiaa polttoainetaloudellisuuden parantamiseksi.

Monikäyttöinen Active ulkoilmaelämään

Uusissa Transit ja Tourneo Custom Active -malleissa on SUV-tyyliä ja enemmän käytännöllisyyttä sekä ainutlaatuisia muotoiluyksityiskohtia ja yksityis- ja yritysasiakkaiden tarpeisiin sopiva varustetaso. Active-malleissa on aktiivisen elämäntyylin tarpeisiin tilaa matkustajille ja tavaroille. Mallit täydentävät Active-mallistoa menestyksekkäiden Ford Fiesta Active ja Focus Active -mallien jälkeen.

Active-malleissa on edustava SUV-inspiroima korimuotoilu, mukaan lukien:

 • Ainutlaatuiset 17‑tuumaiset kevytmetallivanteet
 • Active-malleille tyypillinen verkkomainen etusäleikkö
 • Yksityiskohdat pyöräkoteloissa, sivupaneeleissa, takapuskurissa ja peilinsuojissa
 • Kattokaiteet vakiovarusteena

Auton perässä on autonlevyinen Active-teippaus, ja jokaisessa lokasuojassa Active-logo. Haastavissa ajo-olosuhteisssa tarjoaa lisää suorituskykyä mekaaninen tasauspyörästön lukko (mLSD) Transit Custom Active ja Tourneo Custom Active -malleissa.

Kaikissa Active-malleissa on ainutlaatuiset sisätilat; osanahkaverhoillut istuimet ja Tourneo Custom Activessa sinisävyinen mittaristo.

Monikäyttöisen Tourneo Custom Activen matkustamoa voi muokata helposti tarpeiden mukaan. Istuimia voi siirtää antamaan joko lisätilaa matkustajille tai enemmän tavaratilaa. Pitkässä mallissa mahdollisuuksia on vielä enemmän. Istuimet on mahdollista myös kääntää vastakkain neuvotteluasentoon tai poistaa kokonaan, jolloin saadaan enemmän tavaratilaa. Istuinten kiinnityskohtia voi sitten käyttää auton sisälle asennettavien pyörätelineiden kiinnittämiseen, jotta polkupyörien kuljettaminen on turvallisempaa.

Active-mallit ovat saatavana 130 hv, 170 hv ja 185 hv tehoisina mallista ja varustelusta riippuen. Koko mallistoon on saatavana automaatti- ja manuaalivaihteisto, ja manuaalivaihteisiin malleihin on saatavana valinnaisvarusteena mekaaninen tasauspyörästön lukko (mLSD). Asiakkaat voivat valita laajasta mallistosta omiin tarpeisiinsa ja elämäntapaansa parhaiten sopivan mallin, mukaan lukien:

 • Tourneo Custom Active, lyhyt ja pitkä korimalli, istuimet jopa kahdeksalle matkustajalle kuljettaja mukaan lukien
 • Transit Custom Active Van, lyhyt ja pitkä korimalli, kokonaispaino 3000 kg
 • Transit Custom Active jatko-ohjaamopakettiauto, lyhyt ja pitkä korimalli, kokonaispaino 3200 kg

Uudet Trail ja Active -mallit hyötyvät myös vuoden 2019 aikana Transit, Transit Custom ja Tourneo Custom -malleihin tehdyistä merkittävistä parannuksista. Näitä ovat muun muassa polttoainetaloudellisempi 2.0 litran EcoBlue-dieselmoottori ja EcoBlue Hybrid 48 voltin kevythybridivoimansiirto sekä auton käyttökokemusta parantava FordPass Connect -modeemiteknologia ja uudet sisätilojen ominaisuudet ja kuljettavaa avustavat teknologiat.

Transit-hyötyajoneuvomallistolla oli merkittävä osuus myynnissä Fordin ollessa Euroopan suosituin hyötyajoneuvomerkki Euroopassa viidettä vuotta peräkkäin.*

# # #

Mallisarja COalkaen (g/km NEDC) Polttoaineen kulutus alk. (l/100 km NEDC) CO2 alkaen (g/km WLTP) Polttoaineen kulutus alk. (l/100 km WLTP)
Transit Trail 144 5.5 210 8.0
Transit Custom Trail 141 5.4 183 7.0
Transit Custom Active 146 5.6 186 7.1
Tourneo Custom Active 145 5.5 203 7.7
 • Ilmoitettu polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintamatka mitataan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EC) 715/2007 ja (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Autot, jotka on tyyppihyväksytty World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) menetelmän mukaisesti saavat sekä WLTP että New European Drive Cycle (NEDC) menetelmien Siirtymävaiheen aikana WLTP-arvot muunnetaan NEDC-arvoiksi laskennallisesti. WLTP korvaa NEDC:n viimeistään vuoden 2020 lopussa. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt määritetään mallikohtaisesti, ei yksittäiselle ajoneuvolle. Auton polttoainetaloudellisuuden lisäksi ajotapa ja muut ei-tekniset tekijät vaikuttavat auton polttoaineen-/energiankulutukseen, CO2-päästöihin ja sähkökäyttöiseen toimintamatkaan.

*Ford of Europe raportoi myynnit 20 perinteisellä Euroopan markkinallaan, joissa sillä on oma maahantuontiyhtiö: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki ja Unkari.