Uudistunut St1 Diesel plus sisältää UPM:n kotimaista uusiutuvaa dieseliä

upm-st1-718_60273

Kuvan oikeudet UPM, kuvaaja Sami Kulju

Energiayhtiö St1 on uudistanut Premium-luokan dieselpolttonesteensä. Koko St1-verkostossa jakelussa oleva Diesel plus on ainutlaatuinen diesel-laatu, jossa yhdistyvät huippuluokan tekniset ominaisuudet ja UPM:n uusi kotimainen puupohjainen uusiutuva diesel. Markkinoiden korkein setaaniluku mahdollistaa välittömän moottorin väännön ja tehokas lisäaineistus puhdistaa ja pitää suuttimet ja palotilat puhtaina, jolloin moottori toimii tehokkaammin ja taloudellisemmin. Uudistunut Diesel plus sopii kaikkiin dieselmoottoreihin.

Diesel plussan tuotepohja perustuu kansainvälisesti kehitettyyn teknologiaan, joka parantaa huomattavasti dieselin teknisiä ja käyttöominaisuuksia. Yli 60:n setaaniluku tuo ajamiseen helppoutta ja turvallisuutta välittömän väännön ansiosta esim. maantiellä ohitustilanteissa. Diesel plussan puhtaamman palamisen, samoin kuin sen sisältämän uusiutuvan dieselin ansiosta myös autoilun päästöt alenevat.

”Yksi St1:n strategian kulmakivistä on omat Premium-luokan polttonesteet, joita kehitämme jatkuvasti suomalaisten autoilijoiden tarpeisiin. Diesel plussassa on ominaisuuksia, joita dieselautoilijat arvostavat – kuten moottorin vääntö ilman viivettä. Nyt meillä oli mahdollisuus lisätä tuotteeseemme myös UPM:n uusi korkealuokkainen metsäteollisuuden prosessitähteestä valmistettu diesel-komponentti, UPM BioVerno, joka siirtää litra litralta viisaria fossiilisen tuontienergian käytöstä kohti uusiutuvan kotimaisen energian käyttöä”, linjaa St1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen.

Kotimainen uusiutuva diesel-komponentti UPM:n biojalostamolta

St1 keskittyy omassa polttonestetuotannossaan jätteistä ja tähteistä valmistettavaan etanoliin. Diesel plussan kotimaisen uusiutuvan diesel-komponentin valmistaa metsäteollisuusyritys UPM pääasiassa oman selluntuotannon tähteenä syntyvästä mäntyöljystä Lappeenrannan biojalostamollaan.

”Olemme edenneet harppauksin vuonna 2008 käynnistyneestä prosessikehityksestä biojalostamon rakentamisvaiheen kautta maailman ensimmäiseksi uusiutuvan puupohjaisen dieselin valmistajaksi. On hienoa että kotimainen vähäpäästöinen UPM BioVerno on nyt suomalaisten kuluttajien tankattavana suomalaisen energiayhtiön, St1:n kautta, sanoo UPM Biopolttoaineet -liiketoiminnan johtaja, Petri Kukkonen.

Premium-luokan Diesel plus soveltuu kaikkiin dieselmoottoreihin – niin henkilöautoihin kuin raskaaseen kalustoon ja työkoneisiinkin. Hinnaltaan se ei ole kalliimpaa kuin tavallinen diesel. Uudistunutta Diesel plussaa voi tankata kaikilla St1:n jakeluasemilla ympäri Suomea.