Uusi halpabussiyhtiö Åbus aloittaa 9.2.

10629569_321831774693925_8941261888507161015_n

Kilpailu Turun ja Helsingin välisellä bussilinjalla tiivistyy, kun uusi kotimainen Åbus-bussiyhtiö aloittaa liikennöinnin linjalla Raisio-Turku-Helsinki. Tarkoituksena on vuoden aikana laajentaa toimintaa ja lisätä reittejä.

Turun ja Helsingin väliä ajetaan 6 kertaa päivässä, 6 kertaa suuntaansa aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Bussilippujen hinnat vaihtelevat toistaiseksi 1-9 euron välillä. Päivän hinnan saa tarkistettua netistä.

Åbussin peruslupauksena on tarjota helppo ja halpa tapa matkustaa. Yhtiö liikennöi keskustasta keskustaan ja muodostaa Fölin kanssa toimivia matkaketjuja.
Fölillä keskustaan saapuvien on nyt helppo jatkaa melkein kulman takaa matkaansa Åbussilla Helsinkiin, sillä Turussa bussiin noustaan kaupungin ydinkeskustan uudelta Åbus-pysäkiltä, joka sijaitsee Aurakatu 2:ssa Auransillan vieressä. Helsingissä päätepysäkki on sisällä Kampin terminaalissa.

Åbus starttaa nopealla aikataululla ja Hannu Lehmus TLO:sta kertoo, että Åbus tekee kehitystyötä asiakkaiden hyväksi luomalla uudenlaista asiakaspalvelua. Lisäksi tulossa on esimerkiksi lipunmyynnin uudistus ja uusi nettikauppa. Kampanjoita tehdään myös, muun muassa ystävänpäiväksi tulee kaveritarjous.

OnniExpress Turun ja Helsingin välillä on nyt Åbus

Lehmus kertoo, että Åbus perustettiin, koska OnniExpress ajautui ahtaalle nimikiistassa ulkomaisessa omistuksessa olevan OnniBussin kanssa. Taustalla oli myös halu kehittää bussiliikennettä turkulaisista lähtökohdista ja lähellä asiakasta.

– Kyllästyimme nimiasian vatvomiseen. Nimen pyörittely on energian tuhlausta, se on kaikki pois toiminnan kehittämisestä ja asiakkaiden palvelemisesta. Nimiasiassa meitä ovat vastassa ulkomaiset tahot, joita vastaan meillä ei ole halua lähteä taistelemaan, Lehmus toteaa.

Tuloksena on, että OnniExpressin Turku-Helsinki-linjoilla toimintaa jatketaan puhtaalta pöydältä Åbus-nimellä, jonka käytöstä ei pitäisi syntyä kädenvääntöä.

– Onni on pessyt kasvonsa, Åbus on täysin uusi ja persoonallinen. Olemme joustavia, halpoja ja haluamme palvella asiakasta hyvin. Yhtiö on täysin suomalais-turkulaisessa omistuksessa, joten voimme tehdä nopeasti päätöksiä reittivalikoiman laajentamisesta, matkustuksen helpottamisesta ja toimista esimerkiksi hintakilpailutilanteessa.
Uuteen kilpailuasetelmaan suhtaudutaan muutenkin hurtilla turkulaishuumorilla ja rennosti.

– Ajamme aina oikealla puolella tietä ja suomalaisella paikallistuntemuksella. Helsingistä saapuvat matkalaiset pääsevät takuulla tois pual jokke, Lehmus virnuilee lopuksi.