:KATSO VIDEO: Hyundai julkaisi ensimmäisen muotoilunäkemyksen uudesta Tucsonista

a228177b89461210_800x800ar

Ensimmäinen luonnos paljastetaan Hyundain esittelemässä kuvassa

• Muotoilu vihjaa voimakasta ja urheilullista SUV-henkistä karismaa

• Yhtenäinen kansainvälinen nimi korostaa mallin tärkeyttä

Hyundai Motor Company on paljastanut tänään ensimmäiset vihjeet täysin uuden Tucson-mallin muotoilusta. Kompaktin C-segmentin SUV:n ensiesittely tulee olemaan Geneven autonäyttelyssä maaliskuun 3. päivänä 2015.

Hyundain muotoilujohtaja ja uuden Tucsonin suunnittelusta vastannut Peter Schreyer kommentoi: ”Uusi C-segmentin SUV-mallimme tulee olemaan globaalisti iso askel eteenpäin Hyundaille. Täysin uudella Tucsonilla on voimakas ja urheilullinen olemus sekä uljas asenne. Sen muotoilussa ovat ominaista sujuvalinjaiset ja terävät piirteet sekä rohkeat mittasuhteet. Siinä on myös Hyundain tunnusomainen kuusikulmainen jäähdyttäjän säleikkö.”

Vahvaa ja urheilullista Tucsonin ulkonäköä on kehitetty tasaisesti nousevalla silhuetilla sekä luontevilla linjoilla. Auton etuosassa kromikehysteinen kuusikulmainen etusäleikkö on yhdistetty ajovaloryhmään ja näin on luotu keulaan voimakas muotoilullinen vaikutelma.

Euroopassa on myyty yli miljoona SUV-mallia vuonna 2000 esitellyn ensimmäisen Santa Fen esittelyn jälkeen. Hyundai on malleillaan vakiinnuttanut asemaansa ja uskottavuuttaan SUV-segmentissä.

Hyundain julkaisemassa ennakkovideossa pääset tutustumaan Peter Schreyerin ensimmäisiin ajatuksiin täysin uuden Tucsonin muotoilusta. Uuden Tucsonin maailman ensiesittely on Geneven autonäyttelyssä Hyundain lehdistötilaisuudessa: Halli 1, klo 12.30 (CET) maaliskuun 3. päivä.

Hyundai Motor Company myi vuonna 2014 koko maailmassa yhteensä 4.961.877 uutta autoa. Viime vuonna uusia Hyundai-malleja rekisteröitiin Euroopassa yhteensä 424.467 kappaletta. Euroopan alueella myydyistä Hyundai-malleista 95 % on suunniteltu, kehitetty ja testattu Euroopassa. Autoista 90 % valmistetaan Hyundain tehtailla Tsekin tasavallassa ja Turkissa. Hyundai myy autoja yhteensä 30 eri Euroopan maassa ja 2500 myymälässä.

Vuonna 2001 perustettu Hyundai Motor Finland on osa Bassadone Automotive Nordicia. Vuonna 2014 Hyundai-malleja rekisteröitiin Suomessa 2156 kappaletta, markkinaosuuden ollessa 2,0 %. Koko Hyundai-henkilöautomallistolla on viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.