Uusi Nokian Hakka Blue SUV -kesärengas – ajomukavuutta ja ennenkokematonta kestävyyttä monipuoliseen SUV-käyttöön

j6baygclk3pdielhm4zi

Huippuvahvaa aramid-kuitua, kattavaa turvallisuutta

Uusi Nokian Hakka Blue SUV -kesärengas – ajomukavuutta ja ennenkokematonta kestävyyttä monipuoliseen SUV-käyttöön  

Nokian Renkaiden monipuoliseen katumaasturikäyttöön suunnattu uusi Nokian Hakka Blue SUV hurmaa mukavalla luonteellaan, ei uuvu kovassakaan käytössä ja pihistelee polttoaineenkäytössä. Se on oikea valinta kuljettajalle, joka arvostaa tehokasta ja turvallista etenemistä, mutta haluaa nauttia katumaasturinsa luonteesta sekä mökkitiellä että kaupunkiajossa. Miellyttävästä, urheilullisesta menosta pääsee nauttimaan pitkään, koska renkaan kestävyys on erinomainen.

Pitkää käyttöikää kasvattaa maailman pohjoisimman rengasvalmistajan ainutlaatuinen Nokian Aramid Sidewall -teknologia, mikä vähentää katumaasturikuljettajille tyypillisiä sivupintavaurioita. Lukuisat märkäpitoa kohentavat ja vesiliirron torjuntaa maksimoivat keksinnöt nostavat pohjoisen kesään räätälöidyn Nokian Hakka -perheen tulokkaan luokkansa kärkeen. Suosittuihin pieniin ja keskikokoisiin SUV-autoihin suunniteltu monikäyttöinen uutuusrengas tarjoaa ehdottoman turvallisen ja mukavan matkanteon kevään ensi hetkistä pitkälle syksyyn. Laadukkaan Nokian Hakka Blue SUV:n alhainen vierintävastus merkitsee pientä polttoaineenkulutusta.

Kasvaville SUV-markkinoille täsmätty kattava kokovalikoima koostuu yhteensä 30 tuotteesta 15-tuumaisesta 18-tuumaiseen saakka. Nokian Hakka Blue SUV on täydellisesti saatavilla rengasliikkeissä keväällä 2015. Uutuustuotteiden nopeusluokka on T (190 km/h), H (210 km/h) ja V (240 km/h), mikä kertoo, että Nokian Hakka Blue SUV kattaa lähes kaikki suosituimmat Pohjoismaissa myytävät kaupunkimaasturimallit.

Laajassa valikoimassa on myös suuri määrä erikoistuotteita, joissa käytetään ajamista renkaan puhkeamisen jälkeenkin mahdollistavaa Flat Run –teknologiaa tai ovat XL-merkittyjä eli renkaiden kantavuus on korkein mahdollinen. Autolehtien vertailutestien kärkitiloja hallitsevan menestyksekkään Hakka-kesärengasperheen uutuustuotteen tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat ja Venäjä.

Äärimmäistä kestävyyttä: Nokian Aramid Sidewall –teknologia

Korkeiden ja voimakkaiden ajoneuvojensa henkilöautomaisista ominaisuuksista nautiskelevien katumaasturikuljettajien kesärenkaita koskevan toivelistan kärkipäässä on jo hyvin pitkään ollut kestävyys.Tutkimusten mukaan renkaan vaurioitumiseen johtavat iskut kohdistuvat useimmiten renkaan sivupintaan.Tyypillisiä tilanteita ovat alhaisella painetasolla yllättävään monttuun ajaminen tai liian huoleton parkeeraus viiltävän rotvallinreunan repiessä sivupintaa.

– Sekä sorapinnalla että asvalttitiellä vaivattomasti, turvallisesti ja kevyesti liikkuvan Nokian Hakka Blue SUV:n sivupintaa vahvistaa Nokian Aramid Sidewall –teknologia. Sivupintasekoitus sisältää äärimmäisen vahvaa aramid-katkokuitua. Samaa materiaalia hyödynnetään lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä. Aramid-kuitu jäykistää ja vahvistaa sivupinnan kestämään entistä paremmin yllättäviä iskuja ja viiltoja, jotka helposti rikkovat renkaan keskeyttäen matkanteon, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen kertoo.

Helposti hallittavan Nokian Hakka Blue SUV:n kulumiskestävyys on viritetty huippuunsa hyvin karkeiden teiden rasitusta sietävällä kulutuspintasekoituksella. Pintakuvion pääuriin sijoitetutkivenpoistajat estävät pikkukivien kiinnittymistä renkaan uriin ja kuviopaloihin, mikä myös tuo enemmän kestävyyttä. Myös muut tienkäyttäjät ovat tyytyväisiä, kun urista sinkoilevien kivien määrä vähenee.

Miellyttävää menoa myös kovemmissa nopeuksissa ja hiekkatiellä

Pohjoisessa luonnollisesti viihtyvälle Hakka-perheelle tyypillinen epäsymmetrinen inside-outside-pintamalli lisää ajomukavuutta ja tekee renkaasta tarkasti ohjautuvan. Uusinta teknologiaa edustaaSmooth rolling  -konsepti, joka yhdistää alhaisen vierintävastuksen ja turvallisen ajettavuuden korkeissa nopeuksissa. Lukuisten pintamallikokeiden ja tiekoneavusteisen mallinnuksen avulla optimoidut olkapääalueiden uritetut eli lamelloidut kuviopalat, urien vaihteleva avonaisuus sekä keskialueen erikokoiset kuviopalat nostoineen tukevat eri ajotilanteissa kaivattua pintamallin jäykkyyttä ja joustavuutta. Henkilöautomaisen ajotutuntuman lisäksi lopputuloksena on alentunut lämmönkehitys, mikä tuntuu merkittävästi parantuneena polttoainetehokkuutena.

Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Tämä Silent Groove Design -keksintö hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa kulumiskestävyyttä.

Hiekkateitä ja muuta pehmeällä alustalla tapahtuvaa ajamista varten sisäolkapäälle kehitettiinmaastokynnet (Grip Claws), viistot ja suorakulmaiset ulokkeet. Maastokynnet tarrautuvat hallitusti tien pintaan, mikä parantaa veto- ja jarrutuspitoa.

Uudet vesiliirtoa torjuvat keksinnöt:Trumpettiurat ja Hydro Grooves

Pohjoisen kesään olennaisesti kuuluvalle sadekelille lisäturvaa tuovat useat uudet keksinnöt. Olkapääalueiden luotimaiset trumpettiurat varastoivat vettä renkaan ja tien välistä sekä kiihdyttävät veden virtausta pääurista poikittaisuriin maksimoiden pidon myös sateen liukastamalla tiellä.

Keskialueen uloimpia pitkittäisiä ripoja halllitsevat syvät, toisesta päästä avonaiset vinottaisurat, jotka vakauttavat ajokäytöstä. Samalla tämä uusi Hydro Grooves -innovaatio torjuu tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ja ohjaamalla veden pitkittäisuriin.

Kehitysloikka märkäpidossa ja polttoainetehokkuudessa

Edeltäjäänsä verrattuna Nokian Hakka Blue SUV on ottanut suurimman kehitysloikan parantuneiden märkäpito ja vesiliirron torjuntaominaisuuksien lisäksi vierintävastuksessa. Nokian Renkaiden tuotekehitysammattilaisten uuden sukupolven Blue Coral Silica – kulutuspintasekoituksessa silican ja kumiseoksen korallimainen, laajalle levittäytyvä vankka molekyylirakenne vahvistaa pintamallin jäykkyyttä, minkä kuljettaja tuntee täsmällisenä ohjaustuntumana.

Uusi Blue Coral Silica on kotonaan pohjoisen olosuhteissa, jolle on tyypillistä suuret lämpötilavaihtelut. Kumisekoituksen sitkeyttä ja lujuutta kasvattavat metsäkonerenkaissakin hyödynnetyt ratkaisut. Nokian Hakka Blue SUV pitää oivallisesti sekä kuivalla että märällä tiellä. Kulumiskestävyys on erinomainen ja renkaan huippuominaisuudet säilyvät koko sen käyttöiän.

Molekyyliketjujen ennennäkemätön yhdistelmä vähentää myös lämmönkehitystä ja pienentää polttoaineenkulutusta. Keksinnön ansiosta ympäristömyönteisyyden edelläkävijänä tunnetun yhtiön uutuustuote kuluttaa huomattavasti vähemmän polttoainetta ja minimoi ympäristölle haitalliset CO2-päästöt.

Helppoa turvallisuutta: uransyvyysmittari ja infoalue

Hyväkuntoiset renkaat vähentävät olennaisesti vesiliirron mahdollisuutta. Jotta autoilijoiden olisi helppo tarkkailla renkaidensa uransyvyyttä, Nokian Renkaat on jo aikaisemmin kehittänyt kaksi nerokasta turvallisuutta parantavaa keksintöä: renkaiden kulumis- ja vesiliirtovaroittimen.

Renkaan keskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ilmaisee uransyvyyden. Numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Numerot häviävät yksitellen sitä mukaa, kun rengas kuluu. Vesiliirtovaroitin muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä. Vesiliirtovaroittimen pisara häviää, kun urasyvyyttä on jäljellä vähemmän kuin 4 mm.

Turvallisuutta parantaa sivupinnan infoalueelta löytyvä paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Käyttömukavuutta ja turvallisuutta edistää lisäkenttä, johon voi kirjata kevytmetallivanteiden pulttien kiristysmomentin.

Nokian Hakka – ainutlaatuinen pohjoinen konsepti

Nokian Hakka –kesärengasperhe on räätälöity pohjoisen olosuhteisiin. Pohjoisen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Vaativat ja vaihtelevat kesäkelit on huomioitu Hakka-kesärenkaiden kumisekoitusten ja rengasrakenteiden kehitystyössä. Hakka-kesärenkaat käyttäytyvät yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestävät hyvin kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita.

Kaikki Nokian Hakka -kesärenkaat ja Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat ovat ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä. Hakka-turva takaa sen, että jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saa kuluttaja uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.


Nokian Hakka Blue SUV – Suorituskykyä märälle tielle 

  • Ainutlaatuista kestävyyttä tuova aramid-vahvennettu rakenne
  • Mukavuutta ja taloudellisuutta keväästä syksyyn
  • Erinomaista märkäpitoa ja vesiliirron torjuntaa

Pääinnovaatiot:

Nokian Aramid Sidewall –teknologia. Ainutlaatuista kestävyyttä. Sivupintasekoitus sisältää äärimmäisen vahvaa aramid-katkokuitua. Samaa materiaalia hyödynnetään lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä. Aramid-kuitu jäykistää ja vahvistaa sivupinnan kestämään entistä paremmin yllättäviä iskuja ja viiltoja.

Trumpettiurat. Tehokasta vesiliirrontorjuntaa. Olkapääalueiden luotimaiset trumpettiurat varastoivat vettä renkaan ja tien välistä sekä kiihdyttävät veden virtausta pääurista poikittaisuriin maksimoiden pidon myös sateen liukastamalla tiellä.

Hydro Grooves. Vakaampi ajokäytös, turvallisuutta märälle tielle. Keskialueen uloimpia pitkittäisiä ripoja halllitsevat syvät, toisesta päästä avonaiset vinottaisurat, jotka vakauttavat ajokäytöstä. Keksintö torjuu myös tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ja ohjaamalla veden pitkittäisuriin.

Maastokynnet (Grip Claws). Parempaa pitoa. Sisäolkapään viistot ja suorakulmaiset ulokkeettarrautuvat hallitusti tien pintaan, mikä parantaa veto- ja jarrutuspitoa hiekkateillä ja pehmeällä alustalla.

Kivenpoistajat. Enemmän kestävyyttä. Pintakuvion pääuriin sijoitetut kivenpoistajat estävät pikkukivien kiinnittymistä renkaan uriin ja kuviopaloihin, mikä myös tuo enemmän kestävyyttä. Myös muut tienkäyttäjät ovat tyytyväisiä, kun urista sinkoilevien kivien määrä vähenee.

Smooth rolling –konsepti. Pienempi polttoaineenkulutus, turvallinen ajotuntuma. Konsepti yhdistää alhaisen vierintävastuksen ja turvallisen ajettavuuden korkeissa nopeuksissa. Sijoittelun ja toiminnan suhteen optimoidut olkapääalueiden lamelloidut kuviopalat, urien vaihteleva avonaisuus sekä keskialueen erikokoiset kuviopalat nostoineen tukevat eri ajotilanteissa kaivattua pintamallin jäykkyyttä ja joustavuutta. Henkilöautomaisen ajotutuntuman lisäksi lopputuloksena on alentunut lämmönkehitys, mikä tuntuu merkittävästi parantuneena polttoainetehokkuutena.

Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta. Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Keksintö hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa kulumiskestävyyttä.

Blue Coral Silica –kulutuspintaseos. Oivallinen ajotuntuma, kehittyneet märkäpito-ominaisuudet, vähemmän polttoaineenkulutusta. Uuden sukupolven kulutuspintasekoituksessa silican ja kumiseoksen korallimainen, laajalle levittäytyvä vankka molekyylirakenne vahvistaa pintamallin jäykkyyttä, minkä kuljettaja tuntee täsmällisenä ohjaustuntumana. Uuden kulutuspintasekoituksen ansiosta Nokian Hakka Blue SUV rullaa kevyesti ja pitää oivallisesti sekä kuivalla että märällä tiellä. Kulumiskestävyys on erinomainen ja renkaan huippuominaisuudet säilyvät koko sen käyttöiän.