Uusi Renault MEGANE Sport Tourer: Eleganttia muunneltavuutta

83783e430cb56b16_featured

Uusi Renault MEGANE Sport Tourer on elegantti, dynaaminen auto, joka tarjoaa kaikki uudessa MEGANE-hatchback versiossa olevat toiminnot, teknologian ja moottorit lisättynä farmarin käytettävyydellä ja kasvaneilla tiloilla.

Auton intuitiivisesti toimivat, muunneltavat sisätilat ovat sen valttikortteja:

 • Tavaratilan muuntelumahdollisuudet
 • Luokkansa suurimpiin kuuluva takajalkatila
 • ja segmentin pisin enimmäiskuormauspituus, 2,7 metriä.

Uusi MEGANE Sport Tourer ensiesittelyssä Renault-jälleenmyyjillä tällä viikolla 14.-15.10.

Dynaamista, eleganttia muotoilua

Tasapainoinen ulkonäkö ja huomiotaherättävää tyylikkyyttä

Uuden MEGANE Sport Tourerin vauhdikas ulkonäkö viestii eleganttia dynamiikkaa . Auto on luokassaan matalin ja raideleveys suurin, mikä parantaa auton vakaata kulkua.

Mitat Uusi MEGANE Sport Tourer Verrattuna edelliseen malliin
Korkeus 1 449 mm – 58 mm
Pituus 4 626 mm + 45 mm
Akseliväli 2 712 mm + 9 mm
Raideleveys edessä 1 591 mm + 45 mm
Raideleveys takana 1 586 mm + 39 mm

Auto huokuu ehdotonta laadukkuutta , erityisesti viimeistelyn ja osien yhteensopivuuden kannalta. Myös auton kyljen pitkä kromilinja ja mattaviimeistellyt alumiiniset kattokiskot lisäävät laatuvaikutelmaa.

Etuosan LED-tekniikalla toteutetut C:n muotoiset päiväajovalot jatkuvat etupuskuriin tehostaen auton etuosan ilmettä. Korkeammissa varustetasoissa on täys-LED-valot , joissa sekä lähi- että kaukovalomoduulit on toteutettu LED-teknologialla. Perinteiseen valaistusjärjestelmään verrattuna tämä LED Pure Vision -teknologia tarjoaa merkittävän parannuksen yöolosuhteissa näkemiseen.

Tarkkaan mietitty, ergonominen ohjaamo

Uuden MEGANEn raikas ohjaamo on räätälöity tarkoin kuljettajan tarpeisiin soveltuvaksi. Ajoasento on aiempaan malliin verrattuna ergonomisempi .

Kaikki teknologiset ominaisuudet on suunniteltu helpottamaan arkipäivän ajamista (ml. värillinen heijastusnäyttö, kojelauta ja värillinen 7-tuumainen TFT-mittaristonäyttö, pystysuuntainen 8,7-tuumainen R-LINK 2 -multimedianäyttö).

Huolellinen viimeistely, hienot kromiosat ja laadukkaat materiaalit lisäävät matkustusmukavuutta.

Intuitiivisesti muunneltava

Helppokäyttöinen muunneltava tavaratila

Uudessa MEGANE Sport Tourer -mallissa tavaratilan VDA-tilavuus on 521dm3 (580 litraa), joka on sama kun edeltäjässään.

Tavaratilaa on helppo käyttää , se on käytännöllinen ja tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia arkipäivän kuljettamisen yksinkertaistamiseen, ml.:

 • Tavaratilan lattian kaksi asentoa :
 • Yläasennossa lattia on tasaisempi, kun takaistuin on taitettu alas suurien kuormien lastaamista varten. Tässä kokoonpanossa välipohjan alla on 50dm3 VDA (55 litraa) säilytystilaa.
 • Välipohjan laskeminen ala-asentoon kasvattaa yhtenäistä tilaa.
 • Matkatavaratila on mahdollista jakaa myös kahteen osaan (etuosa/takaosa), jolloin tavaroiden liukuminen tavaratilassa estetään auton ollessa liikkeessä.
 • Säilytyslokerot tavaratilan kummallakin sivulla pyöräkoteloiden vieressä.
 • Kiinnityskoukut molemmilla puolilla mahdollistavat kassien ripustamisen
 • Valinnaisvarusteena on myös saatavilla tavaratilan verkko, jota voi käyttää pystysuorassa.
 • Tavaratilan näkösuojalle on erillinen säilytyspaikka lattian alla, jolloin se ei vie ylimääräistä tilaa.

Segmentin pisin kuormatila, 2,7 metriä

b7d4158ed07707a7_800x800ar

9444097e8fcfa556_800x800ar

 • Matkatavaratilaan sijoitettujen Easy Break -kahvojen avulla voi kätevästi yhdellä liikkeellä vapauttaa takapenkin lukituksen 60/40-suhteessa ja laskea selkänojat alas.
 • Kun vielä etuistuimen selkänojan taittaa alas, uuden MEGANE Sport Tourerin sisällä voi kuljettaa jopa 2,7 metrin pituisen esineen. Tämä on ainutlaatuista tämän segmentin autoissa.

Matkustamotilan ja mukavuuden huippua, erityisesti takana matkustaville

Uusi MEGANE Sport Tourer tarjoaa takamatkustajille aiempaa parempaa mukavuutta ja lisää tilaa:

 • Jalkatila on yksi segmentin suurimmista, 216 mm.
 • Takaistuimen selkänojan kallistuskulma on suurempi kuin edeltäjässään (27 astetta verrattuna aiempaan 25 asteeseen), matkustajien mukavuus on siis aiempaa parempi.
 • Hartiatila (1 441 mm edessä / 1 377 mm takana) on yksi segmentin parhaista.

Etuistuinten mukavuutta ja ergonomiaa on myös parannettu. Ne sisältävät dual density -pehmustemateriaalia.

Tekninen, dynaaminen ja mukava

Ainutlaatuista teknologiaa kokoluokassaan

Uusi MEGANE Sport Tourer pohjautuu Renaultin CMF C/D (Common Module Family) -moduuliarkkitehtuuriin . MEGANEssa on laaja valikoima toimintoja, joita on yleensä tarjolla vasta suuremmassa kokoluokassa ja jotka ovat tuttuja MEGANEn sisarmalleista, Espacesta ja Talismanista. Ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa:

R-LINK 2 –multimediajärjestelmä 8,7-tuumaisella kosketusnäytöllä

Uuden MEGANE Sport Tourerin huippumalleissa on R-LINK 2 -järjestelmä ja 8,7-tuumainen (22 cm) pystysuuntainen näyttö.Tässä segmentissä ainutlaatuisessa järjestelmässä on älypuhelimista ja tableteista tuttu helppokäyttöinen kapasitiivinen “nipistä ja zoomaa” –näyttö. Osassa malleissa R-LINK 2 -multimedianäyttö on seitsentuumaisena vaakasuorana mallina.

R-LINK 2 on helppokäyttöinen ja turvallinen keino ohjata seuraavia toimintoja:

 • Suomenkielinen navigointi ja käyttöjärjestelmä
 • Puhelin
 • Radio
 • Ajoa helpottavat järjestelmät
 • Ilmastointi

Audiojärjestelmien äänentoistoa on parannettu merkittävästi suurien kaiuttimien avulla (halkaisijan lisäys 130 mm:stä 160 mm:iin) ja ne on sijoitettu oviin aiempaa paremmin . Lisäksi suuremmassa osassa malleja on nyt kahdeksan kaiutinta.

BOSE ® Surround Sound -järjestelmän ansiosta Méganen matkustajat kokevat olevansa kuin konsertissa. Äänen laatu takaa sen, että sekä kuljettaja että matkustajat kokevat vertaansa vailla olevan musiikkielämyksen erottaessaan jokaisen nuotin ja kuullessaan solistin jokaisen hengenvedon kuin tämä olisi samassa tilassa.

Järjestelmä on Bosen ja Renaultin yhdessä räätälöimä Méganea varten ja siihen kuuluu edessä sijaitseva keskuskaiutin ja kymmenen korkeatasoista kaiutinta, jotka on sijoitettu tarkoin harkituille paikoille matkustamon eri puolille. Oman vahvan panoksensa äänimaailmaan antaa tavaratilaan sijoitetut kaksi subwoofer kaiutinta.

Yksilöity ajokokemus MULTI-SENSE-teknologian ansiosta

Uudessa Méganessa, kuten uudessa Espacessa ja Talismanissa, käytössä oleva Multi-Sense -teknologia mahdollistaakäyttäjän muuttaa ajoasetuksia henkilökohtaisen mieltymyksensä mukaan . Tämän teknologian avulla voi napin painalluksella muuttaa auton luonteen vaikuttaen mm. kaasupolkimen toimintaan, moottorin reaktioihin, EDC-automaattivaihteiston vaihtamisnopeuteen, muuttaa ohjauksen tehostusta, kontrolloida istuinten hierontatoimintoa sekä ohjaamon valaistusta.

Multi-Sense -pikakytkin sijaitsee keskikonsolissa ja sen avulla eri toimintotilan pääsee valitsemaan nopeasti ja helposti. Järjestelmä tarjoaa viisi erilaista ajoasetusta: Sport, Normal, Comfort, Perso ja Eco.

Sisävalaistukseen on saatavana viisi erilaista tunnelmaa: punainen, vihreä, sininen, violetti ja ruskea. Valotunnelma ulottuu keskikonsoliin ja korkeammissa varustelutasoissa myös etu- ja takaoviin. Valittu väri toistuu myös TFT-mittaristonäytössä ja isolla pystysuuntaisella multimedianäytöllä.

Lisäksi kuljettaja voi säätää sisälle kuuluvaa moottorin ääntä Multi-Sense -järjestelmän avulla. Valittavissa on kolme erilaista asetusta: Neutral, Comfort ja Sport.

Viimeisimmät ajamisen apujärjestelmät (ADAS) ja värillinen heijastusnäyttö

Perinteisesti vain isomman kokoluokan autoista löytyvä värillinen head-up-heijastusnäyttö parantaa ajomukavuutta ja turvallisuutta näyttämällä kuljettajan apujärjestelmien tiedot helposti ja selkeästi. Kuljettaja pystyy vastaanottamaan tärkeää informaatiota – nopeus, navigointiohjeet ja ajamisen apujärjestelmien tietoa – siirtämättä katsettaan tiestä.

Uudessa Méganessa on viimeisimmät ajamisen apujärjestelmät, jotka on aiemmin esitelty uudessa Espacessa ja Talismanissa. Ajamisen apujärjestelmiä hallinnoidaan R-Link -järjestelmän avulla:

 • Turvaa : mukautuva vakionopeussäädin sekä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä
 • Varoittaa : kaistavahti, turvavälihälytys, nopeuden ylittämisestä hälyttävä liikennemerkkien valvontajärjestelmä, katvealuevaroitin
 • Avustaa : peruutuskamera, automaattinen lyhyiden ja pitkien valojen vaihto, pysäköintitutkat edessä, takana ja sivuilla sekä aktiivinen Easy Park -pysäköintiavustin.

Dynaaminen ja mukava

Uusi MEGANE Sport Tourer on muunneltava perheauto , joka suoriutuu hyvin kaikissa ajotilanteissa kiitos ensiluokkaisen käsiteltävyyden sekä moottorivalikoiman, joka kattaa useimpien kuljettajien tarpeet. Merkittavää työtä on myös tehty äänimaailman parantamiseen ja auton jousitusjärjestelmän kehittämiseen. Voimalinjavaihtoehdot tuottavat arkipäivän ajonautintoa.

Uuden MEGANE Sport Tourerin tarjoama mukavuus on entistä parempaa:

 • Ergonomisempi ajoasento: kaikki auton toiminnot ovat käden ulottuvilla, joten autolla ajaminen on entistä helpompaa.
 • Kutsuvien istuinten mukavuuteen ja niiden antamaan tukeen on kiinnitetty erityistä huomiota, varsinkin dual density -pehmustemateriaalin ansiosta.
 • Työtä on tehty myös jousituksen turvallisuuden ja tehokkuuden eteen: auton jousitusta ja vaimentimia on kehitetty aiempaa parempaa mukavuutta ajatellen. Ohjaus on myös entistä tarkempi ja herkempi, sillä apurungon ja korin kiinnityksissä ei ole ollenkaan kumisia kiinnityspisteitä. Uuden MEGANE Sport Tourerin suuntavakaus on erinomainen, erityisesti huolella mietittyjen kolmiotukivarsien tuennan ansiosta.

Takajousituksen nivelet on myös päivitetty parantamaan vaimennusta epätasaisilla tienpinnoilla ajettaessa. Taka-akselisto on suunniteltu siten, että takapyörien mikro-ohjausliikkeet olisivat suurempia mutka-ajossa ja auto vakaa suuremmilla nopeuksilla ajettaessa.

Aikaisempaan Mégane-malliin verrattuna merkittävää kehitystä on saatu aikaan auton akustisessa mukavuudessaerityisesti seuraavilla alueilla:

 • Parannettu eristys pienentää ajoviiman aiheuttamaa ääntä auton sisätiloissa ajettaessa erityisesti suuremmilla nopeuksilla. Hiljaisempi matkustusmukavuus saavutetaan mm. paksummilla laseilla, ovien alaosien tiivisteillä ja kaikissa versioissa käytetyllä akustisella tuulilasilla.
 • Laadukasta mukavuutta. Ääntä vaimentavia materiaaleja on käytetty enemmän mm. konepellin alla, ovissa, pyöräkoteloissa, jalkatilassa, pilareissa sekä takaluukun sisärakenteissa.
 • Jäykempi korirakenne vaimentaa entistä paremmin nitinöitä ja tärinää.

Moottorivaihtoehdot kaikkiin tarpeisiin

Uudessa MEGANE Sport Tourer -mallistossa on Suomessa seuraavat moottorivaihtoehdot:

DIESELMOOTTORIT BENSIINIMOOTTORIT
Energy dCi 110 ja 6-vaihteinen manuaalivaihteisto Energy TCe 100 ja 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Energy dCi 110 ja 6-vaihteinen EDC-automaattivaihteisto Energy TCe 130 ja 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Energy TCe 130 ja 7-vaihteinen EDC-automaattivaihteisto (täydentää mallistoa myöhemmin)