Uusi Volvo FL 4×4 – taajamiin ja haastaviin tieolosuhteisiin

T2014_0690

Uusi Volvo FL on saatavilla nelivetoisena versiona (4×4), joka etenee erinomaisesti liukkailla, jyrkillä ja epätasaisilla teillä. Kuorma-auto sopii hyvin erikois- tai monikäyttöajoneuvoksi kaupunkiliikenteeseen ja haastaviin ajo-olosuhteisiin sekä huoltoajoneuvoksi soramontuille ja rakennustyömaille.

Selviää ajotehtävästä kaikissa tieolosuhteissa

Linjakkaat ulkomitat, korkea mukavuustaso ja vahva vääntö tekevät Volvo FL:stä erinomaisen vaihtoehdon vilkkaaseen kaupunkiliikenteeseen. Nelivedolla ja korkealla maavaralla kuorma-auto voi työskennellä yhtä tehokkaasti asfalttiteillä kuin kuoppaisilla sorateillä.

– Moni asiakkaistamme työskentelee alueilla, joissa sää- ja tieolosuhteet voivat vaihdella nopeasti. Nelivetoinen versio Volvo FL:stä on erittäin monipuolinen ja sillä voi hoitaa kuljetustehtäviä, joissa aiemmin ehkä tarvittiin yksi lisäkuorma-auto haastavimpiin tieolosuhteisiin, sanoo Pernilla Sustovic, Volvo Trucksin jakelusegmentin johtaja.

Tehokas työmailla

Volvo FL 4×4 kulkee sujuvasti myös kaivoksissa tai rakennustyömailla, jotka sijoittuvat ahtaisiin kaupunkiolosuhteisiin. Kun kokonaispaino voi olla jopa 16 tonnia, kuorma-autossa on korkea kuormauskapasiteetti ja siihen on mahdollista asentaa erikoisempiakin lisälaitteita kuten nostokorillinen nosturi, betonisekoitin tai jokin muu kuormankäsittelylaite.

– Uuden Volvo FL 4×4 ero näkyy eritoten korotetussa alustassa, joka lisää maavaraa yli 6 cm edessä ja 10 cm takana. Korkeampi alusta parantaa lähestymiskulmaa 25 asteeseen, mikä helpottaa kuorma-auton nousemista ojista tai syvistä urista, sanoo Pernilla Sustovic.

Neliveto alennusvaihteella

Volvo FL 4×4 versiossa on jatkuvatoiminen neliveto. Jakovaihteisto on kaksivaihteinen, eli siinä on erillinen alennusvaihde vaativia olosuhteita varten. Alennusvaihde on helposti kytkettävissä kojelaudan katkaisijasta tarvittaessa.

Paineilmaa saatavilla lisälaitteita varten

Kuorma-auto voidaan myös varustaa alustaan sijoitetulla lisäilmaliitännällä, jota voidaan hyödyntää muiden lisälaitteiden toiminnassa tai renkaiden ilmantäytössä.

Saatavilla koko Euroopassa

Uusi Volvo FL 4×4 on saatavilla Euro 6 -moottorilla kaikilla Euroopan markkinoilla, joissa on voimassa Euro 6 -päästötasomääräys.

Tietoja Volvo FL 4×4

Kokonaispaino: 12-16 t

Hyväksytty yhdistelmämassa: 25 t

Maavara 11R22.5″ renkailla:

  • Etuakseli: 329 mm
  • Taka-akseli: 319 mm

Lähestymiskulma: 25 astetta

Saatavilla olevat rengas- ja vannekoot: 275/70 R22.5″, 10R22.5″ ja 11R22.5″

Ohjaamot:

  • Päiväohjaamo
  • Lepo-ohjaamo
  • Miehistöohjaamo

Moottorivaihtoehdot: D8K 250 hv tai 280 hv

Vaihteistovaihtoehdot: Manuaalinen 6-vaihteinen vaihteisto tai 6-vaihteinen automaattivaihteisto lisävarusteena