Uusien Opeleiden mattamusta pinta on teippiä

Opel_OPC_ExteriorView_768x432_inopc115_e02_004

Opel tuo markkinoille uudistetun Insignia OPC -mallin. Auton keulalla on sama 2,8-litrainen ahdettu V6-moottori kuin ennenkin. Moottori kehittää 239 kW (325 hv) ja 435 Nm. Voima välitetään kaikille neljälle pyörälle kuusivaihteisen käsivalintaisen tai automaattivaihteiston kautta.

Opel Insignia OPC:n vakiovarustus on vielä sisarmalleja yltäkylläisempi. Siinä on muun muassa edistyksellinen pysäköintiavustin ja 19 tuuman kevytmetallivanteet. Lisähintaan ne voi muuttaa tuumaa suuremmiksi ja väriksi voi valita mattamustan.

Mattavärien ongelman on usein, että autoa ei voi viedä konepesuun. Opel on ratkaissut asian niin, että auto teipataan mattamustaksi. Huolellisuutta vaativalle työlle annetaan kahden vuoden takuu. Halutessaan teipin voi ottaa vaikka viiden vuoden kuluttua pois, jolloin alta paljastuu täysin virheetön maalipinta.

Insignian kiihdytys 0–100 km/h vie kuusi sekuntia ja Sports Tourerilta 6,3 sekuntia. Huippunopeus on elektronisesti rajoitettu 250 km/h. Käsivalintaisella vaihteistolla varustetun Insignia OPC:n voi tilat ilman rajoitinta, jolloin huippunopeus on 270 km/h (Sports Tourer 265 km/h). Suuri teho vaatii tehokkaat jarrut, minkä takia Insignia OPC:ssä on Brembon valmistamat jarrut.

Nelivetojärjestelmä on sama kuin Insignia Country Tourerissa. Elektronisesti ohjattu Haldex-kytkimellä toteutettu neliveto todettiin Tekniikan Maailman äskettäin ilmestyneessä vertailutestissä erinomaiseksi.

Järjestelmä seuraa jatkuvasti pitoa ja vaihtelee voimaa nollasta sataan prosenttiin etu- ja taka-akselin välillä tilanteen mukaan. Myös takapyörien kesken voiman määrää säädetään tarvittaessa ja järjestelmään kuuluu vielä elektroninen luistonrajoitin taka-akselilla.

Uudistuksen yhteydessä Insignia OPC:n alustaa kehitettiin edelleen ja varsinkin takapyörien ripustusta muutettiin. Jousituksen osista 60 prosenttia on uusia tai aiemmasta parannettuja.