UUTISIA FORDILTA – Elokuu 2014

suz5uyo9vjexrcxoxamg

Ford on kasvattanut myyntiään tasaisesti koko alkuvuoden

Euroopan Fordin myynti on kasvanut vuoden ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana 6,4 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Heinäkuussa ja koko alkuvuoden osalta Fordin kokonaismarkkinaosuus oli 7,9 prosenttia. Kaikkiaan Ford-ajoneuvoja on myyty tänä vuonna 700 800 kappaletta ja heinäkuussa 95 200, mikä on 5 prosenttia viime heinäkuuta enemmän. Ford on ollut erityisen vahva yksityisasiakas- ja hyötyajoneuvomyynnissä. Euroopan viiden suurimman markkinan yksityisasiakasmyynti kasvoi heinäkuussa 8 prosenttia, mikä nosti markkinaosuuden 8,4 prosenttiin. Hyötyajoneuvojen kauppa kasvoi heinäkuussa 23,9 prosentti. Koko kuluvan vuoden osalta hyötyajoneuvojen myynti kasvoi 12,5 prosenttia Fordin markkinaosuuden ollessa 10,7 prosenttia. Transit Customin myynti kaksinkertaistui heinäkuussa, ja se oli viidenneksi myydyin Ford-ajoneuvo Fiestan, Focuksen, C-MAXin ja Kugan jälkeen.

Suomessa Ford oli heinäkuun neljänneksi myydyin automerkki suosituimpien Ford-mallien ollessa Focus ja Fiesta. Ford-hyötyajoneuvoja on käynyt kaupaksi kuluvan vuoden aikana yli 1 500 kappaletta. Fordin markkinaosuus hyötyajoneuvoissa on 24,6 prosenttia.

Linkki tiedotteeseen:

Joka viidennessä uudessa Fordissa on 1.0 EcoBoost

Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana myydyistä uusista Ford-henkilöautoista joka viidennessä on moottorina 1.0 EcoBoost. Focuksissa ja Fiestoissa tämä moottori on joka kolmannessa myydyssä autossa ja lähes joka toisessa B-MAXissa. Se onkin Euroopan myydyin bensiinikäyttöinen turboahdettu moottori. Tammi-kesäkuussa Ford myi yhteensä noin 120 000 1.0 EcoBoostilla varustettua ajoneuvoa.

Linkki tiedotteeseen

Törmäyksenestojärjestelmä tosi elämän testissä Pariisissa

Pariisin keskusta on yksi Euroopan ruuhkaisimmista, ja siellä puskurit ovat koetuksella. Ford on testannut uusinta versiota Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmästä Pariisin kaduilla pahimpaan ruuhka-aikaan. Turvallisuussyistä insinöörit tyytyivät lähinnä tarkkailemaan ja analysoimaan sen toimintaa nähdäkseen, milloin järjestelmä olisi kytkeytynyt päälle. Järjestelmä toimii jopa 50 km/h nopeuksissa, ja se tulee Euroopassa ensimmäisenä uuteen Focukseen.

xxrihd0lsabdodjp3gpt

Linkki tiedotteeseen

Ajovalot muotoilijan näkökulmasta

Uudet ajovaloteknologiat tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia auton keulan suunnitteluun. Erityisesti LED-valot ovat antaneet suunnittelijoille vapauksia, jollaisia heillä ei ennen ollut. Tilaa tarvitaan vähemmän, eikä tehosta tarvitse tinkiä. Muotoilija saa autoon virtaviivaisuutta, sporttisuutta ja tyylikkyyttä, kun valot ovat kapeammat ja alempana. Uuden Mondeon keulaa on kuvattu sanoin ”helposti yksi hoteimmista autoista”.

pwwc9zxszpb0veatrwmf

Linkki valon maailmaan

Joka 4. nuori ottanut selfien auton ratissa

Fordin teettämän tutkimuksen mukaan joka neljäs nuori kuljettaja on ottanut selfien autoa ajaessaan tai päivittänyt jotakin sosiaalisen median kanavaansa. Puolet vastaajista kertoi ottaneensa muitakin valokuvia auton liikkuessa. Toimintaan liittyvät riskit tunnistettiin, mutta nuoret todennäköisimmin jättävät asian huomioimatta. Selfien ottaminen vie kuljettajan huomion pois liikenteestä 14 sekunniksi ja somen käyttäminen jopa 20 sekunniksi. Siinä ajassa vauhdin ollessa 100 km/h auto etenee viiden jalkapallokentän pituisen matkan. Kyselyyn vastasi 7 000 älypuhelimen käyttäjää, jotka olivat iältään 18–24-vuotiaita.

g3uvqzzzghwjivjeeu9q

Linkki tiedotteeseen

Ford mukana kehittämässä älykästä liikkumista

Ford on esitellyt tuloksia kolme vuotta kestäneestä tutkimuksesta, jonka tarkoituksena on ollut kehittää autojen välisiä ja autojen ja vallitsevan infrastruktuurin välisiä informaatiojärjestelmiä. Euroopan komission rahoittama DRIVE C2X -ohjelma osoitti, että kuljettajan on mahdollista saada yksityiskohtaista, reaaliaikaista tietoa, jonka avulla voidaan välttää ruuhka- ja onnettomuuspaikat. Ford testasi samalla kehittämäänsä hätävalotunnistinta, joka havaitsee hätävalojen olevan päällä, vaikka auto olisi kulman takana. Kaikkiaan tutkimukseen osallistui noin 750 kuljettajaa ja 200 autoa, ja niillä ajettiin sekä normaalissa liikenteessä että suljetuilla testiradoilla. Suomi oli yksi testimaista.

vvksexpholqbsnknqddr

Linkki tiedotteeseen