Laakkosten autokauppoihin yt-neuvottelut

laakkosten_autokauppoihin_yt_neuvottelut_articleimage_2010

Autokauppaketju Laakkonen aloittaa koko henkilöstään koskevat yt-neuvottelut. Syyksi ilmoitetaan alalla vallitseva, huomattava ylikapasiteetti. 

Neuvottelut koskevat Autotalo Laakkosta, Veljekset Laakkosta ja Kauppahuone Laakkosta. Laakkonen-konsernin toimitusjohtajan Timo Yli-Salomäen mukaan vähennystarve on enintään 90 henkilöä.

Yli-Salomäki toteaa, että Suomen autokaupassa on huomattava ylikapasiteetti, joka on jatkunut jo vuosia ja joka on suuruudeltaan useita kymmeniä prosentteja. ”Ennakoimme, että tänä vuonna rekisteriin menee 99 000 autoa. Toimintamme nykykapasiteetti mahdollistaisi kuitenkin 150 000 auton myynnin. Tästä on kyse”, Timo Yli-Salomäki avaa tilannetta.

”Autokaupalla on takanaan viisi laihaa vuotta, eikä näkyvissä ole valitettavasti parempaa. Meidän tuloksemme on ollut jopa keskimääräistä parempi. Kokonaistilanne on kuitenkin erittäin haastava kaikkinensa. Toivoisimme, että hallitus reagoisi vähittäiskaupan tilanteeseen. Supistuvan ostovoiman ja kasvavan verotaakan tie ei tarjoa kasvun mahdollisuuksia kotimarkkinoilla toimiville yrityksille.”

Laakkosella on 20 paikkakunnalla 31 toimipistettä. Konserni edustaa 19 automerkkiä. Se tekee vuosittain noin 36 000 autokauppaa. Se on suurin Suomen vähittäiskauppaan keskittyneistä autokauppaketjuista ja myös yksi pohjoisen Euroopan suurimmista.