Vaalimaan uusi rekkaparkki ja raskaan liikenteen ajoreitit otetaan käyttöön 4.1.2017

rekkaparkki_kartta_ilman_pikkukarttaa_fi-01

Vaalimaan uusi raskaan liikenteen odotusalue eli ns. rekkaparkki sekä siihen liittyvä väylät avataan liikenteelle keskiviikkona 4.1.2017. Uudet järjestelyt sujuvoittavat liikennettä Vaalimaalla, parantavat liikenneturvallisuutta sekä vähentävät raskaasta liikenteestä ympäristölle aiheutuvia haittoja. Uusi rekkaparkki on osa E18 HaminaVaalimaa -moottoritiehanketta.

Rekkaparkissa on 410 pysäköintipaikkaa Venäjälle mentäessä ja 51 Suomeen tultaessa. Kuljettajien käytettävissä ovat myös wc- ja suihkutilat.  Rekkaparkin käyttö on maksutonta.  Nykyisestä 160-paikkaisesta rekkaparkista otetaan Venäjältä saapuvan rekkaliikenteen käyttöön 51 paikkaa.  Loput aikaisemmasta  pysäköintialueesta varataan Venäjälle menevälle henkilöliikenteelle.

Rajanylitystä odottavien rekkojen muodostamat jonot ovat menneinä vuosina ulottuneet pahimmillaan jopa Haminan länsipuolelle saakka ja aiheuttaneet liikenteen ruuhkautumista ja vaaratilanteita. Uuden rekkaparkin ansiosta rekat voivat pysähtyä uudelle pysäköintialueelle tiellä jonottamisen sijaan.

– Liikennevirasto varautuu hankkeen avulla pitkäjänteisesti taloustilanteen parantumiseen ja siihen liittyvään rajanylitysten kasvuun.  Vaikka nyt rajaliikenne on huippuvuosia hiljaisempaa, oletetaan rekkaliikenteen tulevaisuudessa kasvavan, kertoo projektijohtaja Lars Westermark Liikennevirastosta.

– Raskaan liikenteen uudet ajoreitit sujuvoittavat merkittävästi liikennettä ja lisäävät turvallisuutta Vaalimaalla, kun raskas liikenne alkaa nyt kulkea omia reittejään eikä enää risteä henkilöliikenteen kanssa, toteaa Vaalimaan tullin päällikkö Antti Sassali.

KarttaE18HaVa_yleiskuva_karkea_FINAL

Ensimmäinen moottoritieosuus avataan helmikuussa

E18 HaminaVaalimaa -moottoritien ensimmäinen, noin 5 km mittainen moottoritieosuus Lelusta Kattilaisiin Haminassa, avataan liikenteelle helmikuussa 2017. Moottoritien rakentaminen etenee aikataulussa ja koko moottoritien arvioidaan valmistuvan keväällä 2018. Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 520 henkilöä. Lisäksi hankkeen parissa työskentelee noin 100 suunnittelijaa.

Hanke verkossa:

www.liikennevirasto.fi/e18vaalimaa

https://www.facebook.com/e18vaalimaa

https://twitter.com/e18hava