Valmet Automotive julkaisi kestävän kehityksen raportin vuodesta 2020: merkittävää edistystä kestävän kehityksen eri osa-alueilla

maalaamo_0325

Valmet Automotive on julkaissut tänään konsernin kestävän kehityksen raportin vuodesta 2020. Poikkeuksellisen haasteellisesta vuodesta huolimatta Valmet Automotive pystyi edistämään merkittävästi kestävän kehityksen tavoitteitaan. Raportti esittelee yrityksen kestävän kehityksen pääteemat, strategiset painopisteet ja vuoden 2020 kohokohdat. Raportti julkaistaan vuosittain.

Kestävän kehityksen merkitys kasvaa autoteollisuudessa jatkuvasti. Se on olennainen osa toimialan arvoketjua ja edellytys asiakassuhteiden luomiselle. Raportissa esitetään, miten Valmet Automotive huomioi kestävän kehityksen keskeisenä osana strategista ja operatiivista suunnittelua sekä toimintaa ja yrityskulttuuria.

Vuosi 2020 oli autoteollisuuden toimijoille haasteellinen koronapandemian vaikutusten ja liikenteen vahvan sähköistymistrendin myötä. Haasteet näkyivät myös Valmet Automotiven toiminnassa, mutta kokonaisuutena yrityksen vuosi oli positiivinen. Kestävän kehityksen eri alueilla Valmet Automotive edistyi merkittävästi vuoden 2020 aikana.

Valmet Automotive panostaa vahvasti turvalliseen työympäristöön. Kattavien koronan vastaisten toimenpiteiden ansiosta Valmet Automotiven toimipaikoissa ei ilmennyt yhtään tartuntaketjua vuonna 2020. Samalla tapaturmien ja sairauspoissaolojen määrät vähenivät merkittävästi, kun henkilöstön tekemien turvallisuutta edistävien ilmoitusten määrä puolestaan kasvoi.

Valmet Automotiven tavoitteena on hiilineutraali Uudenkaupungin tehdas jo vuoden 2021 aikana. Vuosina 2019 ja 2020 yritys pystyi vähentämään tehtaan hiilidioksidipäästöjä peräti 70 prosentilla. Valmet Automotiven kaikilla liiketoimintalinjoilla on hiilineutraaliussuunnitelma, ja konsernitasolla hiilineutraalius saavutetaan vuoden 2024 alkuun mennessä.

Vuonna 2020 Valmet Automotive terävöitti sähköistä liikennettä painottavaa strategiaansa myymällä autoteollisuuden yleisiä suunnittelupalveluja tarjoavan liiketoimintalinjansa, sekä käynnistämällä Salon akkutehtaan laajennuksen ja uuden akkutehtaan rakentamisen Uudenkaupungin autotehtaan yhteyteen.

Valmet Automotive on sitoutunut kestävän kehityksen strategiaan, jonka tavoitteena on ympäristön suojelu. Me teemme osamme ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi Pariisin ilmastosopimuksen vaatimusten mukaisesti. Kestävän kehityksen raporttimme osoittaa, että edistyimme tavoitteissamme merkittävästi vuoden 2020 aikana, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotiven kestävän kehityksen raportti on laadittu kansainvälisen GRI-ohjeistuksen mukaisesti. Raportti kattaa Valmet Automotive -konsernin toimipaikat Suomessa, Saksassa ja Puolassa. Raportin voi lukea ja ladata Valmet Automotiven kotisivujen Sustainability-osiosta www.valmet-automotive.com/sustainability