Valmet Automotive on valittu TFT-verkoston veturiasiakkaaksi

12193506_1063288447045016_1780677271283472809_n

Suomalaisten korkeakoulujen yhteistyöhanke TFT on valinnut Valmet Automotiven pääyhteistyöyritykseksi. Vakuuttava osoitus yrityksemme painoarvosta suomalaisessa teknologiateollisuudessa!

Valmet Automotive on valittu yhdeksi suomalaisten korkeakoulujen TFT (Turku Future Technologies) -verkoston yrityspääkumppaniksi. Ensi vuonna toimintansa aloittavan TFT-verkoston tavoitteena on tuoda korkeakoulujen huippuosaamista teknologiateollisuuden yritysten ulottuville.

Tänään Turussa allekirjoitettu TFT-sopimus luo kahdeksan korkeakoulun verkoston, jonka tavoitteena on kehittää suomalaisen tutkimuksen ja koulutuksen sekä valmistavan teknologiateollisuuden välistä yhteistyötä. Valmet Automotivelle verkosto tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää suomalaista huipputason tutkimusta ja koulutusta kilpailukykynsä kehittämiseen. Autoteollisuuden palveluntarjoajana Valmet Automotiven menestys edellyttää kansainvälisen tason osaamista, innovatiivisuutta, toiminnan laatua sekä kykyä vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

– Kannattava toiminta autoteollisuudessa edellyttää kykyä vastata kovaan kansainväliseen kilpailuun. Valmet Automotive on noussut alansa huipulle, mutta meidän täytyy jatkuvasti kehittää kilpailukykyämme. TFT on konkreettinen aloite, joka tukee pyrkimyksiämme kehittää kilpailukykyä ja laajentaa yhteistyöverkostoa Suomessa, kertoo Valmet Automotiven tukitoimintojen johtaja Risto Hukkanen.

Valmet Automotivea kiinnostavia alueita TFT-verkostossa ovat muun muassa logistiikan ratkaisut sekä voimakkaasti kehittyviin teknologioihin, kuten materiaaliteknologiaan ja digitalisointiin, liittyvät toimintamallit. Luontevia yhteistyömuotoja ovat esimerkiksi kokemusten vaihto ja erilaiset kehitysprojektit.

TFT-verkostossa ovat mukana Aalto Yliopisto, Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto, Oulun Yliopisto, Tampereen Teknillinen Yliopisto, Turun Ammattikorkeakoulu, Turun Yliopisto, Yrkeshögskolan Novia/Aboa Mare ja Åbo Akademi. Verkostoa koordinoivat Turun ja Rauman kaupungit sekä Turun Seudun Kehittämiskeskus.