Volvo Cars esittelee globaalin sähköautostrategian

970afd4126f8c571_800x800ar

Premium-autojen valmistaja Volvo on julkistanut yhden autoteollisuuden monipuolisimmista sähköautostrategioista, jossa plug-in hybridivaihtoehtoja tarjotaan koko mallistossa. Volvo kehittää täysin uuden sähkökäyttöisten pienempien autojen malliston ja valmistaa lisäksi täyssähköauton, joka tulee myyntiin vuoteen 2019 mennessä.

Osana uutta strategiaa ruotsalainen autonvalmistaja on ilmoittanut, että se odottaa sähkökäyttöisten ajoneuvojen kattavan jopa 10 prosenttia autojen kokonaismyynnistä keskipitkällä aikavälillä.

Uuden sähköautostrategian ensimmäinen elementti käsittää plug-in hybridiversioiden esittelyä suuremmista 90-sarjan ja 60-sarjan autoista. Mallit perustuvat yhtiön uuteen skaalautuvaan alustarakenteeseen (SPA). Prosessi on jo alkanut uuden XC90-mallin T8 Twin Engine -plug-in hybridiversion lanseerauksen myötä. Jatkoa seuraa uuden S90 sedanin ja muiden tulevien mallien plug-in hybridiversioiden kanssa.

Volvo laajentaa plug-in hybridiautojen tarjontaa myös esittelemällä uuden etuvetoisen Twin Engine -version.

Ruotsalainen autonvalmistaja monipuolistaa mallistoaan täysin uudella pienempien 40-sarjan autojen mallistolla, joka perustuu uuteen kompaktiin alustarakenteeseen (CMA). Se on SPA:n tapaan suunniteltu alusta alkaen tukemaan sähkövoimansiirtoa. Tämä tekee Volvosta yhden harvoista autonvalmistajista, jolla on kaksi täysin uutta alustarakennetta, jotka tukevat sekä plug-in- että täyssähkövoimansiirtoja.

Lisäksi Volvo on vahvistanut, että se valmistaa täyssähköauton, joka tulee myyntiin vuoteen 2019 mennessä. Lisätietoja tästä suunnitellusta mallista julkistetaan myöhemmin.

97cfb5c669f8d523_800x800ar

acebc9eba030d7b3_800x800ar

Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson totesi strategiasta seuraavaa:

– Me uskomme, että sähkökäyttöisten autojen on aika nousta esiin valtavirran tuotteiksi. Luotamme siihen, että vuoteen 2020 mennessä 10 prosenttia Volvon maailmanlaajuisesta myynnistä koostuu sähkökäyttöisistä autoista.

Volvo uskoo, että plug-in hybridiautot tarjoavat asiakkaille parhaan yhdistelmän tehoa, taloudellisuutta ja mukavuutta.

Esimerkiksi Volvon XC90 T8 Twin Engine -malli on yksi markkinoiden puhtaimmista ja tehokkaimmista 7-paikkaisista SUV-autoista. Se tuottaa tehoa yli 407 hevosvoimaa mutta CO2-päästöjä vain 49 g/km. Auto voi kulkea pelkällä sähköllä 43 kilometriä. Mallin polttoaineen kulutus on vain 2,1 l/100 km ja kiihtyvyys 0- 100 km/h 5,6 sekuntia.

Tämä tehon, taloudellisuuden ja ympäristöystävällisyyden yhdistelmä on kaikkien Volvon tulevien sähkökäyttöisten mallien kulmakivi.

– Olemme oppineet paljon siitä, kuinka ihmiset käyttävät autojensa sähkövoimansiirtoa. Tutkimustemme mukaan ihmiset ajavat Twin Engine -autoillamme sähkötilassa noin 50 prosenttia ajasta, joten plug-in hybridimme ovat jo todellinen vaihtoehto perinteisemmille voimansiirtoratkaisuille, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitysjohtaja Peter Mertens.

– Volvolla on noin 40 vuoden kokemus sähköratkaisuista, ja olemme oppineet paljon akkujen hallinnasta. Autoissamme on alan paras toimintasäde kilowattituntia kohti. Olemme tulleet pisteeseen, jossa sähköautoilun kustannusten ja hyötyjen välinen suhde on jo lähes plussalla. Akkutekniikka on parantunut, kustannukset laskevat ja suuri yleisö on hyväksynyt sähköautot, Mertens lisää.