Hyundai IONIQ-mallisto sähköistää Geneven autonäyttelyn

8f252aaa676a512f_800x800ar

Hyundai esittelee Geneven autonäyttelyssä ensi viikolla täysin uuden IONIQ-malliston, johon kuuluvat IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-In ja IONIQ Electric.

Hyundai IONIQ on maailman ensimmäinen automallisto, joka tarjoaa kolme sähköistä voimalinjaa. IONIQ-mallit tuovat myös mahdollisuuden matala- tai nollapäästöisestä autoilusta jokaiselle kuluttajalle. Hyundai esittelee IONIQ-mallistolla uuden lähestymistavan, jossa tinkimätön design ja ajokokemus yhdistyvät innovatiivisiin teknologioihin.

IONIQ-mallisto on tärkeä osa Hyundain kestävän kehityksen strategiaa. Uutuusmallisto tarjoaa myös taustan brändin lupaukselle ”new thinking”. Jochen Sengpiehl Hyundai Motor Europen markkinoinnista vastaava johtaja kommentoi: IONIQ on tärkeä edistysaskel brändillemme Euroopassa. Tuomme ainutlaatuisen sekä uuden lähestymistavan sähköiselle tavalle liikkua ilman kompromisseja muotoiluun, ajo-ominaisuuksiin tai ajateltaessa auton ja mobiililaitteiden yhdistettävyyttä. IONIQ-mallisto tarjoaa myös entistäkin lähestyttävämmän vaihtoehdon uusille asiakkaillemme.”

IONIQ Hybrid ja IONIQ Plug-in mallit tulevat markkinoille uudella Kappa 1.6 GDI –suorasuihkutus bensiinimoottorilla. Uusi nelisylinterinen moottori tuottaa 105 hv ja 147 Nm väännön. Moottori on räätälöity toimimaan hybridi-malleissa yhdessä pehmeästi vaihtavan kuusinopeuksisen kaksoiskytkinvaihteiston kanssa. Sähkömoottori mahdollistaa puhtaasti sähköllä ajamisen ja tarjoaa kuljettajan käyttöön heti moottorin koko vääntöalueen.

IONIQ Hybrid-mallin sähkömoottori tuottaa tehoa 32 kW (43,5 hv) ja vääntöä 170 Nm. Voimansa moottori saa takaistuinten alle sijoitetuista 1,56 kWh litium-ioni-polymeeri –akuista. Yhdessä 1.6 GDI-bensiinimoottorin kanssa se tarjoaa maksimitehon 103,6 kW (141 hv) ja 265 Nm:n väännön. Auto kiihtyy 185 km:n huippunopeuteen, ja yhdistetty CO2-päästö on 79 g/km.

Valitessaan IONIQ Plug-in –mallin asiakas voi huoletta luottaa yli 50 km ajomatkaan puhtaalla sähköllä. Autossa on käytössä 8,9 kWh:n litium-ioni-polymeeri –akusto, 45 kW (61 hv) tehon tuottava sähkömoottori sekä nelisylinterinen 1.6 GDI Kappa-bensiinimoottori. CO2-päästöjen tavoitellaan jäävän ainoastaan 32 g/km.

IONIQ Electric tarjoaa asiakkaille yli 250 km puhdasta liikkumista 28 kWh:n litium-ioni-polymeeri akustolla. Sähkömoottorin tarjoama välitön huippuvääntö on 295 Nm ja maksimiteho on 88 kW (120 hv). Auto saavuttaa 165 km/h huippunopeuden.

IONIQ-mallisto tarjoaa auton sekä mobiililaitteiden yhdistettävyyteen uudenlaisia käyttökokemuksia, kun Android Auto, Apple Car Play, TomTom live -palvelut sekä langaton älypuhelimien lataustoiminto pitävät yhteyttä ulkomaailmaan. Auton kaikki sähköinen viestintä on ohjattu keskikonsolin 7-tuumaiselle TFT-näytölle.

Edistyksellisiin turvallisuusjärjestelmiin IONIQ-mallistossa kuuluu mm. aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti –sekä avustin, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, sekä mukautuva vakionopeudensäädin.

Malliston vapaan virtaukselliset sekä luonnolliset linjat miellyttävät silmää. Kaikissa IONIQ-malleissa on sulavan aerodynaaminen muotoilu sekä luokkansa johtava ilmanvastuskerroin (0,24 Cd).

Siniset yksityiskohdat IONIQ Hybrid -ja IONIQ Plug In -malleissa painottavat erityiselementtejä auton sisä -ja ulkomuotoilussa. IONIQ Electric -mallissa on ylellinen kuparisävytteinen korostus.

Thomas A. Schmid, Hyundai Motor Europen operatiivisten toimintojen johtaja kommentoi: ”Hyundain pioneerina toimineen ix35 FCEV polttokennoauton sekä Euroopan ulkopuolella myytyjen useiden hybridi, sekä lataushybridi -mallien avulla Hyundai on osoittanut kykynsä sähkömoottoreiden valmistajana. IONIQ-malliston esittelyllä Hyundai ottaa paikkansa ainoana autonvalmistajana, jolla on tuotannossa hybridi, lataushybridi, täyssähkö-, sekä polttokennoautot.”

Täysin uusi Hyundai IONIQ -mallisto juhlii maailman ensi-iltaansa Geneven autonäyttelyssä. Hyundain lehdistötilaisuus on tiistaina 1.3. klo 11.30 Hyundai standilla (No 1040).