Autoala ennustaa kasvua

2016-04-13 11_55_44-AKL_Suhdannebarometri_kevat_2016.pdf - Nitro Reader 3

Autoalan Keskusliiton toimitusjohtajan Pekka Rissan mukaan tuore AKL Barometri osoittaa, että käänne parempaan on autokaupassa tapahtunut. Barometrin mukaan autokauppiaiden odotukset kuluvasta vuodesta ovat positiivisia ja positiivinen vire jatkuu myös vuoteen 2017.

AKL Barometrin keskiarvo arvio kuluvan vuoden myyntimääristä henkilöautojen osalta on 112 500.  Tämä on hieman vähemmän kuin autoalan ennusteryhmän virallinen ennuste, joka on 116 000 uutta henkilöautoa.

Autokauppiaista peräti 80 % arvioi, että oman autoliikkeen myynti kasvaa verrattuna viime vuoteen. Myös vaihtoautokaupan osalta kuluvaan vuoteen katsotaan positiivisesti, sillä 93 prosenttia arvioi kannattavuuden pysyvän ennallaan tai paranevan viime vuoteen verrattuna.  Korjaamopuolellakin näkymät ovat positiiviset, sillä jopa 73 prosenttia autokauppiaista uskoo, että korjaamon työtarjonta pysyy ennallaan tai kasvaa kuluvana vuonna ja vain 23 prosenttia uskoo korjaamon kannattavuuden hieman huononevan.

Autoala piti hankalat viime vuodet sitkeästi kiinni osaavasta työvoimasta ja nyt AKL Barometrin mukaan 64 prosenttia autokauppiaista uskoo, että työvoiman vähennykset eivät ole ajankohtaisia. Seitsemän prosenttia vastanneista aikoo jopa kasvattaa työvoimaa.

AKL Barometri julkistettiin Autoalan Keskusliiton (AKL ry) vuosikokouspäivässä.

AKL Barometri kevät 2016