Autovalmistaja FCA ja AEL kumppanuusyhteistyöhön

FCA (Fiat Chrysler Automobiles) on perustanut Suomeen maahantuontiyhtiön FCA Finland Oy:n. Kouluttajakumppanikseen uusi yritys valitsi AEL:n.

– AEL:n valinta koulutuskumppaniksemme oli luonteva. Tiesimme, että AEL on kouluttanut edustamiamme merkkejä jo aikaisemmin, tunsimme toisemme aikaisemmasta yhteistyöstä. AEL:n vahvuus on edustamiemme automerkkien tuntemus ja osaava koulutushenkilöstö. Yhteistyömme painopisteitä ovat uutuusmerkkien koulutukset, tehtaan määrittelemät syventävät tekniset koulutukset ja varaosamyyjien koulutukset. Liikkeelle lähtö AEL:n kanssa on ollut nopeaa ja helppoa, kertoo FCA Finlandin Simo Rosvall.

FCA Finland Oy aloitti toimintansa alkuvuodesta organisoimalla toimintansa, ja rakentamalla koko maan kattavan jälleenmyynti- ja jälkimarkkinointiverkostonsa. Yhtiön maahantuomat automerkit Suomessa ovat Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo ja Jeep. Yhtiön toimintaan kuuluu myös Chrysler- ja Dodge-merkkien jälkimarkkinointi Suomessa. FCA Finland on osa FCA:n pohjoismaista maahantuontijärjestelmää, johon kuuluvat myös Ruotsissa ja Tanskassa toimivat yhtiöt.

Yhtiöstä korostetaan, että maahantuontiyhtiön perustaminen Suomeen on FCA:lle merkittävä investointi.

– Kyseessä on nyt ensimmäinen kerta, kun valmistamamme automerkit tulevat Suomeen tehtaan oman maahantuontiyhtiön kautta. Olemme rakentaneet koko maan kattavan jälleenmyynti- ja jälkimarkkinointiverkoston edustamillemme merkeille. Suora läsnäolo Suomessa ja koko maan kattava verkosto on merkittävä asia asiakkaalle, summaa Simo Rosvall.

AEL:llä on vahva jalansija ja vuosikymmenten kokemus autoalan kouluttajana Suomessa. Autoala on AEL:n koulutustoiminnassa yksi merkittävä strateginen osaamisala.

– Autoalan osaavan koulutushenkilöstön lisäksi AEL:llä on käytössään mittavat opetus- ja harjoitustilat laitteistoineen autoalan opetukseen, käytännönläheiseen harjoitteluun ja monipuoliseen testaukseen. Nyt solmittu kumppanuussopimus FCA:n kanssa vahvistaa entisestään AEL:n asemaa autoalan johtavana lisäkouluttajana Suomessa, kertoo alan koulutuksesta vastaava osastopäällikkö Iikka Upanne.

Lisätietoja
http://www.fcagroup.com/