BMW Group Suomi: Vallankumouksellinen sähköauto BMW i3 ensi kertaa Suomessa Porin SuomiAreenassa

p90138766_highres

Vuoden 2015 aikana Suomessa alkaa uusi sähköauton aikakausi, kun BMW lanseeraa maailmalla suurmenestykseen nousseen i3-sähköauton. BMW i3 on maailman ensimmäinen alusta loppuun sähköautoksi suunniteltu sarjatuotantoauto. Sen kori on hiilikuitua, joka keventää autoa huomattavasti. Sähköauto i3 on ensi kertaa Suomen-vierailulla Porin SuomiAreenassa 16.-18. heinäkuuta. Autoon voi tutustua tarkemmin SuomiAreenan Kansalaistorilla Porin keskustassa.

Uusi BMW sähköautomalli i3 tuli ensimmäisenä markkinoille Saksassa viime vuoden lopulla. Yhdysvalloissa auto on ollut saatavana alkukeväästä. Suomessa auto on saatavana vuoden 2015 aikana.

Sähköautojen suuri menekki on ollut myönteinen yllätys BMW:lle, joka päätti jo runsaan ennakkotilausten määrän perusteella kaksinkertaistaa hiilikuitutuotantonsa USA:n tehtaassaan.

BMW:n vastaanotto on ollut ylistävä myös mediassa. Kesäkuun Top Gear -lehden brittipainoksen mukaan BMW:n uusi sähköautojen i-sarja on todennäköisesti tämän vuoden merkittävin autolanseeraus. “Mieleemme ei tule yhtään toista autoa, edes harvinaista urheiluautoa, joka olisi kerännyt yhtä paljon myönteistä palautetta kaikilta sitä ajaneilta. Muut autonvalmistajat voisivat oppia paljon BMW:ltä”, Top Gear arvioi.

Viisiovisen BMW i3:n pituus on 3,8 metriä. Se kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 7,2 sekunnissa, ja huippunopeus on 150 kilometriä tunnissa. Auton sähkömoottori kehittää 170 hevosvoimaa. BMW i3:n ajomatka on täydellä latauksella 130-160 kilometriä. Täyden sähköauton rinnalla BMW tarjoaa myös mallia, jossa on mukana pieni ilmastointia ja muita laitteita tukeva polttomoottori. Lisäjärjestelmä tuplaa auton ajomatkan jopa 300 kilometriin. Sähköauton pikalataus kestää vain puoli tuntia, lataus 6-8 tuntia.

BMW tuo i3:n yhteydessä Suomeen myös miellyttävää ja helppoa päivittäistä sähköautoilua edistävän 360° ELECTRIC -palvelunsa, jossa on laaja valikoima innovatiivisia tuotteita. Ne ulottuvat yksinkertaisesta kotilatauksesta julkisten latauspaikkojen jatkuvaan päivittämiseen auton navigointijärjestelmään ja mahdollisuuteen käyttää perinteisiä BMW-autoja esimerkiksi pitkillä lomamatkoilla. Pakettiin kuuluu autonomistajan tarpeisiin räätälöity kotilatauspiste, jonka avulla i3 on aamuisin aina täysin ladattu. Asiakkaan niin halutessa BMW etsii hänelle myös uusiutuvien luonnonvarojen sähköntuottajan. 360° ELECTRIC -paketissa on myös latauksen maksamista ja pysäköintiä helpottavia palveluita.

BMW i3
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/i/i3/2013/showroom/index.html (englanniksi)