Boschin tuulilasinpyyhkimille kaksoisvoitto Saksan Autoliiton testissä

91052caa2c32a5a5_800x800ar

  • Boschin pyyhkimensulat saivat kaksoisvoiton Saksan Autoliiton (ADAC) laajamittaisessa kestotestissä
  • Testivoittajaksi nousi Bosch Aerotwin Multi-Clip, joka sai talvitestiosiossa arvosanan “erinomainen”
  • Toiseksi sijoittunut Bosch Twin Spoiler standardisulka ylsi parempiin tuloksiin kuin muiden valmistajien modernit matalaprofiiliset pyyhkimensulat
  • Boschin pyyhkimensulat saivat hyvät pisteet myös laadusta ja asennuksen helppoudesta

Boschin tuulilasinpyyhkimet veivät Saksan Autoliiton (ADAC) testissä kaksoisvoiton. Bosch Aerotwin Multi-Clip pyyhkimensulat saivat testissä arvosanan 2,0 ja Bosch Twin Spoiler -pyyhkimensulat sijoittuivat toiseksi arvosanalla 2,2.

ADAC:in laajamittaisessa kestotestissä oli mukana kahdeksan erilaista pyyhkimensulkaa. Sulat arvosteltiin asteikolla 1-6, parhaan mahdollisen arvosanan ollessa yksi. Testin neljät standardisulat ja neljät matalaprofiiliset pyyhkimensulat soveltuivat kaikki samaan autotyyppiin.

Boschin pyyhkimensulille parhaat tulokset kaikissa testikategorioissa

Testin kokonaistuloksesta 90 % muodostui sulkien pyyhinominaisuuksista, jotka arvioitiin sekä uutena että testin päättyessä. Loput 10 % pisteistä koostuivat pyyhkimien laadusta, asentamisen helppoudesta sekä asentamis- ja käyttöohjeiden selkeydestä.

Kestotestissä sulkia rasitettiin 240 tuntia, mikä merkitsee yli 150 000 pyyhkäisyä. Sulat altistettiin myös kymmenen asteen pakkaselle sekä yli 20 asteen lämpötiloille ja niihin kohdistettiin UV-säteilyä. Samalla tuulilasille suihkutettiin vettä tavallisia käyttöolosuhteita simuloiden.

Testivoittaja Bosch Aerotwin Multi-Clip sai parhaat pisteet lähes kaikissa testiosioissa. Se jäi toiseksi vain osiossa, jossa pyyhin altistettiin auringonvalolle ja jatkuvalle käytölle. Tuolloin parhaimmaksi osoittautui Boschin toinen pyyhkimensulka, Bosch Twin Spoiler. Lisäksi Bosch Aerotwin Multi-Clip oli ainoa sulka, joka sai arvosanan ”hyvä” talvitestiosiossa.

Laadukkaat materiaalit takaavat parhaan tuloksen

Bosch Aerotwinin mittatyönä tehdyn jousikiskon ansiosta sulka mukautuu täydellisesti tuulilasin kaarevuuteen ja pyyhkii sen tehokkaasti koko pituudelta. Aerodynaamisen profiilin ansiosta pyyhkimen terä ei nouse edes suuremmilla nopeuksilla ajettaessa, ja äänitaso on alhainen. Bosch Twin Dual -pyyhinkumin joustava selkä, kulumista kestävä reuna ja luistava pinnoite tekevät sulasta erittäin joustavan. Ominaisuudet takaavat tasaisen korkean suorituskyvyn myös äärilämpötiloissa ja otsonille altistettuina.

Bosch Twin Spoiler erottuu vankalla rakenteellaan ja korroosionkestävällä metallisella kiinnitysjärjestelmällään, joiden ansiosta pyyhin on äärimmäisen kestävä kaikissa sääolosuhteissa. Pyyhkimen kumissa on sovellettu kaksikomponenttiteknologiaa: pehmeän selkäpuolen ansiosta kumi myötäilee tuulilasia tarkasti ja kova mikroreuna puhdistaa tehokkaasti.

Helppo asennus yleisadapterin ansiosta

Testissä arvioitiin myös pyyhkimien laatua, asentamisen helppoutta sekä asentamis- ja käyttöohjeiden selkeyttä. Molemmat Boschin pyyhkimensulat ylsivät erinomaisiin tuloksiin myös näillä osa-alueilla. Molemmat sulat on varustettu yleisadaptereilla, joka sopii kaikkiin pyyhinvarsiin Euroopan markkinoilla. Pakkauksista löytyy myös QR-koodi, jonka avulla kuljettajat voivat ladata älypuhelimeensa käyttöohjeita ja sulkien asentamiseen opastavia videoita.