Citroënin lokakuun kuukausitiedote

9ce7728612dba73c_800x800ar

 

José Maria Lopez johdatti Citroënin jo ensimmäisellä kaudella vakioautojen rata-autoilun maailman mestaruussarjan ykköseksi.

–        Citroën Grand C4 Picasso on luokkansa paras käytetty auto What Car? -vertailussa

–        DS vie Citroënin takaisin Yhdysvaltain markkinoille

–        PSA etsii uusia asiakkaita bensiini- ja dieselmoottoreilleen

–        Citroën valmisti automerkkien maailmanmestaruuden

Citroën Grand C4 Picasso on luokkansa paras käytetty auto What Car? -vertailussa

Ensimmäisen sukupolven Citroën Grand C4 Picasso on paras käytetty tila-auto englantilaisen What Car? –lehden vertailussa. Valintaraati vakuuttui auton hyvistä käyttöarvoista kuten käytännöllisyydestä ja muunneltavuudesta ja palkitsi mallin Best MPV of What Car –tittelillä. Raadin mukaan malli tarjoaa ”lyömättömän vastineen rahalle” ja varustepuolella ”lähes kaikki, mitä perhe voi toivoa”. ”Grand C4 Picasso on aina erottunut muunneltavuudellaan ja helppokäyttöisyydellään erityisesti perheiden käytössä. Kaikki tämä hyvin houkuttavan hintatason lisäksi”, päätoimittaja Jim Holder ylistää. Citroën Grand C4 Picasson uusin malliversio esiteltiin alkuvuodesta.

DS vie Citroënin takaisin Yhdysvaltain markkinoille

PSA Peugeot Citroënin paluulippu Yhdysvaltain haastaville automarkkinoille on itsenäiseksi autobrandiksi muuttuva DS. PSA:n globaalin strategian mukaisesti DS-mallisto olisi myynnissä maailman 200 suurkaupungissa vuoden 2020 jälkeen. Näistä kaupungeista 30 sijaitsisi Pohjois-Amerikassa, kaksi kolmesta niistä Yhdysvalloissa. ”Haluamme tehdä DS:stä globaalin premium-automerkin, eikä se onnistu ilman Yhdysvaltoja”, DS:n toimitusjohtaja Yves Bonnefont totesiAutomotive News Europelle . Päätös rantautumisesta Yhdysvaltoihin on luvassa aikaisintaan vuonna 2017, eikä myynti alkaisi ennen vuotta 2020, Bonnefont linjasi. Vuonna 2010 ensimmäisenä esitellyn DS3:n jälkeen DS on myynyt yli puoli miljoonaa autoa, pääosin Euroopassa ja Kiinassa.

935bbf035b5bac12_800x800ar

DS DIVINE- konseptiauton viestii DS-malliston laajentumisesta lähivuosina.

PSA etsii uusia asiakkaita bensiini- ja dieselmoottoreilleen

PSA Peugeot Citroënin moottoriyhteistyön päätyttyä BMW:n ja Fordin kanssa yhtiö etsii uusia asiakkaita voimanlähteilleen. PSA on keskustellut ainakin kolmen autonvalmistajan kanssa BMW-yhteistyönä valmistetun1.6-litraisen bensiinimoottorin toimituksista. Toinen mahdollinen myyntikohde ovat isot dieselmoottorit, joita on valmistettu Fordille Tremeryssa Itä-Ranskassa. PSA ja Ford aikovat jatkossakin valmistaa yhteistyössä pieniä dieselmoottoreita.

Citroën varmisti automerkkien mestaruuden WTCC-sarjassa

Citroën varmisti vakioautojen rata-autoilun maailmanmestaruussarjan (World Touring Car Championship,WTCC) merkkimestaruuden. Titteli sinetöityi viime viikonvaihteessa Kiinassa ajetussa sarjan 10. osakilpailussa Citroën-kuljettajien ottaessa kolmoisvoiton José Maria Lópezin johdolla. Sarjasta on jäljellä kaksi kisaviikonvaihdetta, Japanin ja Macaon osakilpailut. Kuljettajien mestaruuskamppailussa vahvimmilla on Citroënin José Maria López. Hän on ottanut selvän etumatkan pisteissä tallitovereihinsa, Yvan Mulleriin ja Sébastien Loebiin, verrattuna.

Lisätietoja: www.citroen.fi